Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" отпадна от Купата

"Берое" отпадна от турнира за Купата на България. В последния си мач за годината старозагорци загубиха с 0:2 от ЦСКА 1948 в 1/8 финален мач и така през пролетта им остава само участието в първенството, където зимуват на 11 място във временното класиране.

Николай Киров стартира двубоя с традиционната си схема на игра, в която пред вратаря Иван Караджов застана отбранителното трио в състав Стилиян Николов, Димитър Пиргов и Томас Фонтен, по двата фланга играха Спас Георгиев и Рука, като опорни полузащитници действаха капитанът Симеон Мечев и Серкан Юсеин, а централният нападател Калоян Кръстев бе подпомаган в предни позиции от Абубакар Тунгара и Божидар Пенчев.

От самото начало на срещата гостите от София се втурнаха да атакуват с цел отбелязвано на ранно попадение. В началните минути беройската защита изглеждаше неориентирана и непрестанно допускаше противниковите нападатели в опасна близост до домакинската врата. Още в третата минута централният нападател на "червените" Сердюк бе изведен зад защитата на чиста позиция, но ударът му бе твърде слаб. Две минути след това ЦСКА отбеляза гол. Георги Русев центрира от фаул в наказателното поле, където Елтон отклони с глава към Чочев, който вкара в опазнената врата. Първоначално главният арбитър Драгомир Драганов посочи центъра, но след консултация със системата ВАР голът бе отменен поради засада. 

След първоначалния натиск на гостите, старозагорци отговориха с хубав удар на Божидар Пенчев от средна дистанция, който обаче бе отразен от "червения" вратар Даниел Наумов. Грешките в защитата на "Берое" обаче продължиха и в 16-та минута Стилиян Николов се подхлъзна, което позволи на Радослав Кирилов да напредне и да подаде на чиста позиция към Сердюк, който обаче бе изпреварен от Томас Фонтен, а при добавката Кирилов шутира право в Стилиян Николов. Натискът на гостите продължи и в следващите минути, когато на Караджов се наложи да отразява удари на Бастунов и Елтон. Заключителните минути на първата част бяха по-силни за беройци. Няколко техни атаки бяха спирани от противниковите защитници в решаващия момент преди да бъде нанесен опасен удар.

След почивката отново ЦСКА 1948 беше по-активният отбор на терена и закономерно поведе в резултата в 53-та минута. Джонатан центрира в пеналта, Русев отклони леко към Сердюк и от точката на дузпата таранът на гостите вкара за 0:1. Няколко минути след това Сердюк отново бе изведен на добра позиция, не успя да засече топката, но се сблъска с Караджов, след което беройският вратар получи медицинска помощ, а украинският нападател бе заменен малко по-късно от Александър Колев. Наставникът на домакините Николай Киров също направи две промени, с които целеше да промени случващото се на терена. Митко Митков и Стив Траоре влязоха на местата на Стилиян Николов и Тунгара, което промени и разположението на "зелените" по терена. Домакините заиграха с четирима в отбрана и буквално четирима в атака. Това обаче не доведе до желания резултат и ЦСКА продължи да владее инициативата. Все пак при една бърза атака Митко Митков нахлу отдясно в наказателното поле, но вместо да подаде на свой съотборник, стреля от малък ъгъл в аут. При ответната атака гостите удариха два пъти гредата. Първо влезлият като резерва Карлос Охене стреля отдалеч много силно, но в гредата, след което от идентична ситуация друга резерва в лицето на Алекс Колев направи същото. Таранът на столичани можеше да сложи точка на спора в 85-та минута, но от непосредствена близост насочи в аут подадената от Русев топка. В даденото от съдията продължение на срещата Александър Колев бе изведен очи в очи с Караджов и фиксира крайното 0:2.

"Берое" - ЦСКА 1948 0:2 Евгений Сердюк 53 мин., Александър Колев 90 мин.

"Берое": Иван Караджов, Стилиян Николов( 62 мин. - Митко Митков), Димитър Пиргов, Томас Фонтен, Спас Георгиев, Серкан Юсеин, Симеон Мечев, Рука( 77 мин. - Николай Николаев), Абубакар Тунгара( 62 мин. - Стив Траоре), Божидар Пенчев, Калоян Кръстев; старши треньор: Николай Киров

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Джонатан Перейра, Симеон Петров, Елтон, Ангел Лясков, Ивайло Чочев, Ангел Бастунов( 90 мин. - Реян Даскалов), Парвиз Умарбаев( 70 мин. - Карлос Охене), Георги Русев, Радослав Кирилов, Евгений Сердюк( 64 мин. - Александър Колев); старши треньор: Любослав Пенев

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32