Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Сливен чакат нови тролейбуси

Снимка: Стоян Радев

В края на февруари следващата година общинския превозвач „Пътнически превози" -Сливен  очаква шест нови тролейбуса попълнят автопарка на фирмата. Това обяви управителят на общинската фирма Енчо Петров. В момента се работи по обновяването на контактната мрежа и се очаква до пристигането на новите тролейбуси то да приключи. 


Старите тролейбуси ще бъдат изцяло спрени, защото те са не само морално остарели, но и харчат много електричество, каза Петров.  

"Хората искат качество на услугата. Много са стари - 1984 година. Каквото и да ги правим, шумни, много са енергоемки и имайки предвид високата цена на електроенергията преценяваме, че това е по-малкото лошо – да ги спрем."  


Междувременно в Сливен започнаха масови проверки на пътниците за билети и карти, след въведеното безкондуктурно таксуване и изтичането на гратисния период. Мненията за новият вид таксуване бяха разнопосочни.  

"Сега си купих билетчета и за първи път ще ползваме билетчета.; Вътре в автобуса беше по-удобно; Аз съм със карта."  

Очаква се през 2023 година общинската фирма да пусне нова поръчка за електронна билетна система, след като одобрената унгарска фирма се провали. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Приророзащитници - на протест в подкрепа на забраната за отглеждане на американски норки в България

Мирен протест в подкрепа на заповедта за забрана на отглеждане и развъждане на американски норки в Българи започва в 8 и половина пред сградата на а Административния съд в столицата. Заповедта за забрана на отглеждането на дребния хищник в България се..

публикувано на 09.02.23 в 15:53

Шест старозагорски двойки се вричат във вярност в Международната седмица на брака

Шест старозагорски двойки ще се врекат във вярност в дните на Международната седмица на брака – от 7-ми до 14-ти февруари. Всяка една от тях ще получи лични поздравления от кмета на общината Живко Тодоров. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 09.02.23 в 15:34

Вълна от съпричастност в Старозагорско за пострадалите от земетресенията

Над 200 души от Старозагорско са дарили нови дрехи, завивки, санитарни материали и др. необходими вещи за пострадалите от земетресенията в Турция. Даренията се събират в партийните клубове на ДПС в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Гълъбово и..

публикувано на 09.02.23 в 14:58
Брънековата къща, Ямбол

Община Ямбол стартира дарителска кампания за възстановяване на Брънековата къща

Местната власт в Ямбол обяви началото на дарителска кампания по събиране на средства за реставрацията на емблематичната Брънекова къща в града. Повече от две десетилетия емблематичната сграда беше изоставена заради неразбирателство между Общината и..

публикувано на 09.02.23 в 14:16

Общинските служители в Хасково с помощ за пострадалите от земетресението в Турция.

Община Хасково изпрати днес стоки от първа необходимост за пострадалите от земетресението в Турция. Дарението ще бъде предадено на побратимените с Хасково общини Одрин и Люлебургас. От там стоките ще бъдат разпределени и транспортирани до опустошените от..

публикувано на 09.02.23 в 12:55

От НАП напомнят за здравните осигуровки на българите, живеещи в чужбина

Българските граждани, които живеят и работят в страна членка на Европейския съюз (ЕС), държава от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия, Лихтенщайн), както и Конфедерация Швейцария или в Обединеното кралство, за които е..

публикувано на 09.02.23 в 12:38

Инж. Пламен Михалев: Устойчивостта на сградите у нас зависи не само от проектирането, но и от изпълнението и спазването на всички изисквания

От 1947 година в България проектирането на жилищни сгради се извършва съобразно възможността за земетресения и нормите са били променяни няколко пъти. Последната промяна е извършена през 2012 година, когато Българският държавен стандарт в..

публикувано на 09.02.23 в 12:34

Община Павел баня ще участва във „Ваканция & СПА Експо 2023”

Община Павел баня ще вземе участие в 39-ото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2023”, което ще се проведе в гр. София в периода 15 – 17 февруари.  Щандът ще бъде с изцяло нова визия, кореспондираща с концепцията..

публикувано на 09.02.23 в 12:24
Тракийски университет, Стара Загора

Кастинг в Тракийския университет набира театрално-музикални таланти

Тракийския университет в Стара Загора възстановява своето театрално-музикално студио, чиято дейност е преустановена с развитието на пандемията от коронавирус. За целта на 15 февруари от 13ч. в Зала №1 на Ректората на висшето учебно заведение ще бъде..

публикувано на 09.02.23 в 10:46

БЧК-Стара Загора, набира и материални дарения за пострадалите в Турция и Сирия

36 са дарителите до момента в Старозагорска област, които са се включили в кампанията на БЧК в помощ на пострадалите от тежкото земетресение, засегнало Турция и Сирия. В пункта на Червения кръст на ул. „Св. Княз Борис“ № 69 в Стара Загора могат да..

публикувано на 09.02.23 в 10:11