Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъгла ограничава видимостта през прохода Шипка и на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Мъгла ограничава видимостта за шофьорите до 100 метра в прохода Шипка, където има и слаб снеговалеж. Пътните настилки са обработени. Температурата е -6, а движението през старопланинския проход е без ограничения. -4 градуса показват термометрите в проход Република. Пътните настилки са заснежени и обработени. Мъгла ограничава до 100 метра видимостта и в някои участъци на АМ „Тракия“ в Старозагорска област. Пътната настилка на аутобана е мокра, температурата е около градус под нулата. Частично заледени настилки в област Стара Загора има в районите на Мъглиж, Ягода, Павел баня и Шипка, предупреждават от областно пътно управление. Движението навсякъде се осъществява без ограничения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Главен инспектор Илиян Николов

Трима водачи са засечени да шофират с над 200 на "Тракия" за седмица

През последната седмица в сливенския участък на АМ "Тракия" са засечени от полицейските камерите за скорост трима водачи на леки автомобили да се движат с над 200 километра в час при ограничение от 140 километра в час. При последния случай от преди..

публикувано на 03.06.24 в 18:55

Близо 70 награди бяха раздадени на Националния детски фолклорен събор в Болярово

Четиридесет първи награди, единадесет втори и петнадесет трети награди. Това е решението на журито с председател Калинка Згурова и членове проф. Николай Ников, певеца Манол Михайлов и хореографите Румен Тодоров и Петър Димитров от 24-тия Национален детски..

публикувано на 03.06.24 в 16:43

Междуведомствена комисия ще определи статута на крепостта „Асара“ в Николаево

Да изготви предложение за предоставяне на статут и режими за опазване на обект „Късноантична и средновековна крепост Асара“ е възложило министерството на културата на междуведомствена комисия. Със заповед на зам.-министъра на културата Амелия Гешева  за..

публикувано на 03.06.24 в 15:47

Тракийският университет откри кандидатстудентската си кампания

Тракийският университет откри официално кандидатстудентската си кампания. Още в първия час над 100 души попълниха документите и за кандидатстване. Кампанията беше открита с водосвет за здраве и успех на всички кандидат-студенти и преподаватели,..

публикувано на 03.06.24 в 15:26

„Горска класна стая“ и в Казанлък

ДГС – Казанлък се включи в кампанията „Горска класна стая“. Тя стартира преди дни по инициатива на Изпълнителна агенция по горите и се провежда в над 20 горски стопанства. Целта е гората да се покаже като уникална класна стая, където подрастващите..

публикувано на 03.06.24 в 13:31
През април се проведе пореден протест на жилетите в района.

Протестиращи блокират безсрочно пътя Гълъбово-Мъдрец

Жители на няколко села в община Гълъбово излизат на пореден протест с искане за основен ремонт на пътя Гълъбово- Мъдрец. Недоволните се събират в 6 сутринта във вторник и се канят да блокират трафика безсрочно. По пътя преминават и работещите в част..

публикувано на 03.06.24 в 13:09

В Симеоновград разследват убийство и самоубийство

Убийство и последвало самоубийство разследват полицаите от Областната дирекция на полицията в Хасково. Случаят е от вчера в Симеоновград, когато мъж е наръгал  смъртоносно с нож баща си, след което е сложил край на живота си, като се е хвърлил пред..

публикувано на 03.06.24 в 13:01

Засякоха автомобил с 221 км/ч на магистрала "Тракия"

Автомобил, движещ се със скорост от 221 км/ч е бил засечен на автомагистрала „Тракия" в сливенския участък. Колата се е движила през нощта, а нарушението е заснето от полицията. В момента се издирва водача на автомобила.  През почивните дни са..

публикувано на 03.06.24 в 11:54
Обвиняемият Георги Георгиев.

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Очаквам справедлива, но..

публикувано на 03.06.24 в 09:27

Жълт код за валежи с гръмотевици и градушки за област Стара Загора

Оранжев код за валежи с гръмотевици е обявен за днес в областите Ловеч, Плевен, Враца и Монтана, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Там в следобедните часове и привечер ще има краткотрайни валежи с гръмотевици...

публикувано на 03.06.24 в 05:30