Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местната инициативна група в Тунджа разширява дейността си

Снимка: Община Тунджа

Местната инициативна група в община Тунджа започна разработването на новата стратегия за програмния период 2023- 2027 година. През този период в обхвата на  местната група, освен 44-те села на община Тунджа,  ще влязат населени места и от съседната сливенска област.

През новия програмния период Местна инициативна група (МИГ) – Тунджа ще осигурява финансиране по различни европейски програми -„Конкурентоспособност и иновации в предприятията", „Развитие на човешките ресурси" и Програма „Образование". Чрез проекти ще бъдат подпомогнати предприятия, културни институции и представители на нестопански организации, обясни зам. - кметът на община Светзар Грозев. Предстои и разширяване на обхвата на МИГ - Тунджа.

За новия програмен период се предвижда към нашата територия да бъдат присъединени и три землища от община Сливен - това са Чокоба, Бозаджии и Крушаре. Собщина Сливен имаме кохерентна връзка, с непрекъснати граници сме, с общи проблеми. 

Така обхватът на МИГ- Тунджа ще е 47 населени места с над 25 600 жители, допълни Светозар Грозев.


По публикацията работи: Анна Турлакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Румен Радев : Най-важно е да се локализира пожарът ...Има време за доклади и анализи

Президентът Румен Радев посети една от тежко засегнатите от пожари общини - Болярово. Той благодари на пожарникарите, военнослужещите, горските служители, стотиците доброволци и местната власт за това, че  не са допуснали загуба на човешки живот. " Оттук..

публикувано на 20.07.24 в 10:16

Катастрофа на АМ "Тракия" затруднява движението

Движението на 160-и километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас, в района на Чирпан, област Стара Загора, се осъществява в аварийната лента поради пътен инцидент. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". От там призовават шофьорите да се..

публикувано на 20.07.24 в 10:09
Снимка:Даниела Костова

Пети ден продължава борбата с пожарите в община Болярово

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава въведеното от кмета Христо Христов частично бедствено положение в седем села. Днес в района на пожара се очаква да пристигне президентът Румен Радев...

публикувано на 20.07.24 в 09:22

С панихида и възстановка почитат 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му

С богата програма под връх Бузлуджа ще бъдат отбелязани 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и четата му. На  20 юли тържествените чествания ще започнат в Казанлък с поднасяне на венци и цветя пред паметника на местните участници в четата на..

обновено на 20.07.24 в 09:20

Забраняват влизането в язовир "Копринка", ще се ползва от самолети за пожарите

Забранява се влизането във водите на язовир "Копринка" с плавателни средства в съботния ден. Забранява се и практикуването на водни спортове, информират от община Казанлък. Причина за забраната е, че в утрешния ден международни самолети ще използват..

публикувано на 19.07.24 в 18:10

Клуб за бъдеще - Стара Загора помага на пострадалите в село Воден

Клуб за Бъдеще - Стара Загора организира посещение до с. Воден с цел да се занесат провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от клуба. Те анонсират, че се събират  между 8:30 и 10:30..

публикувано на 19.07.24 в 17:24

Прокуратурата повдигна обвинение на 42-годишния мъж за палежа в село Димитриево

Районна прокуратура-Стара Загора предяви обвинение на 42-годишен мъж за палеж в с. Димитриево, община Чирпан. Според държавното обвинение той е запалил по непредпазливост чужд имот – жилищна сграда с прилежащи към нея постройки Обвиненият мъж..

публикувано на 19.07.24 в 16:25

Оставиха в ареста димитровградчани задържани с незаконно оръжие

Двамата димитровградчани, арестувани при акция на ГДБОП остават в ареста. Това реши състав на Районен съд Димитровград днес. Най-тежката мярка за неотклонение е за Димитър Кехайов – Македонеца и Николай Колев. Антимафиотите ги задържаха заради..

публикувано на 19.07.24 в 15:57
Маргарита Крумова и Ива Духтева

"Знатните фамилии и техните къщи“ е темата на новите туристически турове в Стара Загора

На изключително голям интерес се радва инициативата "Неразказани истории по правите улици" в Стара Загора, разказа Маргарита Крумова, началник на отдел „Туризъм“ в общината. През тези почивни дни от 10 часа започва и новият тур на тема „Знатните..

публикувано на 19.07.24 в 15:53

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки , а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания .  На място са стотици пожарникари, горски служители и..

публикувано на 19.07.24 в 15:09