Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорски професионални училища показват добри практики пред учители от сродни училища в четири области

В Стара Загора се провеждат срещи  и открити уроци пред директори и преподаватели в Търговската гимназия и професионалните гимназии по Строителство и архитектура и по електротехника и технологии пред директори и преподаватели в сродни на тях училища от областите Ямбол, Хасково и Сливен. Идеята е сродни  професионални гимназии в четирите области да обменят положителни практики и опит в преподаването и подготовката на децата за пазара на труда на  разменни начала.  „Целта на срещата и  ползата от демонстративните открити уроци е да се покажат добри практики в дуалното образование и в професионалното обучение в сродните училища, което ще  е в полза на по-добрата подготвеност на дсецата като специалисти за пазара на труда“, каза преди срещата Снежана Танева, директор на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“:

   „Откритите уроци могат да подпомогнат значително с новостите, принципите и добрите практики  преподавателите и децата от професионалните училища в подготовката им за държавните изпити, при които втората матура задължително е по теоретичен и практически изпит по избраната професия или професионално направление“, допълни Дарина Станчева, старши експерт „Професионално образование“ в Регионалното управление на образованието – Хасково: 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа на пътя Стара Загора-Казанлък на разклона за Мъглиж

Временно движението по път I-5 Казанлък - Стара Загора при разклона за Мъглиж се осъществява двупосочно в една лента поради пътно произшествие, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 08.07.24 в 15:12

Започна ремонт на общежитието на Спортното училище в Стара Загора

Със символична първа копка започна основния ремонт на общежитието на Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. Проектът е за близо 3,7 млн. лв. и трябва да се изпълни в следващите 31 месеца. През този период учениците, които ползват базата..

публикувано на 08.07.24 в 15:07

Жителите на с. Гранит подеха кампания за възстановяване на изпепеленото 100-годишно училище

Предложението за пребазиране на основното училище в село Гранит в училището в Братя Даскалови ще бъде отново разисквано на следващо заседание на Общинския съвет, съобщи зам.-кметът на община Братя Даскалови Емил Филипов. Днес не е било взето конкретно..

публикувано на 08.07.24 в 15:01

Деца от Стара Загора научиха как да окажат първа помощ

За петнадесети пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора организира лятна превантивна програма „Ваканция 2024“. Програмата стартира на 15 юни и ще..

публикувано на 08.07.24 в 14:10

В Мъглиж задържаха 53-годишен мъж, оказал съпротива на полицаи

На 07.07.2024 г., около 11:00 ч., полицейски екип на Участък - Мъглиж при РУ - Казанлък е посетил сигнал в гр. Мъглиж, на ул. "Пролет", при което служителите са станали обект на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, със съпротива..

публикувано на 08.07.24 в 11:48
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Зачестяват случаите на домашно насилие в региона

Няколко случая на битови скандали и домашно насилие са регистрирани през последните дни в областта, става ясно от ежедневния бюлетин на ОД МВР - Стара Загора.   На 07.07.2024 г. във Второ РУ - Стара Загора се е явила 52-годишна жена, която заявила, че..

публикувано на 08.07.24 в 11:34

ДПС Сливен: Партията няма нужда от раздори

За единство и сплотяване на партията призова Областния съвет на ДПС Сливен в декларация. В нея се изразява подкрепа за почетния председател д-р Ахмед Доган и съпредседателите Делян Пеевски и Джевджет Чакъров, и изпълнителните органи на партията...

публикувано на 08.07.24 в 11:33

32 -годишен мъж е намерен мъртъв в ареста в Ямбол

32 -годишен мъж е намерен мъртъв в помещението за задържане в ямболската полиция. От прокуратурата е започнало разследване, образувано е досъдебно производство по чл. 115 за причиняване смърт.   32- годишният Иван Димитров от Ямбол е задържан в..

публикувано на 08.07.24 в 11:18

Информационен център на открито организира от КНСБ в центъра на Стара Загора

Информационен център на открито организира от КНСБ в центъра на Стара Загора. Той ще работи от 10 до 16 часа днес и е част от националната кампания на синдиката наречена „По-високи доходи с твоя синдикат" с акцент върху правата на работниците...

публикувано на 08.07.24 в 09:50

Заради ремонт променят маршрути на шест автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора

От днес, 8 юли, до 11 юли 2024 г. се променя маршрутът на движение на няколко автобусни и тролейбусни линии, информират от община Стара ЗАгора. Причината е извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и..

публикувано на 08.07.24 в 09:44