Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

30 български фирми от хранителния и от розопреработвателния сектор - със своя продукция на "Зелена седмица" в Берлин

14 наши фирми от областта на хранителната промишленост и 16 български розопроизводители взеха участие в най-старото изложение в Европа – Зелената седмица в Берлин. 
Този път родните производители бяха подпомогнати от държавата – тя пое разходите по транспортирането на продукцията и таксата за рекламния щанд на изложението.  Кои наши продукти бяха най-търсени – на форуми присъства и председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов:

Според председателя на Българския фермерски съюз и самите браншовици в България трябва да се научат да си говорят повече помежду си.  Георги Стоянов споделя, че за краткото време, в което е в тези среди му прави впечатление че има общи каузи, по които неправителствените организации в аграрната сфера работят заедно.


 "Бихме могли да обединим усилия в изготвянето на регламенти за производството на определени марки, за създаването на защитени продукти",  дава пример председателят на Българския фермерски съюз. И припомня, че браншовата им организация миналото лято е стартирала екшън план в пет стъпки

С председателя на Български фермерски съюз Георги Стоянов, разговаря Дарина Колева 


Още от категорията

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор

От днес започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 8001 РТ до СТ 9000 РТ. В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в..

публикувано на 30.03.23 в 11:21
Ямбол

Десет основни училища в Ямбол са получили заплашителни съобщения

Десет училища в Ямбол са получили заплашителни съобщения. В учебните заведения не се провеждат занятия. Полицейското присъствие около тях е засилено. Заплахи вчера бяха пратени до 8 училища.

публикувано на 30.03.23 в 11:15

Шестима са задържани при специализирана полицейска акция в област Сливен

Шест души са задържани при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност и купуването на гласове. Акцията се провежда на територията на цялата Сливенска област. В квартал "Надежда" полицията иззе голяма сума пари и списъци с имена със..

публикувано на 30.03.23 в 11:08

Сигнали за бомби в училища в община Стара Загора

В 15  училища в община Стара Загора са подадени едновременно сигнали за взривни устройства. Това потвърдиха от полицията и от пожарната. Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са действия по процедура.  Сигнал за бомба във Второ основно..

публикувано на 30.03.23 в 09:38
Станислав Дечев, кмет на Хасково

Закритият басейн в Хасково трябва да бъде готов до лятото

Строителството на закрития басейн в Хасково продължава, а кметът на града очаква да заработи още в средата на лятото.  Това съобщи за Радио Стара Загора кмета на града Станислав Дечев като допълни, че вече са готови основите на басейните за възрастни..

публикувано на 30.03.23 в 09:11
Община Ямбол

Общински съвет Ямбол ще обсъди 28 точки на редовната си мартенска сесия

В Ямбол ще се проведе сесия на общинския съвет днес. В нея са включени общо 28 точки, а по-късно са постъпили и две допълнителни предложения, които ще бъдат гласувани в началото на сесията.  Местният парламент ще започне своята работа с анализ на..

публикувано на 30.03.23 в 07:39
прохода

Намалена видимост до 20 метра поради мъгла на прохода "Шипка" тази сутрин

До 20 метра поради мъгла е намалена видимостта тази сутрин на прохода Шипка, съобщи дежурният в Областно пътно управление – Стара Загора. Пътните настилки са частично заледени и обработени, времето е облачно, а температурата е минус 3 градуса. На..

публикувано на 30.03.23 в 07:02

РИОСВ – Стара Загора проверява сигнала за завишени стойности на формалдехид

След постъпил сигнал за завишени концентрации на формалдехид край село Копринка, РИОСВ – Стара Загора проовежда подробен анализ на данните, за вида и калибровката на апаратурата, както и проверка на достоверността на цитираните резултати. Изпратени..

публикувано на 29.03.23 в 19:18

Времето се затопля, температурите до 15 градуса

През нощта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 5° и 0°. Утре ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на..

публикувано на 29.03.23 в 18:24

Откриха кирилски надпис от времето на Симеон в крепостта "Балък дере" край Хухла

Учени потвърдиха огромната значимост на находка, открита при археологически разкопки миналото лято. При проучването на крепостта "Балък дере" край ивайловградското село Хухла, там дето Арда напуска Източните Родопи, археологът Ивайло Кънев от..

публикувано на 29.03.23 в 17:50