Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозагорци недоволстват заради ВиК ремонтите в града

Снимка: БГНЕС

Преди празниците в Нова Загора назрява гражданско недоволство заради наложения воден режим от ВиК Сливен във връзка с подмяната на водопреносната мрежа. Според хората водата се спира извън регламентираните дни през седмицата и почивните дни без предупреждение, а когато бъде пусната, тя е с лошо качество.  

Новозагорци коментираха, че в подаваната вода има инертни материали, които са нанесли щети по водомери, перални и др.  

"За два месеца сме сменили два водомера, които на днешна дата струват по 50 лева водомера, а самият монтаж около 100", каза един от тях . 

Мнозина вече са решили проблема с водата, чрез алтернативни методи.  

"Направил съм си една кофичка, с една канелка, най-обикновена и си пълня водичка по 2-3 литра, за да може да измие бурканчета, шишенцата на бебето", допълни друг.  

Притесненията на всички са, че ще посрещнат Коледа без вода. 

"Ми, много трудно ще е. Без вода, просто. Пожелавам и на тях така да посрещнат Коледа, както ние ще я посрещнем без вода." 

Кметът на Нова Загора Галя Захариева успокои хората, че вода ще има. 

"Поели са абсолютен ангажимент, че това вчерашно спиране ще бъде последно до празниците, до първия работен ден на 3-ти януари", увери тя. 

За Коледа жителите на Нова Загора си пожелаха: 

"Нашето коледно желание е да имаме вода. Но, не само за Коледа!" 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6000 дка гори са засегнати от пожара в област Свиленград.

Пожарът в Свиленградско е локализиран

Пожарът в  Свиленградско е локализиран по всички фронтове и е под контрола на пожарната, съобщават от пресцентъра на областната управа в Хасково. Работи се за овладяването на едно огнище в посока с. Студена . На място остават всички 17 екипа на..

публикувано на 15.07.24 в 22:54

Хеликоптери ще помагат в битката с огъня край Стара Загора

Хеликоптерите , които ще помогнат в битката с огнената стихия край Стара Загора, се очаква да пристигнат  утре сутринта. Причината е, че има  забрана  да бъдат пилотирани в тъмната част на денонощието, каза областният управител на Стара Загора..

обновено на 15.07.24 в 22:43

Огънят настъпва към Старозагорските бани, изпепелена е постройка (СНИМКИ)

Гараж във вилната зона край Стара Загора изгоря, но няма пострадали хора или изпепелени къщи. Според кмета Живко Тодоров, благодарение на общите усилия на огнеборците, служителите на горското и доброволците, са спасени домовете и имотите на хората...

публикувано на 15.07.24 в 20:23
снимка: Живко Иванов

Затвориха пътя към Старозагорските минерални бани

Пътят от Стара Загора към Старозагорските минерални бани е затворен, съобщи репортер на Радио Стара Загора.  Огънят, който избухна около 15,30 ч. на хълм над Седмия километър, е стигнал до пътното платно и се е разпространил в част от дворовете на къщите в..

публикувано на 15.07.24 в 20:01

19-годишно момче пострада при пожар край свиленградско село

19-годишно момче пострада заради пламъците край свиленградското село Щит днес. Младежът е бил с баща и с брат и е правил опит да спаси пчелина си. Момчето е с изгаряния. След преглед в лечебницата в Свиленград веднага е бил транспортиран към пловдивската..

публикувано на 15.07.24 в 19:22

Огънят край Стара Загора наближава къщи от вилната зона

Пожарът, който бушува в района на Седми километър, вече е достигнал на около 500 метра от първите къщи на вилната зона. Автомобили на пожарната и на горското в Стара Загора са разположени непосредствено до домовете на хората, обясни за Радио..

публикувано на 15.07.24 в 19:12

Пожарът край Стара Загора се разраства, огънят тръгна към вилна зона

Частично бедствено положение обяви областният управител на Стара Загора Методи Марков. Това се налага заради п ожара над местността „7-и километър“ , който промени посоката си и вече з астрашава къщите в района . Военните имат готовност..

публикувано на 15.07.24 в 19:06
снимка: Николета Петрова

Пожарът край Стара Загора не застрашава населени места

Увеличават се екипите на пожарната, които гасят огъня над местността  "7-и километър" край Стара Загора. На място вече са четири екипа на старозагорската пожарна , един екип на пожарната в Казанлък и специализираната техника на Държавното..

публикувано на 15.07.24 в 16:47

От "Възраждане" предлагат законодателни промени срещу поправянето на изборни протоколи

От партия „Възраждане“ са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект, свързан с промени в Изборния кодекс, съобщиха в Стара Загора днес народните представители Искра Михайлова и Даниел Проданов. Промените, които те предлагат, са..

публикувано на 15.07.24 в 16:15
Снимката е илюстративна

Пожар гори край Стара Загора

Пожар гори в местността „7-и километър“ край Стара Загора. На място са два екипа на пожарната. Районът е опасен заради високата и суха растителност и близостта на боровата гора, а ситуацията се усложнява от вятъра, уточняват от пожарната...

публикувано на 15.07.24 в 16:06