Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа

Снимка: Даниела Костова

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа. Идеята е резервното корито на реката, което е в регулацията на града, да се превърне в линеен парк.

До момента от растителността в коритото са разчистени над 2,5 км, като теренът е затревен и е изградена поливна система. Сега предстои облагородяването на последния участък, който е с дължина километър и 100 м, информира кметът на Ямбол Валентин Ревански:

 „Предвижда се корекция на коритото, укрепване на дигата и почистване от саморасли дървета и храсти. Ще бъде извършено затревяване и изграждане на поливна система, както в останалата част"

В участъка е предвидено и изграждането на мост, който ще се използва от жители на четири квартала, допълни Валентин Ревански. За осъществяването на проекта са отпуснати 1 млн. и 600 хил. лева от държавния бюджет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Забраняват влизането в язовир "Копринка", ще се ползва от самолети за пожарите

Забранява се влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък. Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват..

публикувано на 19.07.24 в 18:10

Клуб за бъдеще - Стара Загора помага на пострадалите в село Воден

Клуб за Бъдеще - Стара Загора организира посещение до с. Воден с цел да се занесат провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от клуба. Те анонсират, че се събират  между 8:30 и 10:30..

публикувано на 19.07.24 в 17:24

Прокуратурата повдигна обвинение на 42-годишния мъж за палежа в село Димитриево

Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на 42-годишен мъж за палеж в с. Димитриево, община Чирпан. Според държавното обвинение той е запалил по непредпазливост чужд имот – жилищна сграда с прилежащи към нея постройки Обвиненият мъж..

публикувано на 19.07.24 в 16:25

Оставиха в ареста димитровградчани задържани с незаконно оръжие

Двамата димитровградчани, арестувани при акция на ГДБОП остават в ареста. Това реши състав на Районен съд Димитровград днес. Най-тежката мярка за неотклонение е за Димитър Кехайов – Македонеца и Николай Колев. Антимафиотите ги задържаха заради..

публикувано на 19.07.24 в 15:57
Маргарита Крумова и Ива Духтева

"Знатните фамилии и техните къщи“ е темата на новите туристически турове в Стара Загора

На изключително голям интерес се радва инициативата "Неразказани истории по правите улици" в Стара Загора, разказа Маргарита Крумова, началник на отдел „Туризъм“ в общината. През тези почивни дни от 10 часа започва и новият тур на тема „Знатните..

публикувано на 19.07.24 в 15:53

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки , а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания .  На място са стотици пожарникари, горски служители и..

публикувано на 19.07.24 в 15:09

Екипите на Спешна помощ са готови да реагират при пожари

Екипите на Спешния център в Стара Загора са реагирали на множество сигнали за колабирали в жегите през последните дни. На 12-часово дежурство сигналите са били между шест и десет, предимно за възрастни и хора със съпътстващи заболявания, които са..

публикувано на 19.07.24 в 13:24
Тракийски университет, Стара Загора

На 91% е изпълнен приемът на студенти в Тракийския университет

План-приемът за бакалаври и магистри за новата учебна година в Тракийския университет е изпълнен на 91%, съобщи за Радио Стара Загора проф. Нели Грозева, заместник ректор по учебната дейност. Общо 1361 са местата за студенти държавна поръчка...

публикувано на 19.07.24 в 13:20

Катастрофа край Богомилово, двама са пострадали

Три коли се сблъскаха край старозагорското село Богомилово.  Сигнал за пътния инцидент, станал до бензиностанцията на изхода на селото, е получен малко след 12:30 часа.  Има пострадали. Това потвърдиха от ОД на МВР-Стара Загора. От там посочват, че..

публикувано на 19.07.24 в 12:56

90 студенти ще могат да се обучават в новата специалност на Тракийски университет

"Киберсигурност и електронно управление" е новата специалност от каталога на Тракийски университет. Засега ще бъде само в редовна форма на обучение. Програмата е бакалавърска в рамките на 4-годишно обучение. Екип от преподаватели експерти с доказан опит..

публикувано на 19.07.24 в 12:44