Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Капани при резервиране на къщи за гости

С наближаването на коледно - новогодишните празнични дни  пакетите за настаняване в уелнес центровете и къщите за гости често не се разглеждат, или четат внимателно, а резервациите в последния момент крият редица рискове, сигнализират от онлайн платформата „Ние потребителите“. 

„Най-голям е рискът при резервация на къща за гости – едно от най-търсените места за настаняване за посрещането на Коледа и Нова година. Добре е потребителите да предприемат някои предварителни проучвания“ – коментира за Радио Стара Загора Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние потребителите“.

Тя очерта някои от основните рискове  и нелоялни търговски практики при резервациите на почивка. Актуални снимки на къщите за гости в обявите, точен адрес и телефон за връзка с домакина, писмена комуникация са сред необходимите реквизити, които гарантират прозрачност и коректност от страна на търговците. 

Клиентите трябва да съобразят два фактора за успешно реализирана почивка:  да запазят всички платежни документи по своята резервация, и да я проследят във времето до настаняване. 

Какви конкретни стъпки да предприемат потребителите, и къде да потърсят правата си при възникнал проблем - чуйте повече в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:

Още от категорията

Проф. Огнян Герджиков

Проф. Герджиков: НДСВ може да партнира с всички политически сили, с изключение може би на "Възраждане"

България е в политическа криза, която не е патент на нашата страна, но трябва да работим в посока излизането от нея. А времето на 48-ото Народно събрание в голяма си част премина в препирни, не рационално, както трябваше да бъде. Това каза за Радио..

публикувано на 02.02.23 в 11:59
Живодар Терзиев

Не се очаква липса или рязко поскъпване на горивата

Криза за горива в България не е имало. Това коментира за Радио Стара Загора председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. „ Считам, че българския пазар ще бъде нормализиран. Разбира се, рафинерията в Бургас е..

публикувано на 31.01.23 в 15:43
Диана Русинова

Диана Русинова: Добрият шофьор е живият

Потресаващо е незачитането на закона от страна на български граждани, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. Така коментира в ефира на Радио Стара Загора последните трагични инциденти със загинали по пътищата Диана Русинова от..

публикувано на 30.01.23 в 11:06

Индексациите на таксите на телекомите може да бъдат обжалвани

В началото на миналата седмица един от трите телекома обяви, че поради ръста на инфлацията за миналата година и на основание общите си условия ще увеличи цената на месечните абонаменти за услугите си с до 2 лева. Десет дни по-късно същото..

публикувано на 23.01.23 в 16:32

Тракийският университет в Стара Загора заслужи пореден "Академичен оскар"

Тракийският университет в Стара Загора е сред отличените с престижните награди „Академични Оскари“. За поредна година висшето учебно заведение заема челното място в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“, припомни ректорът, проф...

публикувано на 23.01.23 в 11:51

Любовта не бива да боли

Люси Тонева пристига от Англия в Стара Загора, където  преди 11 години тръгва от Кризисния център и стига до Англия. Днес, вече на 37 години,  посети  "Самарянска къща“  с мисия - да се срещне с жените, в чиято ситуация е попаднала и от която..

публикувано на 16.01.23 в 16:00

Доцент д-р Борислав Григоров: Нужно е да опазваме горите в страната ни, те са огромно богатство

"Тази година се честват две кръгли годишнини – 60 години Геолого-географски факултет и 50 години катедра „Ландшафтна екология и опазване на природната среда“ към СУ „Св. Климент Охридски“. В Античността и Средновековието в българските земи..

публикувано на 16.01.23 в 15:42

Първан Симеонов: Президентът игра на сигурно с мандата за БСП

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. По думите му след последните..

публикувано на 16.01.23 в 15:40

Ограничения спъват домакинствата за ВЕИ мощности

Множество ограничения не позволяват на българските домакинства да кандидатстват по предложените по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) мерки за безвъзмездно финансиране за два вида системи за битово ползване – за затопляне на вода, както и за..

обновено на 13.01.23 в 15:55

Дисциплинарно уволнение при употреба на алкохол

Никакво количество алкохол не е приемливо да се констатира в служителя на работното му място. Презумпцията на Кодекса на труда е че всеки служител се явява на работното си място в оптимално си състояние, каза  адвокат Веселин Тончев от..

публикувано на 13.01.23 в 14:30