Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 сдружения на собствениците вече получиха парите си за обследванията от Община Сливен

Municipality of Sliven
Снимка: Emil Enchev

Първите 14 сдружения на собствениците в Сливен вече получиха средствата си от предвидените 50 процента общинско подпомагане за извършване на енергийно и техническо обследване. Продължава приемането в Община Сливен на приемно-предавателните протоколи на останалите сдружения и технически паспорти, на база на които се сключва договор за финансовата подкрепа.

Сдруженията, които кандидатстват за общинско финансиране са 80. Припомняме, че по предложение на кмета Стефан Радев окончателният размер на сумата за подпомагане е в размер на 1 милион и 200 хиляди лева.

В Общината са внесени и първите 7 пакета документи за кандидатстване по националната програма и подаването им в системата ИСУН. Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени от Министерството на регионалното развитие по националната програма, техните сгради ще получат важни документи от обследването, за което Общината ги подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще могат да кандидатстват и по следващи програми. Те ще имат вече и технически паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Живко Иванов

Затвориха пътя към Старозагорските минерални бани

Пътят от Стара Загора към Старозагорските минерални бани е затворен, съобщи репортер на Радио Стара Загора.  Огънят, който избухна около 15,30 ч. на хълм над Седмия километър, е стигнал до пътното платно и се е разпространил в част от дворовете на къщите в..

публикувано на 15.07.24 в 20:01

19-годишно момче пострада при пожар край свиленградско село

19-годишно момче пострада заради пламъците край свиленградското село Щит днес. Младежът е бил с баща и с брат и е правил опит да спаси пчелина си. Момчето е с изгаряния. След преглед в лечебницата в Свиленград веднага е бил транспортиран към пловдивската..

публикувано на 15.07.24 в 19:22

Огънят край Стара Загора наближава къщи от вилната зона

Пожарът, който бушува в района на Седми километър, вече е достигнал на около 500 метра от първите къщи на вилната зона. Автомобили на пожарната и на горското в Стара Загора са разположени непосредствено до домовете на хората, обясни за Радио..

публикувано на 15.07.24 в 19:12

Пожарът край Стара Загора се разраства, огънят тръгна към вилна зона

Частично бедствено положение обяви областният управител на Стара Загора Методи Марков. Това се налага заради п ожара над местността „7-и километър“ , който промени посоката си и вече з астрашава къщите в района . Военните имат готовност..

публикувано на 15.07.24 в 19:06
снимка: Николета Петрова

Пожарът край Стара Загора не застрашава населени места

Увеличават се екипите на пожарната, които гасят огъня над местността  "7-и километър" край Стара Загора. На място вече са четири екипа на старозагорската пожарна , един екип на пожарната в Казанлък и специализираната техника на Държавното..

публикувано на 15.07.24 в 16:47

От "Възраждане" предлагат законодателни промени срещу поправянето на изборни протоколи

От партия „Възраждане“ са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект, свързан с промени в Изборния кодекс, съобщиха в Стара Загора днес народните представители Искра Михайлова и Даниел Проданов. Промените, които те предлагат, са..

публикувано на 15.07.24 в 16:15
Снимката е илюстративна

Пожар гори край Стара Загора

Пожар гори в местността „7-и километър“ край Стара Загора. На място са два екипа на пожарната. Районът е опасен заради високата и суха растителност и близостта на боровата гора, а ситуацията се усложнява от вятъра, уточняват от пожарната...

публикувано на 15.07.24 в 16:06

Нов пожар в община Симеоновград

Нов пожар е избухнал в община Симеоновград , съобщават от пресцентъра на Областна администрация Хасково.  Горят сухи треви и храсти.  Огнената стихия се развива в посока с. Поляново и с. Константиново, фронтът на пожара е 5-6 км.  На място са..

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Старозагорци ще се потопят през уикенда в историята на „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи“

На 20 юли /събота/ и 21 юли /неделя/, от 10.00 ч., Туристическият информационен център кани на безплатната разходка „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи“. Темата е най-новата от инициативата „Стара Загора -неразказани истории по правите..

публикувано на 15.07.24 в 16:00
Община Свиленград

Гласуват извънредна помощ за животновъдите в община Свиленград заради унищожените от пожарите пасища

Трети ден продължават пожарите в община Свиленград. Близо 150 000 декара площи вече са изгорели, а огнената стихия създава огромни трудности на пожарните екипи и доброволците, включили се в борбата с огъня. За щастие няма пострадали хора , но..

обновено на 15.07.24 в 15:44