Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Павел баня:

Пореден случай на насилие над животно

Заради зачестилите инциденти по заповед на кмета, общинската охрана прави обходи из Павел баня

Снимка: снимка: Анимал Хоуп - Казанлък

За пореден случай на насилие върху животни в Павел баня алармираха от природозащитната организация Анимал Хоуп в Казанлък.  Сигналът за простреляно куче, паднало пред един от големите хотели в курортното градче, е получен вчера от Ивелина Недкова, представител на организацията в Града на розите, съобщи тя самата. 


Припомняме, че на 12 януари тази година стана ясно за още пет случая на отровени кучета в Павел баня. От община Павел баня коментираха, че са взели всички необходими мерки да се предотвратят подобни инциденти. 

 Заместник кметът Милена Кавръкова припомни, че от местната управа прилага специална програма по отношение на безстопанствените кучета. А след 12 януари са разпоредени и допълнителни мерки: 

Засега извършителите на насилие на животни в Павел баня, все още са неизвестни. 

По случая с простреляното куче е образувано досъдебно производство. Аналогично досъдебно производство има и по казуса с отровените кучета. Провеждат се изследвания за вида на отровата.


Още от категорията

Снимка: НИМХ

Жълт код за значителни валежи в област Стара Загора

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи в осем области на страната. Информацията е публикувана на сайта на Института. Областите с предупредителен жълт код за днес, в..

публикувано на 22.03.23 в 05:49
Живко Тодоров

Кметът Живко Тодоров с поздрав към социалните работници по повод професионалния им празник

Кметът Живко Тодоров отправи поздрав към социалните работници по повод професионалния им празник. Ръководителите на социалните услуги в Стара Загора получиха адрес, в който се казва: „Вие сте хората, призвани да дават пример и подкрепа. Вие..

публикувано на 21.03.23 в 18:53
снимка: радио Стара Загора

12 послания на жени бежанки показва фотоизложба

12 фотографии на жени бежанки в България представя изложбата „И ти можеш“, която е подредена в центъра за социални услуги на фондация „Мисия Криле“ в Стара Загора. „Жените са силни, защото животът изисква от тях тази сила“ „Жената е..

публикувано на 21.03.23 в 17:57
Община Стара Загора

Очакват мотивирани предложения за тазгодишните носители на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

По повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, до 15 април се приемат мотивираните писмени предложения за присъждане на Награда „Стара Загора“. Отличието се връчва в две..

публикувано на 21.03.23 в 17:50

Представят в Стара Загора книгата "Фани Попова-Мутафова. Житие и страдание"

Катя Зографова ще представи в Стара Загора новата си книга "Фани Попова-Мутафова. Житие и страдание". Събитието е тази вечер от 17:30 ч. в зала „Байер“. Пред Радио Стара Загора Зографова сподели, че книгата е драматичен и дори трагичен разказ за..

публикувано на 21.03.23 в 16:17

Има известно завишаване на болните от скарлатина и варицела

Има известно повишаване на заболелите от скарлатина и варицела, но е нормално за този сезон. И двете заболявания са респираторни и се предават по въздушно – капков път и затова трябва да останем предпазливи, каза за Радио Стара Загора д-р Слави..

публикувано на 21.03.23 в 15:48
Municipality of Sliven

НСИ ще следи бюджетите на 90 домакинства в Сливенска област

От началото на месец април Националният статистически институт, започва провеждането на наблюдението на домакинските бюджети в новоизбрани домакинства. В Сливенска област 90 домакинства ще вземат участие, избрани на случаен принцип.  Всяко..

публикувано на 21.03.23 в 14:50

Община подменя повредени капаци и решетки на шахти

Общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ извършва оглед на уличните шахти и подменя повредените им решетки и капаци, съобщи главният експерт в звеното Методи Губеров. Амортизация на по-старите или повреди, настъпили при..

публикувано на 21.03.23 в 14:43

Кметът Галина Стоянова: За пореден път настоявам за пеши полицейски патрули на възлови места в града

Настоявам за пореден път за пеши полицейски патрули на възлови места в града. Това каза кметът на Община Казанлък след вчерашния масов бой, завършил със смърт. Стоянова подчерта, че дейността на Районното полицейско управление е..

публикувано на 21.03.23 в 13:24
д-р Христина Клисурова

„Зелени Балкани“ събира пет тона риба за птиците

Спасителният център за диви животни в Стара Загора се нуждае от пет тона риба. Храната е необходима за пациентите на Центъра, съобщи за Радио Стара Загора д-р Христина Клисурова от Сдружение „Зелени Балкани“. През пролетно-летния сезон..

публикувано на 21.03.23 в 12:12