Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Доброволци учредиха „Клуб за Бъдеще“ в Стара Загора

Поредният „Клуб за Бъдеще“ към инициативата на Лазар Радков „Капачки за бъдеще“ беше открит в Стара Загора. Негови откриватели са 15 доброволци от Града на липите. За председател структурата е гласувала доверие на Янко Тодоров Янков, зам-председател е Милка Колдамова ,а за секретар е избрана Катя Дянкова от Обществения дарителски фонд. Целта на клуба е подпомага и организира ежегодната инициатива на „Капачки за бъдеще“, но наред с това да реализира и местни дейности, свързани с подобряване на живота в Стара Загора. Това обясни в ефира на Радио Стара Загора Янко Янков. Подобни клубове са открити в редица други градове в страната.

„Клуб за бъдеще“ Стара Загора няма политически характер, уточни от своя страна Милка Колдамова. Тя разкри, че при учредяването на организацията членовете са си поставили амбициозната задача всеки месец да реализират по една инициатива за доброто на града. Първата от тях ще бъде на 28 януари от 9ч. в градинката на баня Пиперка, разкри зам.-председателят на старозагорския клуб за бъдеще. Милка Колдамова посочи, че всяко събитие, организирано от "Клуб за Бъдеще" Стара Загора, е отворено за всички желаещи. По публикацията работи: Живко Иванов

Още от категорията

Връчиха наградите в Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник“

Наградите на отличените в различните категории в конкурсната програма на Националния куклено -театрален фестивал „Михаил Лъкатник" бяха връчени в Ямбол. Фестивалът се провежда за 23-и път, като в конкурсната програма участваха 9 постановки...

публикувано на 01.06.23 в 19:26

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно..

публикувано на 01.06.23 в 16:17
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Информация за пазара на труда в област Стара Загора

През месец април 2023 година в област Стара Загора на работа са постъпили 523 безработни лица. От тях на първичен пазар на труда са устроени общо 499 лица, по мерки на заетост – 1 лице и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси“..

публикувано на 01.06.23 в 16:14

Край хасковското село Корен се проведе учение с военни от България, Гърция и Италия

На полигона край хасковското село Корен приключи военното учение „Пирински страж 23“, в което взеха участие войскови части на България, Гърция и Италия. Съюзните войски разиграха в продължение на една седмица контранастъпление. В учението..

публикувано на 01.06.23 в 15:35
Иса Бесоолу, кмет на община Павел баня

Турийска река преля, кмет и население овладяха ситуацията

За излизане от коритото на Турийска река в село Турия поради дъждовете в последните дни съобщи кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу. Сигналът за придошлата вода е подаден снощи от кмета на населеното място, след което е свикан Кризисният щаб и..

публикувано на 01.06.23 в 14:53

Елисавета Белобрадова е отличена от Национална мрежа за децата

Елисавета Белобрадова спечели награда „Златна Ябълка“ за принос към политиките за децата на традиционното събитие, организирано от Национална мрежа за децата.  Организацията раздава за 13-и път отличия за усилията, вложени от различни хора,..

публикувано на 01.06.23 в 14:48

Детско царство днес в парк "Пети Октомври"

Песни, танци,   спортни състезания, стрелба с водни пистолети, катапулт,  кротки, но интересни военни машини, полицейска патрулка, пожарна кола, следово куче, актьори, танцьори, майстори на картини, мечти и вълшебства – всичко това  можеше да се..

публикувано на 01.06.23 в 14:39

Кръводарителска акция в Сливен до края на юни

В Сливен започна едномесечна кръводарителска кампания.  Всеки, който иска може да дари през работните дни до края на юни от 8 до 14 часа в отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ „проф. д-р Иван Селимински“.   Акцията е посветена на деня на..

публикувано на 01.06.23 в 13:59

Катастрофа затруднява движението на пътя Стара Загора - Димитровград

Верижна катастрофа затруднява движението на главния път между Стара Загора и Димитровград.  По първоначална информация четири автомобила са се сблъскали на пътя между селата Бял извор и Тракия. 

публикувано на 01.06.23 в 13:37

Деца влязоха в ролята на радиоводещи

На първи юни предаването „Репортер“ на радио Стара Загора имаше двама нови водещи.   Шестгодишните Белослава и Гео помогнаха на Нели Ангелова , но и отговориха на нейните въпроси. Деца на журналисти, те са наясно с новините. Белослава..

публикувано на 01.06.23 в 11:28