Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желязко Динев: Надявам се пролетта да бъде по-добра за "Берое"


Желязко Динев е председател на Съвета на директорите на "Берое" Стара Загора. Разговаряме с него преди началото на лагера на тима в Турция от 16 януари. Там старозагорци ще изиграят 5 контролни срещи.

"Виждате, че имаме много промени в състава и можем да кажем изцяло нова защита. Отборът напуснаха Рука, Мартинс, Пулиезе, Анисе, Фонтен, Стийв Траоре, Луизиньо, Николаев, Митков, Стоянов, а очакваме до началото на лагера в Турция играчите Пиргов и Николов също да се разберат с ръководството и разтрогнат договорите си. В същото време имаме защитници, които са нови имена. Става дума за сръбския и хърватски централни бранители, както принципно сме се разбрали с ляв краен защитник, а и почти на 100% имаме уговорка с такъв в дясната зона на отбраната. Очакваме и двама френски играчи, които ще дойдат под наем до края на сезона. Това е валидно и за Енрике, който е преостъпен от "Лудогорец", както и Калоян Кръстев, чиито период в тима ще бъде до края на настоящото първенство. Като добавим новите Тонислав Йорданов, Денислав Станчев, Атанас Йорданов, Йоан Бауренски е видно, че ще разчитаме на по-млад отбор, който да има добра визия за бъдещето и така да изградим един по-силен колектив. Няма да бъде лесно, но вярваме в треньорския щаб и знаем, че те ще направят всичко възможно беройци през пролетта да бъдат по-стойностен тим. Ще се опитаме по време на лагера в Турция да излъчваме мачовете и да пуснем виртуални билети. Надяваме се да има интерес от страна на феновете на тима." заяви за Радио Стара Загора Желязко Динев, председател на Съвета на директорите на "Берое" Стара Загора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" победи в Коматево

"Берое" отново се върна на победния път в първенството. Интернационалният тим, воден от наставника Хосе Луис Ачиари, се наложи с минималното 1:0 като гост над "Крумовград". Двубоят се игра на стадиона в пловдивския квартал Коматево.  Беройци стигнаха до..

публикувано на 16.08.24 в 23:21

Десет от „Берое 2016“ тренират за новия сезон

В началото на седмицата волейболният „Берое 2016“ започна подготовка за новия сезон. Под ръководството на помощник треньора Иван Тасев в спортната зала „Иван Вазов“ тренират 10 волейболисти. Иван Тасев ще води подготовката на „Берое 2016“ до..

публикувано на 16.08.24 в 14:37

Плувците от „Берое“ ще стартират усилена подготовка през следващата седмица

В старозагорският клуб по плуване „Берое“ и през летните месеци продължават подготовката. А децата, които заминат на почивка, след завръщането си продължават тренировките. „През следващата седмица ще започнем усилени тренировки за следващия..

публикувано на 16.08.24 в 14:08

Пореден млад баскетболист подписа с "Берое"

Баскетболният "Берое" обяви поредното си ново попълнение за новия сезон в мъжката Национална баскетболна лига. Това е младият Мартин Йорданов.   Той е роден пред 2002 г. в Шумен и пристига в Стара Загора от тима на варненския "Черно море Тича".  В..

публикувано на 16.08.24 в 13:58

Колоездачи от „Траяна Триатлон“ стартират в Австрия

Четирима възпитаници на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“, водени от треньора Мартин Гарчев, са в Австрия за участие в силно състезание по колоездене. „Искаме да сверим часовниците си в първото ни състезание извън България и в първото ни..

публикувано на 15.08.24 в 09:28
PFC Beroe Stara Zagora

"Берое" прати бразилец във Виетнам

ПФК "Берое" преотстъпи своя футболист Уерик Каетано на виетнамския клуб "Да Нанг" . Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Каетано подписа с "Берое" в началото на 2024-а година и изигра 17 мача със зелено-бялата фланелка, в..

публикувано на 14.08.24 в 16:52

Грации от „Елит“ тренираха в планината

Възпитаничките на старозагорския СКХГ „Елит“ проведоха подготовка на планина. В Родопите грациите и тренираха и пътуваха, за да опознаят красотата на българските планини. „В момента работим с ансамбъла, в който има две нови гимнастички, а той е..

публикувано на 14.08.24 в 14:45

Казанлъшката шахматистка Ния Малчева спечели първо място при деца на турнир в Чехия

Казанлъшката състезателка по шахмат Ния Малчева спечели първо място на състезание в чешкия град Рожнов под Радхощем, съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Малчева е на десет години, а заедно с титлата, спечели и звание..

публикувано на 14.08.24 в 14:35

Ивайло Тонев се завръща в Стара Загора

Мъжкият баскетболен "Берое" обяви поредното си ново попълнение за новия сезон. В Стара Загора се завръща Ивайло Тонев. Той е роден в Хасково преди 25 години.  Играл е в "Шампион 2006", ЦСКА, "Академик" Пловдив, "Ямбол", "Черноморец".  Миналата..

публикувано на 14.08.24 в 14:11

Диян Иванов: Надявам се до няколко години да имаме и мъжки тим на ФК "Траяна"

Диян Иванов е треньор в детско-юношеската школа на ФК "Траяна". Той се занимава с родените през 2013 година деца. Наскоро неговите възпитаници се върнаха от лагер в Созопол, като бяха в курорта "Каваците". "В клуба ни тренират деца от най-големите,..

публикувано на 14.08.24 в 11:55