Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мая Вапцарова гостува на къща- музей "Гео Милев" в Стара Загора

Къща- музей "Гео Милев" в Стара Загора организира среща-разговор с режисьора и кинодокументалист Мая Вапцарова. Началният час е 17,30 а входът е свободен. Племенницата на поета Никола Вапцаров сподели за Радио Стара Загора, че обича да разговаря с хората от региона. 

А на днешната среща ще има възможност да разкрие повече за Пейо Яворов и фамилията Вапцарови.

Другите теми на срещата-разговор с Мая Вапцарова са за аферата „Мис Стоун“ и за магията на българската земя.


По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Проф. Генко Гешев

Басът Генко Гешев представя в камерен концерт песни на седем езика

В първия за 2023 година камерен концерт от бутиковата серия „Музика без граници” басът с международна кариера Генко Гешев, заедно с пианистката Деница Петрова и поетесата Мария Донева, ще представи песни на седем езика от творчеството на Брамс,..

публикувано на 07.02.23 в 16:34

140 години от рождението на Борис Денев

С голяма изложба Художествена галерия „БорисДенев” във ВеликоТърново поставя началото на честванията по повод 140 години от рождението на своя патрон. Експозицията се открива официално днес, на рождената дата на художника.  В нея са включени..

публикувано на 07.02.23 в 15:07
Даниел Пенев

"Хората, които променят България" - вдъхновение в още 30 истории

Добрите примери, събрани в 30 лични истории на активни българи ще вдъхновяват старозагорската публика на 7 февруари ( вторник ), от 18:30 ч. в РБ "Захарий Княжески". Представянето на последната книга на младия журналист, преводач и писател Даниел..

публикувано на 06.02.23 в 17:34

Премиерно прожектират в Стара Загора документалния филм "Пеещи артисти"

Само в четири града, в това число Стара Загора, ще бъде прожектиран документалният филн "Пеещи артисти". Това ще стане от 20ч. на 10 януари в РГ "Захарий Княжески". Датата не е избрана случайно, тогава е рождената дата на обичаната актриса Татяна..

публикувано на 06.02.23 в 14:31

Ямболският музей представя артефакти

Артефакти, открити по време на проучванията на надгробна могила в община Стралджа, ще представи Ямболският музей в традиционната годишна Национална изложба в столицата. Разкопките са направени миналото лято и включват различни предмети, използвани при..

публикувано на 06.02.23 в 08:25

Сериозно за изложбата на Веселин Дамянов "(Не)сериозно

Днес от 18.00 часа в изложбена зала „Лубор Байер" е представянето на гостуващата изложба (Не)сериозно на Веселин Дамянов - Ves. Това ще бъде нейната премиера извън Града на розите. В града на поетите и художниците експозицията може да бъде разгледана..

публикувано на 03.02.23 в 15:21
Снимка: ДТ

Мара Шопова и сцената - същността на един живот

Една от първите актриси на театралната сцена в Стара Загора, първата жена, поставила оперно представление в България, първият глас на радио Стара Загора – зад всичко това стоят името, трудът и сърцето на Мара Шопова. Жената, без която градският..

публикувано на 03.02.23 в 12:08

За първи път в Стара Загора гостува танцова компания Дерида

На 2,3 и 4 февруари 2023 година танцова компания Дерида Денс гостува на сцената на Държавна опера Стара Загора със спектаклите „Темел”, FRACTUS и „Телепорт”.   "Темел" е съвременен спектакъл вдъхновен от фолклора ни. Той е изграден върху личното..

публикувано на 01.02.23 в 16:00

„Игра на доверие“ с участието на актьора Александър Димов тръгва по кината на 17 февруари

„Игра на доверие“ е новият български филм с участието на актьора Александър Димов. Лентата ще бъде с премиера на голям екран на 17 февруари. Главните роли се изпълняват от Яна Маринова (Даниела), Луиза Григорова-Макариев (Елена), Владимир Зомбори и..

публикувано на 31.01.23 в 16:46

Под липите гостува изложбата (НЕ)СЕРИОЗНО на Веселин Дамянов – Ves

Представителството на Съюза на българските художници - Стара Загора очакват гостуваща изложба на Художествена галерия – Казанлък. Експозицията „(НЕ)Сериозно" ще бъде открита в петък – 3 февруари, от 18.00 часа, в изложбена зала „Лубор Байер" . Това ще..

публикувано на 30.01.23 в 14:56