Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кадрови недостиг затруднява работата на Районния съд в Хасково

Районният съд в Хасково правораздава в условията на тежка кадрова необезпеченост. Това съобщи на брифинг административният ѝ ръководител Пламен Георгиев след Общо събрание на институцията, на което беше анализирана работата на магистратите през изминалата 2022 г.

В Районния съд през миналата година са постъпили 4527 дела, от тях 4520 са новообразувани. Шест съдии работят в момента в съдебната институция. Средно по 53 дела месечно гледа всеки от тях.     

От съда отчитат още ръст на битовата престъпност. 

Повече можете да чуете от репортажа на сътрудника ни Христо Христов в звуковия файл:  


По публикацията работи: Елена Балабанова

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ансамбъл „Златна Тракия“ единствен ще представя България на Световния фестивал Op Roakeldais 2024

Ансамбъл „Златна Тракия“ заминава с голямата представителна формация за участие в престижния световен фестивал община Хасково , който ще се проведе във Варфум, Нидерландия, съобщиха от пресцентъра на община Хасково. Това е фестивал с традиции, който..

публикувано на 19.06.24 в 11:13

Община Стара Загора и ОДМВР с общи мерки за по-безопасна градска среда

Още по-добро взаимодействие между органите на реда и Община Стара Загора и повишаване на бдителността по отношение на пътната безопасност и опазването на обществения ред, за да се осигури възможно най-безопасната градска среда . Това беше темата на..

публикувано на 19.06.24 в 10:37

Парламентът не успя да си избере председател

Народното събрание не успя да избере председател при първото гласуване след полагането на клетвата на новите 240 депутати и първоначалните декларации на парламентарните групи. Рая Назарян от "ГЕРБ-СДС" получи 116 гласа от своята парламентарна група, от..

публикувано на 19.06.24 в 10:29

Само за няколко дни: Три пожара със загуби в Свиленградско

От началото на жътвената кампания в Свиленград има регистрирани три пожара със загуби. Това съобщи по време на изнесеното студио на Радио Стара Загора в Свиленград главен инспектор Ивелин Тонев, началник на Районна служба на пожарната...

публикувано на 19.06.24 в 10:17

Социални предприятия ще дават шанс за работа и доход на уязвимите хора

Как в Стара Загора да се създадат социални предприятия, в които да се трудят и да получават доходи хората със специфични потребности и от уязвимите групи, обсъди зам.-кметът с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“ Павлина..

публикувано на 19.06.24 в 09:52

"Дигитален асистент" следи здравословното състояние на 50 възрастни в община Свиленград

Свиленград е първата община в област Хасково, която внедри услугата "Дигитален асистент" за възрастни хора. Това съобщи по време на изнесеното студио на Радио Стара Загора Марияна Димитрова – ръководител „Социални услуги“ в Общината. Дигиталните..

публикувано на 19.06.24 в 09:21
Община Свиленград

Свиленград с иновативен проект за благоустрояване на кв. „Изгрев“

В следващите две години Община Свиленград ще реализира цялостен проект за реновиране и облагородяване на най-големия квартал – „Изгрев“. За целта местната администрация е изградила цялостна концепция за новия вид на жилищния комплекс. За Радио Стара..

публикувано на 19.06.24 в 09:17

Анастас Карчев: Бъдещето на Свиленград е туризмът

Бъдещето на Свиленград е туризмът, каза в изнесеното студио на Радио Стара Загора в Свиленград, кметът на града Анастас Карчев. 2019 година той отчете като най-силна, когато са били реализирани над 100 000 нощувки. След ковид кризата през миналата..

публикувано на 19.06.24 в 08:59

Над 2800 седмокласници от Старозагорско на НВО по български език и литература

Очаква се над 59 000 седмокласници да се явят на Национално външно оценяване по български език и литература. В област Стара Загора над 2800 седмокласници ще се явят. Те ще полагат изпитите в училищата, в които учат, като се допускат до залите срещу..

публикувано на 19.06.24 в 08:08

Стара Загора се включва в кампанията за безплатни изследвания „5 минути за здраве“

Безплатни изследвания на основни здравни показатели и функцията на белия дроб ще се проведат с помощта на телемедицината на 21 юни (петък) от 11:00 до 15:00 часа в парк „Пети октомври“ в Стара Загора. Те са в рамките на кампанията „5 минути за..

публикувано на 19.06.24 в 07:09