Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Старозагорските ученици се връщат в клас в понеделник

| обновено на 27.01.23 в 17:12
Снимка: Pixabay

Учениците в Старозагорска област ще се завърнат в класните стаи в понеделник, 30 януари.  

През изминалите четири дни те се обучаваха от разстояние в електронна среда и няма никакви индикации, това да продължи и в началото на следващата седмица, увери началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова.

Според нея няма причини да има промяна в първоначалната заповед.

В късния следобед на 23 януари беше издадена заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов за обучение в електронна среда, за да се предотвратят неблагоприятните последици за здравето на учениците и педагогическите специалисти.

Заповедта бе оповестена малко след 18:30 часа, близо два часа след като здравното министерство обяви, че ще удължи грипната епидемия в област Стара Загора до 31 януари. Причината е повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип.


БНР подкасти:

Още от категорията

РИОСВ – Стара Загора проверява сигнала за завишени стойности на формалдехид

След постъпил сигнал за завишени концентрации на формалдехид край село Копринка, РИОСВ – Стара Загора проовежда подробен анализ на данните, за вида и калибровката на апаратурата, както и проверка на достоверността на цитираните резултати. Изпратени..

публикувано на 29.03.23 в 19:18

Времето се затопля, температурите до 15 градуса

През нощта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 5° и 0°. Утре ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на..

публикувано на 29.03.23 в 18:24

Откриха кирилски надпис от времето на Симеон в крепостта "Балък дере" край Хухла

Учени потвърдиха огромната значимост на находка, открита при археологически разкопки миналото лято. При проучването на крепостта "Балък дере" край ивайловградското село Хухла, там дето Арда напуска Източните Родопи, археологът Ивайло Кънев от..

публикувано на 29.03.23 в 17:50

Община Стара Загора стартира поетапно почистване на незаконни сметища

Общинска администрация започна почистване на незаконни замърсявания в землището на Хрищени. Тази сутрин багер и камион извозиха отпадъци от едно от четирите сметища в района на старозагорско село. Акцията беше водена от зам.-кмета Радостин Танев и..

публикувано на 29.03.23 в 16:33

Община Хасково ще ремонтира игрището в квартал "Орфей" и още девет общински сгради и обекти

Община Хасково ще извърши ремонти на десет общински сгради и обекти. Предвижда се да бъде напълно преобразено спортното игрище в кв. „Орфей“ между блокове №10 и №12.  Дейностите включват нова основа на терена и настилка от изкуствена трева на игрището...

публикувано на 29.03.23 в 16:21

Община Ямбол търси инструктори за приключенския парк в Градската градина

Приключенският парк, който се изгражда в Градския парк на Ямбол, търси своите добри инструктори. Желателно е кандидатите да бъдат в добра физическа форма и да имат желание за работа с деца. Необходимо е да бъде изпратена автобиография от съответния..

публикувано на 29.03.23 в 16:02

Учебните занятия в Търговската гимназия в Стара Загора се възстановяват в четвъртък

Учениците и учителите от Търговската гимназия в Стара Загора се връщат на училище в четвъртък от 14 ч. присъствено, съобщи за Радио Стара Загора директорът на училището Снежана Танева.  Малко преди 13,30 в сряда на имейла на училището е получно съобщение..

публикувано на 29.03.23 в 15:58

Тестват сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението в Стара Загора

На 3 април на територията на град Стара Загора ще бъде извършена редовната техническа проверка и пълна профилактика на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Заедно със сирените, ще бъдат задействани и локалните..

публикувано на 29.03.23 в 15:24

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци от домакинствата на 11 и 12 май

Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг" АД организират традиционната двудневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Те ще бъдат приемани на 11 май (четвъртък) от 10.00 часа до 16.00 часа, на паркинга на парк..

публикувано на 29.03.23 в 15:16

Протестиращите зърнопроизводители ще се срещнат с президента Румен Радев

Протестиращите зърнопроизводители ще се срещнат утре с президента Румен Радев, като за целта ще бъде излъчена и работна група. Това каза за Радио Стара Загора председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов и обясни, че..

публикувано на 29.03.23 в 15:00