Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Жарава" се завърна от "Път към славата" с отличия

Детско-юношески народен хор „Жарава“ към НЧ „Родина 1860“ - Стара Загора се завърна от XI Национален конкурс “Път към славата” с отличия и награди.

,,Път към славата" се организира от Арт Център „Кърнолски“ от 2012 година. В тазгодишното издание, което се проведе в гр.София от 10 до 12 март, участие са взели повече от 700 талантливи деца и младежи от най-добрите вокални школи на България.

Снежина Добрева на 14 години участва в Четвърта възрастова група и печели специалната награда за напълно безплатно участие в международен конкурс ,,BOZTORGAI" в Казахстан през юни месец тази година.

Бетина Драгиева на 12 години се съревновава с над 118 участници в Трета възрастова група и грабва приза за „Най-стилно представяне“. От миналогодишното издание на „Път към славата“ Бети пази своите две първи места.

Йоана Ташева на 12 години завоюва второ място в категория Поп и трето място в категория Джаз, както и покана за участие в конкурс в Италия, Римини през юли месец.

„Музиката за нас е всичко! Абсолютно всичко!“- споделиха развълнуваните млади изпълнителки в студиото на Радио Стара Загора, а тяхната ръководителка Даниела Дюлгерова допълни: „Зад успехите ни стоят - вдъхновение, обич, желание, мотивация и много работа!“

Чуйте повече в интервюто на Поли Гънчева с вокалния педагог Даниела Дюлгерова и нейните възпитанички Снежина, Йоана и Бетина: БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Работа от вкъщи или работа в споделено пространство?

През последните няколко години онлайн работата извън офиса добива все по-голяма популярност по цял свят. Различни предприемачи, фрийлансъри и дигитални номади ежедневно избират да извършват служебните си задължения от вкъщи. Част от работодателите пък..

публикувано на 31.03.23 в 15:46

Казанлъшкото сдружение "Бъдеще за децата" с две нови инициативи

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, което навършва 20 години от създаването си, организира юбилейна кампания, с която поставя началото на две нови инициативи. Това каза за Радио Стара Загора - Невена Трифонова от дружеството.  Едната инициатива е..

публикувано на 30.03.23 в 15:22

Българското детско игрално кино се завръща със "Случаят Тесла"

Режисьорът Андрей Хадживасилев връща добрата практика и традиции на българското детско игрално кино с филма си “Случаят Тесла” , който е продължение на „Случаят Кюри“. Продукцията разказва за младия изобретател Тони , мечтаещ да завърши..

публикувано на 30.03.23 в 14:40

29 март - Световен ден на пианото, но защо?

Днешният 29 март е 88-мият ден от годината. Един божествен музикален инструмент – пианото има точно 88 клавиша. Затова и тъкмо днес отбелязваме Световния ден на пианото.  Трима са пианистите в оркестъра на Държавната опера в Стара Загора.  Една от тях..

публикувано на 29.03.23 в 15:18

Кой е човекът, продължил делото на арх. Лубор Байер

През 2023-та година отбелязваме 145 години от създаването на Плана за възстановяване на Стара Загора от чешкия архитект Лубор Байер. Този план се приема за началото на модерното градоустройство у нас.  А знаете ли че, че един от хората, силно свързан с..

публикувано на 24.03.23 в 09:15

На Рожен през юли ще развеем най-високото българско знаме

Необходими са малко над 600 хиляди лева за да се издигне на вр. Рожен българският национален трибагреник! Той ще бъде най-високото знаме на пилон в Европейския съюз и флагът, поставен на най-висока надморска височина - 1430 м.    Над 300 000 лв. са..

публикувано на 22.03.23 в 17:36

"75 кадъра История" от Драгия Драгиев

Драгия Драгиев е роден на 22.02.1948г. в гр.Нова Загора. Детството му е преминало в музея, където майка му е била първата реставраторка в града. От там е любовта му към историята, а увлечението към фотографията е още от ученическите години и в..

публикувано на 22.03.23 в 15:04

Стикери "СТОП реклама" спасяват дървета

„СТОП реклама!“ е гражданска инициатива – механизъм, който ти  позволява да се откажеш от нежеланата хартиена реклама чрез стикер, залепен на пощенската кутия. Механизмът е добре прилаган във Франция, Белгия и Германия. У нас инициативата до..

публикувано на 21.03.23 в 15:24

Богатството от вкусове и историята на бирата привличат най-много потребителите

Бирата е една от най-древните напитки, произвеждани от хората. Напоследък се появяват все повече артефакти и научни публикации, че пивото е може би първата алкохолна напитка, позната на човечеството . Със сигурност днес тя е третата най-популярна..

публикувано на 21.03.23 в 13:05

"Палци по ноти" събира на една сцена 150 млади таланти

Премиерата на танцовия спектакъл „Палци по ноти“ ще бъде днес от 18.00 часа в Културен център – Стара Загора. Героите в спектакъла са госпожица Симфония и музикалните ноти, чрез поетични диалози в мерена реч, класически хореографии и характерни..

публикувано на 20.03.23 в 16:15