Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Старозагорката Яна Дочева с приз от конкурс в Полша

Яна Дочева от Стара Загора завоюва призово място в Международен конкурс „Star Bridge” в Полша. Яна е на 17, ученичка в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и възпитаник на Вокална студия „Усмивки“ към НЧ „Родина 1860“-Стара Загора.

Тя започва да пее още преди да проговори, според родителите ѝ, които изиграват голяма роля в сформирането на усет и вкус към качествената музика. Талантливата старозагорка нарича Вокална студия „Усмивки“ своето второ семейство. Нейни ръководители са Жанина Янкулова и Елена Маликатова. Това, което е запомнила от своите учители е, че любовта към децата е на първо място, ако искаме да има резултати. „Музиката ми дава всичко, а когато има топли чувства и добро отношение музиката се излива от мен.“ - сподели младата изпълнителка за Радио Стара Загора.

За музиката, емоциите по време конкурса, разликите между онлайн конкурсите и изявите на живо чуйте в прикачения звуков файл:БНР подкасти:

Още от категорията

Работа от вкъщи или работа в споделено пространство?

През последните няколко години онлайн работата извън офиса добива все по-голяма популярност по цял свят. Различни предприемачи, фрийлансъри и дигитални номади ежедневно избират да извършват служебните си задължения от вкъщи. Част от работодателите пък..

публикувано на 31.03.23 в 15:46

Казанлъшкото сдружение "Бъдеще за децата" с две нови инициативи

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, което навършва 20 години от създаването си, организира юбилейна кампания, с която поставя началото на две нови инициативи. Това каза за Радио Стара Загора - Невена Трифонова от дружеството.  Едната инициатива е..

публикувано на 30.03.23 в 15:22

Българското детско игрално кино се завръща със "Случаят Тесла"

Режисьорът Андрей Хадживасилев връща добрата практика и традиции на българското детско игрално кино с филма си “Случаят Тесла” , който е продължение на „Случаят Кюри“. Продукцията разказва за младия изобретател Тони , мечтаещ да завърши..

публикувано на 30.03.23 в 14:40

29 март - Световен ден на пианото, но защо?

Днешният 29 март е 88-мият ден от годината. Един божествен музикален инструмент – пианото има точно 88 клавиша. Затова и тъкмо днес отбелязваме Световния ден на пианото.  Трима са пианистите в оркестъра на Държавната опера в Стара Загора.  Една от тях..

публикувано на 29.03.23 в 15:18

Кой е човекът, продължил делото на арх. Лубор Байер

През 2023-та година отбелязваме 145 години от създаването на Плана за възстановяване на Стара Загора от чешкия архитект Лубор Байер. Този план се приема за началото на модерното градоустройство у нас.  А знаете ли че, че един от хората, силно свързан с..

публикувано на 24.03.23 в 09:15

На Рожен през юли ще развеем най-високото българско знаме

Необходими са малко над 600 хиляди лева за да се издигне на вр. Рожен българският национален трибагреник! Той ще бъде най-високото знаме на пилон в Европейския съюз и флагът, поставен на най-висока надморска височина - 1430 м.    Над 300 000 лв. са..

публикувано на 22.03.23 в 17:36

"75 кадъра История" от Драгия Драгиев

Драгия Драгиев е роден на 22.02.1948г. в гр.Нова Загора. Детството му е преминало в музея, където майка му е била първата реставраторка в града. От там е любовта му към историята, а увлечението към фотографията е още от ученическите години и в..

публикувано на 22.03.23 в 15:04

Стикери "СТОП реклама" спасяват дървета

„СТОП реклама!“ е гражданска инициатива – механизъм, който ти  позволява да се откажеш от нежеланата хартиена реклама чрез стикер, залепен на пощенската кутия. Механизмът е добре прилаган във Франция, Белгия и Германия. У нас инициативата до..

публикувано на 21.03.23 в 15:24

Богатството от вкусове и историята на бирата привличат най-много потребителите

Бирата е една от най-древните напитки, произвеждани от хората. Напоследък се появяват все повече артефакти и научни публикации, че пивото е може би първата алкохолна напитка, позната на човечеството . Със сигурност днес тя е третата най-популярна..

публикувано на 21.03.23 в 13:05

"Палци по ноти" събира на една сцена 150 млади таланти

Премиерата на танцовия спектакъл „Палци по ноти“ ще бъде днес от 18.00 часа в Културен център – Стара Загора. Героите в спектакъла са госпожица Симфония и музикалните ноти, чрез поетични диалози в мерена реч, класически хореографии и характерни..

публикувано на 20.03.23 в 16:15