Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Филмът на Ребека Капели представя реалността на днешната модна индустрия за ценни кожи

Премиера на документалния филм "Убийствено" в Стара Загора

“УБИЙСТВЕНО” е пълнометражен документален филм, проследяващ разследванията на режисьорката Ребека Капели, докато тя пътува по света, за да покаже тъмната страна на модната индустрия. Простиращо се през 5 континента, откривателското пътешествие на Ребека отваря вратата към разтърсващите разкрития за грийнуошинга, некоректното етикетиране, жестокостта към животните и прикриването им от някои световноизвестни, луксозни марки. 
Филмът “УБИЙСТВЕНО” предоставя задълбочен  поглед към реалностите на днешната модна индустрия за ценни кожи, кожа и вълна, като същевременно посочва пътя към жизнеспособни и устойчиви алтернативи и няма възрастово ограничение. Това разказа Иван Кехайов доброволец от сдружение "КАЖИ".
Премиерата на “УБИЙСТВЕНО” в България се организира от сдружението за защита на животните “КАЖИ”. 
В Стара Загора премиерата на  филма е на 27 ноември (неделя) от 14:00 часа в Международен младежки център - Стара Загора, като входът е свободен.
След края на прожекцията ще имате възможност да участвате и в дискусия, свързана с филма.

Още за историята на филма и проблемите пред, които изправя зрителите чуйте в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Национална инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки" за пръв път в Стара Загора

Национална инициатива за насърчаване на деткото четене "Разказвачът на приказки" от 8 години организира живи читателски срещи между съвременни български детски автори и деца из цяла България на територията на училища, детски градини, библиотеки, читалища...

публикувано на 26.11.22 в 10:00

Отличиха емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“

Иван Чолаков връчи  Почетния знак на областния управител на музикалния педагог и художествения ръководител на Вокална студия „Розов свят“ към НЧ „Св. Климент Охридски-1858“ Веселин Божков. На събитието присъстваха двамата зам. областни управители Стоян..

публикувано на 25.11.22 в 13:13

Икони от необичаен материал изработва майстор в село Каснаково

 Тенчо Христозов от димитровградското село Каснаково е известен сред своите съселяни с необичайните икони и картини от… жички от кабели. Да, няма шега – използва частици по 1 мм от разноцветните жички в различни кабели. По необичайния начин на..

публикувано на 23.11.22 в 17:56

"Усмихни се!" ще зарадва деца в болнични легла

Първата гражданска кампания "Усмихни се и оцветявай с Мечо!" зарадва тази година близо 800 деца в болнични легла в над 20 града в България! За най-детския празник 1-ви юни, дечицата в педиатричните отделения получиха комплект книжка за оцветяване..

публикувано на 22.11.22 в 12:44

Първи стъпки в света на кулинарията с „Моята първа готварска книга“

Над 40 рецепти помагат на деца и родители да се забавляват заедно в кухнята и показват на малките готвачи колко цветно и интересно може да е готвенето. От любимата закуска до торта за рожден ден - за един малък кулинар няма невъзможни рецепти...

публикувано на 21.11.22 в 11:42

Пета номинация за годишните награди "Добрият Самарянин"

Добротворците Антония Арабаджиева и настоятелството при Детска градина №10 "Светлина", обединили усилия с Антония Петкова и Туристическо дружество "Сърнена гора", както и Гинка Минчева и родителите на децата от I "Б" клас от СУ "Максим Горки", заедно с..

публикувано на 18.11.22 в 16:58
Организатори : Цветослава Тончева, секретар на НЧ

Село Хрищени в очакване на Празника на райската ябълка

Създаден през 2007 година Празникът на Райската ябълка за кратко успя да се утвърди като една от емблемите на най-голямото старозагорско село Хрищени. Празникът ще се проведе отново след двугодишна пауза на 19 ноември от 11 часа . Посветен..

публикувано на 18.11.22 в 15:51

Световен конкурс за детска рисунка провежда фондация „Малък зограф“ в Казанлък

Световен конкурс за детска рисунка провежда фондация „Малък зограф“ в Казанлък. Участници от 60 страни на възраст между 4 и 18 години се включват в деветото му издание, съобщи организаторът на форума Иван Иванов. Те участват със свои рисунки на тема -..

публикувано на 18.11.22 в 10:20

Изложба на кукли откриват тази вечер в Държавна опера - Стара Загора

Интересна експозиция на кукли ще бъде открита тази вечер в антракта на премиерата на операта „Фауст“ от Шарл Гуно, с която ще бъде дадено началото на 52-ия Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора. "Фауст" отново на..

публикувано на 17.11.22 в 17:45

Община Димитровград събира паметници на социализма

Община Димитровград е готова да приеме паметници с отпаднала необходимост от времето на социализма. Кметът Иво Димов вече е разговарял с министъра на културата проф. Велислав Минеков.  Идеята е паметниците да бъдат поставени в ремонтиращия се в момента..

публикувано на 17.11.22 в 13:11