Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домашен арест за мъжа, който направи опит да обере банка в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Районен съд - Сливен постанови домашен арест на мъжа, който направи опит да обере банка в центъра на Сливен в неделя около 19.00 часа вечерта. В понеделник Районна прокуратурата му повдигна обвинение за опит за взломна кражба, направен в условията на опасен рецидив и поиска постоянна мярка задържане под стража. 

След заседанието на съда 41-годишния рецидивист бе отведен за слагане на проследяваща гривна. Прокурор Катя Стаменова съобщи решението на съда: 

"Районен съд - Сливен взе мярка за неотклонение „домашен арест" по отношение на 41-годишния жител на сливенското село Сотиря. Същият е привлечен в качеството си на обвиняем за тежко умишлено престъпление от общ характер, а именно опит за извършване на взломна кражба в условията на опасен рецидив, за което престъпление законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. Определението на Районен съд ще подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок от днес пред Сливенския окръжен съд". 

За взлома в банката криминално проявеният мъж е използвал паве. Търсил е пари, но не е намерил. Арестуван е вътре в банката, след като очевидец е звъннал на телефон 112. Той е лежал многократно в затвора, включително и за грабеж в големи размери. Последната присъда е изтърпял през 2017 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обвиняемият Георги Георгиев.

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара..

публикувано на 30.07.24 в 14:05
Снимка: Христо Христов

Димитровградското село Воден помага на хасковското село Воден

Акция в помощ на пострадалите при пожара в ямболското село Воден организираха жителите на димитровградското село Воден. Микробус с пакети от първа необходимост, замина днес за ямболското село Воден. Организатори на благотворителната акция са..

публикувано на 30.07.24 в 13:47

На фона на политическите трусове, България е в добро номинално икономическо състояние

На фона на нестабилната политическа обстановка – България е все още в добро номинално икономическо състояние, заяви за Радио Стара Загора икономистът Даниел Василев. По думите му по последни данни страната ни е  около средата на Европа по растеж,..

публикувано на 30.07.24 в 13:17

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд срещу обвинения за извършено върху нея насилие Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.  Поредното заседание  на делото е фокусирано върху..

публикувано на 30.07.24 в 13:15
експ. зала ИМ

Повече посещения на музеите и театрите в областта

Значителен ръст на посещенията на музеи и театри в региона показват сравнителните данни, отчетени от Териториално статистическо бюро – Югоизток Стара Загора за 2023 година спрямо предходната 2022 г.    Към 31.12.2023 г. в област Стара Загора действат 13..

публикувано на 30.07.24 в 11:47
Снимка: ТрУ

Доказан европейски специалист ще консултира изграждането на рехабилитационен център за коне в Тракийски университет

Доказаният европейски специалист д-р Клаудине Анен ще консултира предстоящото изграждане на център за рехабилитация на коне с практическа насоченост към студенти и докторанти, който е част от мащабния проект за реновация на конната база в Тракийски..

публикувано на 30.07.24 в 11:16

По-високи глоби за нерегламентирани сметища подготвят от община Стара Загора

По – високи глоби за незаконните сметища подготвят от община Стара Загора за физически и юридически лица. Целта е да се ограничи непрекъснатото изхвърляне на отпадъци в района на общината. Това каза за Радио Стара Загора ресорният зам.кмет Радостин..

публикувано на 30.07.24 в 10:50

Пореден случай на домашно насилие

Пореден случай на домашно насилие регистрират от полицията в Стара Загора.  На 29.07.2024г., в 00:26ч., в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение от 38-годишна жена, че около 20:00ч. на същата дата, лицето с което живее на семейни начала -..

публикувано на 30.07.24 в 10:12

Двама с опасност за живота след пътни произшествия в региона

Двама души са в тежко състояние и с опасност за живота след пътни произшествия в региона през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.  На 29.07.2024г., около 12:30ч. по първокласен път I-6 от гр.Калофер за гр.Казанлък, е..

публикувано на 30.07.24 в 10:10

Община Ямбол обяви кампания за създаване на доброволно формирование

Община Ямбол обяви кампания за създаване на доброволно формирование. Основните му задачи ще са предотвратяване или овладяване на възникнали на територията на общината пожари, бедствия и други извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях...

публикувано на 30.07.24 в 09:55