Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Съдът в Ямбол остави в ареста грузински гражданин, превозвал нелегално мигранти

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста 33- годишния грузински гражданин, превозвал нелегално 18 мигранти от Сирия и Ирак. След гонка с полицията джипът на грузинеца се преобърна на път, в близост до град Елхово, при катастрофата пострадаха бременна жена и 10 –годишно дете. 

33- годишният Иракли Самушия е обвинен в трафик на хора, както и неподчинение на полицейско разпореждане. Съдът го остави в ареста, тъй като има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Решението може да бъде обжалвано през Окръжния съд в Ямбол.

Иракли Самушия беше задържан в сряда вечерта, след преследване. Въпреки подаден от полицията сигнал, той е продължил да шофира автомобил, в който е имало 18 граждани на Ирак и Сирия. Джипът му се е преобърнал в близост до град Елхово, като при удара са пострадали бременна жена от Ирак и дете от Сирия. Днес те бяха изписани от областната болница в Ямбол в добро здравословно състояние.

Работата по случая продължава, в рамките на образуваното досъдебно производство.


БНР подкасти:

Още от категорията

Милена Желева: Надявам се на 1 ноември Стара Загора да се поздрави с монумент на Светите братя Кирил и Методий

Конкурс за идеен проект за паметник на Св. Св. Кирил и Методий обявиха от община Стара Загора. Предвидено е монументът, наречен „В основата е словото“ да се намира в парк „Св. Игнатий Старозагорски“ . Конкурсните проекти трябва да бъдат подадени до..

публикувано на 01.02.23 в 09:57

Книги за българите в Украйна, нова благотворителна акция на Манол Пейков

Издателят Манол Пейков, който организира мащабна дарителска акция на генератори за Украйна, сега има ново благородно начинание – събира книги за бесарабските българи и по- специално за библиотеката в Болград. Кампанията започна преди по-малко от..

публикувано на 01.02.23 в 09:31
Моника Маринова

Хората с увреждания и с редки заболявания излизат на нов протест

Хората с увреждания и пациентите с редки заболявания отново излизат на протест в страната. Недоволството си в Стара Загора те ще изразят пред Регионалната здравна инспекция в 10 часа. Те настояват за промени в Наредбата за медицинска експертиза и..

обновено на 01.02.23 в 09:14

Катастрофа затруднява движението по Околовръстния път на Стара Загора

Движението по Околовръстния път на Стара Загора е затруднено заради катастрофа в района между отбивката за село Хрищени и изхода за Казанлък. Пътните настилки в областта са мокри и частично заледени, предупреждават от областно пътно управление.

публикувано на 01.02.23 в 08:14

Мъгла до 50 метра в прохода "Шипка"

Мъгла ограничава видимостта за шофьорите до 50 метра в прохода "Шипка", където има и слаб снеговалеж, информират от областно пътно управление в Стара Загора. В Прохода на републиката пътната настилка е частично заледена и обработена. Видимостта е..

публикувано на 01.02.23 в 06:39
Снимката е илюстративна

Отпадат всички противоепидемични мерки в Ямбол и Стара Загора

Премахват се допълнителните противоепидемични мерки в Стара Загора. Причината е спада в броя на случаите на острите респираторни заболявания и грип през последната седмица, отчетени от РЗИ- Стара Загора. От днес,/1 февруари/, в Ямболска област..

публикувано на 01.02.23 в 06:16

Започва кампания за безплатна кастрация на домашни кучета в Павел баня

Община Павел баня стартира кампания за безплатно кастриране на домашни кучета на територията на общината, след което собствениците им ще бъдат освободени от такса по Закона за местни данъци и такси.  Всеки собственик на куче, по собствено желание и..

публикувано на 01.02.23 в 06:11

Температури от -12 до 20 градуса ни очакват през февруари

Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и по високите полета е от 1 до 3 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 3 и 6 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. За Стара..

публикувано на 01.02.23 в 06:10

В Казанлък децата до 10 години ще пътуват безплатно с карта

В Казанлък децата до 10 години от 1 февруари вече имат право да ползват безплатно обществения транспорт срещу издадена карта. Документът ще се получава с удостоверение за раждане, обясни Даниела Коева. Тя допълни, че в междуселищните линии те ще пътуват..

обновено на 01.02.23 в 06:08

На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма

Денят е обявен през 2011 г. по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На 1 февруари 1945 г. срещат смъртта трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали и полковници, общественици –..

публикувано на 01.02.23 в 05:50