Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво е състоянието на пострадалите при тежката катастрофа в Старозагорско (ВИДЕО)

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.
Снимка: Радио Стара Загора

Мъж на 21 години е в критично състояние и с опасност за живота поради тежка черепно- мозъчна травма, след катастрофата, която стана този преди обед между старозагорските села Средец и Тракия.

Директорът на УМБАЛ-Стара Загора д-р Йовчо Йовчев информира за Радио Стара Загора, че пострадалият и още един мъж са настанени в Клиниката по реанимация и интензивно лечение в здравното заведение.

19-годишно момиче е с мозъчно сътресение, но стабилна. Други двама души са с увреждане на гръден кош без опасност за живота и са хоспитализирани в Клиниката по Гръдна хирургия.

Един е с фрактури на двата крайника, настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

Две жени и един мъж загинаха  при катастрофа между две коли в на пътя между селата Средец и Тракия. Инцидентът стана малко преди 11:30 часа, като по първоначалната информация лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с мини ван, с 38-годишен водач.

В резултат на удара починаха водачът на мини вана и две жени, които са пътували в него. Пострадали са още 6 лица.

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Задържаха 23-годишен за трафик на 24 мигранти

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в Районен съд-Раднево за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния Б.Б., който в понеделник беше задържан за трафик на мигранти. Той е спрян от полицейски патрул..

публикувано на 17.07.24 в 11:29

Пожар в близост до симеоновградското село Константиново е горял през нощта

До малките часове на нощта пожарникари са се борили с пламъци до симеоновградското село Константиново. Там са изгорели 5 000 дка, предимно гора.  Пожарът е стигнал много близо до къщите в селото, съобщи кметът Димитър Дончев пред кореспондента ни..

публикувано на 17.07.24 в 11:16

Локализирани са пожарите в Хасковска област, в Свиленград помагат на животновъди

Пожарникари остават на място в Сакар, където вече три дни бушува пожар. 10 екипа ще наблюдават ситуацията, тъй като все още има вътрешни огнища, които се разпалват. Заместник областният управител на Хасково Митко Петров направи равносметка на щетите,..

публикувано на 17.07.24 в 11:10
Трети ден продължава гасенето на пожара край Стара Загора

Овладяха пожара в Стара Загора, все още има тлеещи участъци

След две денонощия на борба с огнената стихия, която се разрази в района на Стара Загора огнеборците вече контролират пожара и положението е овладяно, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“..

публикувано на 17.07.24 в 09:51

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово.  За района на село Горска поляна е обявено  частично бедствено положение.  По последни данни огънят е сменил посоката си и в момента се разпространява към село Странджа. Няма опасност..

публикувано на 17.07.24 в 09:13

Продължава борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден

Повече от осем часа продължава борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община. На място са десет екипа на противопожарните служби от Ямбол и Бургас, тежка техника прокарва просеки за да ограничи..

публикувано на 16.07.24 в 22:56

Сложна е обстановката в област Стара Загора, къща изгоря в Обручище

Обстановката в цялата област Стара Загора в момента е изключително сложна. Горят къщи в село Обручище . По данни от кмета на селото Станислав Габровски е изгоряла една къща , засегнати са още няколко . Пожарът се разпростира в периметър от около 50 дка..

публикувано на 16.07.24 в 19:04

Пожарът край Симеоновград приближава село Константиново

Пожарът, който вчера пламна край Симеоновград продължава да се развива в голяма близост до с. Константиново, съобщават от местната община. Горят земеделски земи. Направени са просеки преди с. Константиново. Пътят Поляново - Константиново е временно..

публикувано на 16.07.24 в 18:54

Пожарът в пограничното село Горска поляна не заплашва компресорната станция "Странджа"

Пожар пламна в ранния следобед до ямболското погранично село Горска поляна, в близост до компресорната газоизмервателна станция "Странджа". Огънят се е разпрострял на площ от около 3000 декара, но засега няма опасност да прехвърли границата с Турция...

публикувано на 16.07.24 в 18:46

Пожарът в Стара Загора е локализиран (Обобщение)

Пожарът в Стара Загора е локализиран и е под контрола на пожарната , заяви областният управител Методи Марков, който цяла нощ бе на място заедно с кмета на общината Живко Тодоров и неговия екип. Днес по обяд на мястото бяха служебният премиер..

публикувано на 16.07.24 в 18:00