Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Павелбанските кметства, читалища и пенсионерски клубове с благотворителни коледни инциативи

Кметствата, читалищата и пенсионерските клубове в населените места в община Павел баня тази година организират празнични базари. Идеята на кмета на Павел баня Иса Бесоолу срещна подкрепата на обществениците, които изключително бързо се обединиха и организираха в навечерието на Коледа. Всяко населено място избра своя собствена инициатива, която да реализира със събраните средства от продажбата на домашно приготвените от жителите по места изделия.

 “Щастлив съм, че във всяко кметство, читалище, детска градина и пенсионерски клуб помислиха, обсъдиха и взеха решение какво още могат да направят за селото си. Радвам се, че и Центърът за социална рехабилитация в село Асен се включи. Разбира се, че ние от Общината ще продължим да помагаме на кметствата, но беше важна тяхната инициативност и индивидуалност. Каузите обединяват и този път отново в Павел баня го показваме”, коментира кметът Иса Бесоолу. 

Базарите стартират следващата седмица. Първият ще бъде открит на 19.12. пред читалището от 15:00 ч. в село Александрово. Каузата е "Да помогнем на някого в нужда”, като събраните средства ще бъдат дарени на фондация “Исмаил Бесоолу". Фондацията, която не спира да помага на хора в нужда, е създадена в памет на Исмаил Бесоолу, които загуби живота си в опит да спази друг човешки живот. 

На същия ден - 19.12., НЧ “Съзнание” в село Асен, заедно с пенсионерски клуб “Пей сърце” и Центъра за социална рехабилитация и интеграция, организират своя коледен базар с кауза 

“Събраните средства да са в помощ на Община Павел баня за изграждането на красив парк на входа на селото. Базарът в с. Асен ще бъде от 10:00 часа до 15:00 часа пред кметството. 

На 20.12.2022 г. (Игнажден) коледните базари са, както следва: 

село Манолово - 09:30 ч. - кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение; 

село Тъжа - 15:00 ч. - център - кауза: Подпомагане на деца в неравностойно положение. Участват: кметство с. Тъжа, Н.Ч."Борис Беров 1903",  ДГ"Незабравка”, 

ОУ “Просвета"  и  ПК "Бащино огнище". Те ще изработят сувенири, кулинарни печива, коледни картички и други изненади; 

село Горно Сахране - 10:00 часа - кауза: 

ремонт на беседката, намираща се под орехите до “Кастамону” АД;

село Скобелево - 10:30 часа - залата в Кметството - кауза: Ремонт на първата автобусна спирка на входа на селото; 

село Търничени - 10:30 часа в НЧ “Зора 1903” - “Да подпомогнем НЧ “Зора - 1903" в закупуването на озвучителна техника". 

На 21.12.2022 г. коледните базари са, както следва: 

село Габарево - 09:00 часа - в НЧ “Обнова - 1869” - кауза: Изграждане на детска площадка в селото;

село Долно Сахране - 10:00 часа - в местното читалище - кауза: Пребоядисване на спортни и детски съоръжения в селото;

село Осетеново - от 10:00 часа до 17:00 часа - в Пенсионерския клуб - кауза: Закупуване на озвучителна техника за ДГ “Радост”. 

Коледният базар в с. Турия ще се проведе на 24.12. от 11:00 ч. на обновения площад /при хубаво време/ или в зала "Нашенци" / при лоши метеорологични условия/ и със събраните средства ще бъде подпомогнато “Лято в Турия - 2023”. 

Кметът Иса Бесоолу благодари на всички, които се включиха и на тези, които предстои да участват в каузите по места. 

По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Радио Стара Загора организира XXIV фолклорен конкурс "Славейче"

Първото извънстолично радио в България – Радио Стара Загора организира XXIV  национален радиоконкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“ . За участие се допускат деца от цялата страна, разделени в три възрастови групи – до..

публикувано на 30.01.23 в 09:00
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

12 декември /понеделник/ „Кафе с претенция“ от Георги Марков - театрално представление на Театър Българска армия. Режисьор Иван Урумов. С участието на Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев 19.00 ч., Културен център „Стара..

публикувано на 09.12.22 в 17:55

Хокеен мач, уроци по фигурно пързаляне, концерти и изложби за коледните празници в Сливен

И през следващата седмица празничните изненади за малки и големи в Сливен продължават с още концерти, спектакли и изложби, информират от общината. На 14 декември в зала “Зора” ще се състои кулинарна изложба с участието на Сдружението “Читалища”-..

публикувано на 09.12.22 в 15:12
Парк

Културен афиш на Стара Загора

28  ноември , /понеделник/ 52.Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022  /17 ноември – 2 декември / „Дама Пика“ – опера в три действия от П.И. Чайковски Държавна опера – Варна Диригент Павел Балев..

публикувано на 25.11.22 в 15:35
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

21 ноември  /понеделник/ 52.Фестивал на оперното и балетно изкуство 2022  /17 ноември – 2 декември / „50 години софийски музикални седмици“ – ретроспективна изложба Изложбата е създадена от Къща музей „Панчо Владигеров“ и..

публикувано на 19.11.22 в 11:23

„Обръчите на Венера“ - библия на българската художествената гимнастика представят под липите

В Културен център "Стара Загора" ще бъде представена книгата "Обръчите на Венера". Премиерата ще се състои на 18 ноември (петък) от 17.30 часа. „Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология...

публикувано на 15.11.22 в 14:09
Антична улица, Стара Загора

Културен афиш на Стара Загора

7 ноември , /понеделник/ Откриване на изложба “Шофирането не е игра“, част от обща кампания на община Стара Загора, ОД МВР, Международен младежки център, Превантивно – информационен център по зависимости и Местната комисия за борба с..

публикувано на 04.11.22 в 17:42
Казанлък - площад

Дигитализацията в културните институти обсъждат на работна среща в Казанлък

От 14:00 часа днес в конферентната зала на Музея на розата ще се проведе работна среща с учени от Института по математика и информатика при БАН. В мероприятието участие ще вземат също и директори на културни институти в община Казанлък. Организаторите са..

публикувано на 19.10.22 в 08:10

Поредица от безплатни събития за ученици с интереси в технологиите в Стара Загора

Под наслов „Super Октомври“, Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Минко Балкански“ става място за среща на учениците и технологиите. В поредица от събития младежите от Стара Загора и региона ще могат да изпробват на..

публикувано на 28.09.22 в 16:50

Стара Загора посреща Нощта на изкуствата

Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се насладят на богата програма в рамките на Нощта на изкуствата на 23 септември, петък.  РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СТАРА ЗАГОРА,  бул. „Руски“ № 42 19:00 ч .   ( Централен вход )..

публикувано на 16.09.22 в 16:29