Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НСИ проучва доходите и условията на живот в област Ямбол

Националният статистически институт (НСИ) започва проучване на доходите и условията на живот в домакинствата.  В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете Елхово, Стралджа и Ямбол, както и в 16 села от региона. До месец юни близо 180 домакинства ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори. В домакинствата те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток към НСИ.

Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.

Изследването, съгласно Регламент на Европейския парламент, определя обща рамка за европейската статистика за лицата и домакинствата, основана на индивидуални данни, събрани чрез извадки. Проучването за доходите и условията на живот (SILC) е част от изследванията, включени в регламента, и се отнася до събирането на съпоставима и актуална информация за моментното състояние и динамиката на доходите, както и за нивото и структурата на бедността и социалното изключване на национално и европейско ниво. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години. Резултатите ще бъдат обявени на по-късен етап.

rssfeed


По публикацията работи: Таня Балабанова

Още от категорията

Община Стара Загора представи касовото изпълнение на Бюджет 2022 година и средствата от Европейския съюз

Получените от Община Стара Загора трансфери по сметките за средствата от Европейския съюз през 2022 година възлизат на 4 646 911 лева, при съществуваща наличност в началото на годината от 19 244 613 лева.  Отчетени бяха извършени разходи за  7 500 782..

публикувано на 08.06.23 в 19:18

Регионален исторически музей – Стара Загора организира "Летни занимания в музея 2023 г."

Регионален исторически музей – Стара Загора организира  "Летни занимания в музея 2023 г."  за деца от 7 до 12 години. Децата ще се запознаят с богатата история на Стара Загора и ще се забавляват с творчески ателиета и образователни игри...

публикувано на 08.06.23 в 18:33

Областният управител на Сливен Минчо Афузов подаде молба за напускане

Областният управител на Сливен Минчо Афузов подаде молба за напускане и излезе в отпуск, преди да бъде сменен от новото правителство. Днес той направи отчет на извършената от него и екипа му работа. До назначаване на нов областен управител..

публикувано на 08.06.23 в 17:21

Община Стара Загора приема документи за кандидатстване по втория етап от програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради

Община Стара Загора приема документи за кандидатстване по втория етап от програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това съобщи Делян Иванов, секретар на общинската администрация. Той допълни, че Министерство на регионалното развитие и..

публикувано на 08.06.23 в 16:47
Огнян Минчев

Огнян Минчев: Кабинетът Денков е опит за излизане от политическата криза.

„Няма гаранции, че съвместното правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще бъде успешно. Този кабинет обаче е опит за излизане от политическа криза.“ Това заяви е коментар за Радио Стара Загора политологът Огнян Минчев. Анализаторът обърна внимание, че..

публикувано на 08.06.23 в 16:16

Можем да подкрепим децата с аутизъм с СМС

От скоро аутизмът, считан за състояние, се приема за заболяване, а формите му на проявление са много. И все повече деца страдат от него.  В Стара Загора неправителствената организация Гражданско сдружение „Алтернатива 55“ работи от дълги години в..

публикувано на 08.06.23 в 15:48
Председателят на Сдружение „Българска праскова

Нулева година за добивите си прогнозират сливенските овощари

До 90 процента от цвета на прасковените насаждения в Сливенско е бил унищожен при рязкото застудяване в предпоследния ден на месец март. Общинските оценки на щетите продължават, но по данни на производителите, толкова тежки поражения върху..

публикувано на 08.06.23 в 15:30

Поправят безплатно стари уреди или вещи на чаша кафе

Среща под мотото "Поправи с приятели"  ще се проведе на 10 юни (събота) в Стара Загора. Целта на събитието е старозагорци да занесат стари свои уреди или вещи, които майстори на място да поправят в приятна обстановка и на чаша кафе. „Срещата се..

публикувано на 08.06.23 в 15:30

Как и какво могат да работят непълнолетните?

С настъпването на летния сезон се засилва интереса към възможностите за работа от страна на непълнолетни лица . Най-често младежите се наемат в хотелиерството, ресторантьорството и търговията през дългата ваканция. Разбира се, има определени..

публикувано на 08.06.23 в 15:23

Благотворителен концерт и пазар в село Роза ще подкрепи малката Ирен от Ямбол

Благотворителен концерт, в помощ на малката Ирен от Ямбол, събира над десет артисти в една обща програма, която ще съчетае народния фолклор с модерната музика. Част от събитието ще бъде и пазар, на който местни тунджански производители ще продават своята..

публикувано на 08.06.23 в 14:00