Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отличиха емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“

Снимка: Областна администрация Стара Загора

Иван Чолаков връчи  Почетния знак на областния управител на музикалния педагог и художествения ръководител на Вокална студия „Розов свят“ към НЧ „Св. Климент Охридски-1858“ Веселин Божков. На събитието присъстваха двамата зам. областни управители Стоян Стоянов и Петър Бояджиев, част от екипа на Областна администрация, председателят на НЧ „Св. Климент Охридски“ Васил Герлимов, Стоянка Славилова, член на настоятелството на читалището. 

Ръководителят на емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“ е неин създател и вдъхновител. През музикалната му школа от 2006 г. до днес са преминали над 250 деца. Божков е отдаден на музиката. Той е изградил и възпитал в любов към изкуството поколения талантливи старозагорски деца. За успехите на всеотдайния творец най-добре говорят десетките награди, първи места и Гран при на „Розов свят“, получени от различни конкурси у нас. Формацията има записи в Радио София и в телевизии, самостоятелни концерти, турнета в България и в чужбина.

Високото отличие беше връчено на Веселин Божков за огромния му и дългогодишен принос за развитието на музикалното изкуство в Стара Загора, за  изключителните му творчески заслуги и за вдъхновението, с което ръководи повече от 25 години Вокална студия „Розов свят“.


Още от категорията

Регионална библиотека "Захарий Княжески" се сдоби с "Колело на емоциите"

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора работи по нов проект „Колелото на емоциите“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ на Национален фонд „Култура“. Новата услуга в..

публикувано на 07.02.23 в 16:21

Master оf Art Film festival в Стара Загора

Над 50 документални пълнометражни и късометражни филма в категориите "Архитектура", "Дизайн и мода", "Изобразително изкуство", "Музика и танц", "Литература", "Фотография", "Театър и кино", "Съвременно изкуство" и "Изкуство и власт" ще покаже Master оf..

публикувано на 07.02.23 в 12:35

Парламентарната реч – от миналото до днес

Както днес, така и преди 100 години в парламента са се карали, обиждали, обвинявали са предишните управления за всичко, обвинявали са се един друг, че са чужди подлоги, и като цяло са търсели промяна. Това сподели за Радио Стара Загора Благослав..

публикувано на 07.02.23 в 10:53

Мобилна игра учи на български народни хора̀

Фолклорът вече съвсем официално навлиза в модерния свят и с помощта на нова технология заема своето почетно място в ежедневието на съвременния човек. С иновативна мобилна игра вече можете да учите български народни хора по революционно..

публикувано на 06.02.23 в 12:40

Катя Близнакова за музиката, мечтите и добрата енергия

Вечно усмихнатата певица Катя Близнакова представи новата си песен „Колко още“. Интересен факт около песента е избора на текст. Това се случва на премиерата на третата книга на журналиста Костадин Филипов „ Нощ и нож“, където певицата харесва..

публикувано на 03.02.23 в 12:44

Живот извън времето

Два пъти в годината ни се налага да настройваме часовниците си с времето. Не че то не определя нашия ритъм, но все пак от години традицията повелява да се съобразяваме с лятно и зимното часово време. Разбира се, от години се води полемика за или..

публикувано на 02.02.23 в 08:50

Още веднъж за един от съвременните строители на Стара Загора

На този ден през 1852 г. в Ески Загра  в семейството на търговец се  родил изтъкнатият старозагорец Атанас Трифонов Илиев. Бащата дал солидно образование на сина си – минал през всички степени на образование в родния град, учил в Пловдив, Прага, Табор..

публикувано на 02.02.23 в 06:10

Днес е Петльовден

   Днес в българската народна традиция се отбелязва Петльовден – денят на мъжките чеда, който се приема като мъжки празник, на плодовитостта на момчетата. Името му идва от обредното животно, което се коли. Празникът има регионално значение –..

публикувано на 02.02.23 в 06:00

Никола Ичлев - старозагорецът със "страшна балканска сила", според европейската преса

Чували ли сте за Никола Илчев? Ако името му не ви говори нищо, назад в годините, преди по-малко от век това име е прославяло България.  А европейските вестници се надпреварвали да излизат със статии за чутовната балканска сила на българина.  Никола..

публикувано на 30.01.23 в 15:32

"Когато пея" събира в дует Калин Вельов и Мария Аврамиди

Песента „ Когато пея “ влиза в плейлиста на новия музикален сезон, маркирана от яркото присъствие на Калин Вельов и певицата с гръцки произход Мария Аврамиди . Песента е по музика, текст и аранжимент на Калин Вельов и носи..

публикувано на 29.01.23 в 16:00