Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нови детски площадки изграждат в десет села на община Тунджа

Снимка: Ани Петрова

В десет села на община Тунджа ще бъдат изградени нови детски площадки през тази година. Опазването на съоръженията обаче е проблемнои изсква много средства. 

От бюджета на общината са предвидени над 330 хил. лева за изграждането на детските площадки. През последните две години се премахват старите съоръжения във всички 44 села на общината, уточни кметът Георги Георгиев и припомни, че уредите са предназначени за деца от 3 до 12 години:

"Имаме случаи, при които по съоръженията се качват дори и възрастни хора .Ако е необходимо ще монтираме и допълнително камери, за да ги опазим и съоръженията да функционират за тези деца, за които е предназначено, но не може на всеки 100 метра – камери". 

През миналата година с европейско финансиране бяха обновении всички площадки за игра в дворовете на детските градини в цялата община. 


По публикацията работи: Деян Денев

Още от категорията

Живко Тодоров

Кметът Живко Тодоров с поздрав към социалните работници по повод професионалния им празник

Кметът Живко Тодоров отправи поздрав към социалните работници по повод професионалния им празник. Ръководителите на социалните услуги в Стара Загора получиха адрес, в който се казва: „Вие сте хората, призвани да дават пример и подкрепа. Вие..

публикувано на 21.03.23 в 18:53
снимка: радио Стара Загора

12 послания на жени бежанки показва фотоизложба

12 фотографии на жени бежанки в България представя изложбата „И ти можеш“, която е подредена в центъра за социални услуги на фондация „Мисия Криле“ в Стара Загора. „Жените са силни, защото животът изисква от тях тази сила“ „Жената е..

публикувано на 21.03.23 в 17:57
Община Стара Загора

Очакват мотивирани предложения за тазгодишните носители на наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“

По повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, до 15 април се приемат мотивираните писмени предложения за присъждане на Награда „Стара Загора“. Отличието се връчва в две..

публикувано на 21.03.23 в 17:50

Представят в Стара Загора книгата "Фани Попова-Мутафова. Житие и страдание"

Катя Зографова ще представи в Стара Загора новата си книга "Фани Попова-Мутафова. Житие и страдание". Събитието е тази вечер от 17:30 ч. в зала „Байер“. Пред Радио Стара Загора Зографова сподели, че книгата е драматичен и дори трагичен разказ за..

публикувано на 21.03.23 в 16:17

Има известно завишаване на болните от скарлатина и варицела

Има известно повишаване на заболелите от скарлатина и варицела, но е нормално за този сезон. И двете заболявания са респираторни и се предават по въздушно – капков път и затова трябва да останем предпазливи, каза за Радио Стара Загора д-р Слави..

публикувано на 21.03.23 в 15:48
Municipality of Sliven

НСИ ще следи бюджетите на 90 домакинства в Сливенска област

От началото на месец април Националният статистически институт, започва провеждането на наблюдението на домакинските бюджети в новоизбрани домакинства. В Сливенска област 90 домакинства ще вземат участие, избрани на случаен принцип.  Всяко..

публикувано на 21.03.23 в 14:50

Община подменя повредени капаци и решетки на шахти

Общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ извършва оглед на уличните шахти и подменя повредените им решетки и капаци, съобщи главният експерт в звеното Методи Губеров. Амортизация на по-старите или повреди, настъпили при..

публикувано на 21.03.23 в 14:43

Кметът Галина Стоянова: За пореден път настоявам за пеши полицейски патрули на възлови места в града

Настоявам за пореден път за пеши полицейски патрули на възлови места в града. Това каза кметът на Община Казанлък след вчерашния масов бой, завършил със смърт. Стоянова подчерта, че дейността на Районното полицейско управление е..

публикувано на 21.03.23 в 13:24
д-р Христина Клисурова

„Зелени Балкани“ събира пет тона риба за птиците

Спасителният център за диви животни в Стара Загора се нуждае от пет тона риба. Храната е необходима за пациентите на Центъра, съобщи за Радио Стара Загора д-р Христина Клисурова от Сдружение „Зелени Балкани“. През пролетно-летния сезон..

публикувано на 21.03.23 в 12:12

Фотографска изложба "И ти можеш" в Стара Загора

Фотографската изложба "И ти можеш" гостува за първи път в Стара Загора. Тя е подготвена от Фондация "Мисия Криле". В нея бежанки, намерили дом в България разкриват лицата си.  Изложбата е с пътуващ характер и показва историите на група жени от Иран,..

публикувано на 21.03.23 в 10:08