Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дигитализацията в културните институти обсъждат на работна среща в Казанлък

Казанлък - площад "Севтополис"
Снимка: Радио Стара Загора

От 14:00 часа днес в конферентната зала на Музея на розата ще се проведе работна среща с учени от Института по математика и информатика при БАН. В мероприятието участие ще вземат също и директори на културни институти в община Казанлък.

Организаторите са поканили Кмета на общината г-жа Галина Стоянова да открие срещата. Участие в събитието се очаква да вземат още проф. Петър Бойваленков-директор ИМИ, проф. д-р Десислава Панева-Маринова-р-л секция "Математическа лингвистика", проф. д-р Радослав Павлов, гл. ас. д-р Максим Гойнов. От страна на община Казанлък се очаква да се включат директори на културни институти, ръководител отдел "Култура и туризъм", РАЦ-Казанлък и служители.

Ето и пълната програма на срещата:
1. "Културното наследство в дигиталния свят на новата информационна ера - регионални приложения и перспективи" - презентация на ИМИ на БАН.

2. "Степен на дигитализация в културните институти на община Казанлък" - споделен опит от директори на културните институти.

3. "Възможности за сътрудничество между културните институти в община Казанлък и ИМИ на БАН" - дискусия между участниците за определяне на възможности за сътрудничество.

Събитието се реализира по инициатива на Регионален академичен център-Казанлък, съвместно с община Казанлък.


Още от категорията

Павелбанските кметства, читалища и пенсионерски клубове с благотворителни коледни инциативи

Кметствата, читалищата и пенсионерските клубове в населените места в община Павел баня тази година организират празнични базари. Идеята на кмета на Павел баня Иса Бесоолу срещна подкрепата на обществениците, които изключително бързо се обединиха и..

публикувано на 16.12.22 в 12:04
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

12 декември /понеделник/ „Кафе с претенция“ от Георги Марков - театрално представление на Театър Българска армия. Режисьор Иван Урумов. С участието на Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев 19.00 ч., Културен център „Стара..

публикувано на 09.12.22 в 17:55

Хокеен мач, уроци по фигурно пързаляне, концерти и изложби за коледните празници в Сливен

И през следващата седмица празничните изненади за малки и големи в Сливен продължават с още концерти, спектакли и изложби, информират от общината. На 14 декември в зала “Зора” ще се състои кулинарна изложба с участието на Сдружението “Читалища”-..

публикувано на 09.12.22 в 15:12
Парк

Културен афиш на Стара Загора

28  ноември , /понеделник/ 52.Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022  /17 ноември – 2 декември / „Дама Пика“ – опера в три действия от П.И. Чайковски Държавна опера – Варна Диригент Павел Балев..

публикувано на 25.11.22 в 15:35
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

21 ноември  /понеделник/ 52.Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022  /17 ноември – 2 декември / „50 години софийски музикални седмици“ – ретроспективна изложба Изложбата е създадена от Къща музей „Панчо Владигеров“ и..

публикувано на 19.11.22 в 11:23

„Обръчите на Венера“ - библия на българската художествената гимнастика представят под липите

В Културен център "Стара Загора" ще бъде представена книгата "Обръчите на Венера". Премиерата ще се състои на 18 ноември (петък) от 17.30 часа. „Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология...

публикувано на 15.11.22 в 14:09
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

7 ноември , /понеделник/ Откриване на изложба “Шофирането не е игра“, част от обща кампания на община Стара Загора, ОД МВР, Международен младежки център, Превантивно – информационен център по зависимости и Местната комисия за борба с..

публикувано на 04.11.22 в 17:42

Поредица от безплатни събития за ученици с интереси в технологиите в Стара Загора

Под наслов „Super Октомври“, Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Минко Балкански“ става място за среща на учениците и технологиите. В поредица от събития младежите от Стара Загора и региона ще могат да изпробват на..

публикувано на 28.09.22 в 16:50

Стара Загора посреща Нощта на изкуствата

Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се насладят на богата програма в рамките на Нощта на изкуствата на 23 септември, петък.  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СТАРА ЗАГОРА,  бул. „Руски“ № 42 19:00 ч .   ( Централен вход )..

публикувано на 16.09.22 в 16:29

Балетът на Държавна опера-Стара Загора със световна премиера на 17 август

На 17 август от 21.00 часа на сцената на Държавна опера - Стара Загора ще оживее за първи път музиката на съвременните композитори Марк Джон МакEнкрое  и Джон Робъртсън. „Одон”, „Лейди Джейн” и „Танците на Саломе” са новите балетни заглавия, създадени..

публикувано на 11.08.22 в 11:20