Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Павел баня ще участва във „Ваканция & СПА Експо 2023”

Община Павел баня ще вземе участие в 39-ото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2023”, което ще се проведе в гр. София в периода 15 – 17 февруари. 
Щандът ще бъде с изцяло нова визия, кореспондираща с концепцията на Общината за популяризиране на балнео и СПА туризма в района, поминъка, традициите, богатото културно-историческо наследство и възможностите за пълноценна почивка. 
„Ще насочим вниманието на посетителите в няколко посоки – розопроизводство, балнео и СПА с лечебна минерална вода, традиции, които Общината целогодишно умело вплита в реализирането на културни събития”, заяви кметът Иса Бесоолу и даде пример с Националният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия” с участието на уникалните кукери от павелбанския район, който всяка година предизвиква вниманието на местни и туристи. Празникът на розата и минералната вода, в рамките на който се избира Царица Роза и Цар на минералната вода също е сред акцентите в представянето, като тук следва да се има предвид, че никоя друга Община в страната не избира Цар на минералната вода, но отчитайки предимствата и уникалността на лечебната си вода, Павел баня го прави години наред. 
Тазгодишният щанд на Павел баня, по един различен от до сега начин, ще разгърне туристическия потенциал на общината, като бъде използван нов подход в презентирането на града и населените места в общината. 
Международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2023” се провежда под егидата на Министерство на туризма и в него изложители са: национални и регионални туристически организации, туроператори, агенции, туристически дестинации, хотели и туристически центрове, атракции, места за спа и здравен туризъм, винарски региони, събития и фестивали, доставчици на технологии и хотелиерско оборудване. Участниците в тазгодишното 39-о издание са над 250 от 15 държави като: Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция. За първи път през 2023 г. участие в изложението взима Националният туристически борд на Алжир, компании от Литва, Мавриций, Малдиви и Перу.
По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Снимка: Радио Стара Загора, архив

Отбелязваме Деня на Тракия

Навършват се 110 г. от извършването на един от най-великите военни подвизи в новата ни история – под командването на генерал-майор Георги Вазов, непревземаемата крепост Одрин е превзета от Втора българска армия. Тази решителна победа кара турското..

публикувано на 26.03.23 в 09:48
Снимка: Архив, БНР

Преминахме към лятното часово време - преместихме стрелките на часовника с час напред

Тази нощ преминахме към лятното часово време. В 3.00 часа преместихме стрелките с час напред. Смяната на часовото време влияе върху здравето въпреки противоречивите резултати от проучвания преместването на стрелките на часовника с един час напред..

публикувано на 26.03.23 в 09:18

Започнаха Чудомировите празници в Казанлък

29-тите Чудомирови празници в Казанлък бяха официално открити днес,  навръх Благовещение, в емблематичния едноименен Литературно-художествен музей. Традиционно те започват навръх рождения ден на яркия общественик, художник и писател. Днес се навършват 133..

публикувано на 25.03.23 в 20:58
снимка: Анна Турлакова

Граждани протестираха срещу насилието над животни

Около 10 човека се събраха в центъра на Стара Загора на протест срещу насилието над животни.  Инициативата е национална и се провежда в още 11 града в страната с настояването институциите да погледнат сериозно на проблема и да се отнасят по-отговорно..

публикувано на 25.03.23 в 18:02

Над 120 кандидат-студенти се явиха на предварителен изпит в Тракийския университет

ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПРОВЕДЕ ПЪРВИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНИ КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ИЗПИТИ ЗА 2023 Г. Първите предварителни изпити от кандидатстудентската кампания за 2023 г. се проведоха днес в Тракийски университет. Над 120 кандидат-студенти заявиха..

публикувано на 25.03.23 в 17:55

Изключваме осветлението за час, за да запазим планетата

И тази година институциите в региона се включват в кампанията Часът на земята . Твърди се, че това е най-мащабната глобална инициатива посветена на опазването на планетата по време на която изключваме осветлението си за един час – от 20,30 до 21,30 ч...

публикувано на 25.03.23 в 17:52

Над 1200 кукери участваха в „Старци в Турия”

Националният фестивал на маскарадните игри „Старци в Турия” завърши. Тази година той събра над 30 кукерски състава от цялата страна. Дойдоха пазители на традициите от: Бургаско, Ямболско, Русенско, Стралджанско, Пазарджишко, Карловско, Шуменско,..

публикувано на 25.03.23 в 17:42
снимка: Анна Турлакова

Стотици старозагорци почистиха града и селата

Стотици хора от града и селата се включиха в кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“. Над 100 заявки за осигуряване на растителност за облагородяване на междублоковите пространства са постъпили в общинската администрация. Най-активни са били..

публикувано на 25.03.23 в 17:23

Свиленград ще изключи светлините на Стария мост за да подкрепи Часът на Земята

  Община Свиленград ще изключи осветлението на Стария мост на Марица в подкрепа на инициативата  „Часът на Земята 2023: Общ дом. Общо бъдеще“. „Символът на града – 500-годишният каменен мост ще потъне в тъмнина за 1 час от 20,30 до 21,30 ч. тази..

публикувано на 25.03.23 в 10:25

Стотици проверени лица при мащабна полицейска операция в Старозагорска област

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове. Извършват се..

публикувано на 24.03.23 в 18:26