Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първа по рода си за България изложба „Поглед отвъд“ се открива в Стара Загора

На 13 май от 19:30 часа в Художествена галерия Стара Загора се открива новаторска интерактивна изложба „Поглед отвъд". Изложбата е първа по рода си в България и е смел и иновативен подход към традиционното българско изкуство, представено чрез похватите на добавената реалност.

Куратор на проекта е Недко Боянов, който създава някои от дигиталните идеи и ръководи талантливите художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогически факултет на Тракийски Университет.

В изложбата е използвана най-новата технология за добавена реалност, посетителите ще могат да се докоснат до българското традиционно изкуство и да го съпреживеят. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, чрез изкуствен интелект.

"Поглед отвъд“ ще бъде на разположение за посетители до 30 юни. Входът е свободен. Повече за тази смела и дръзка идея, в която няма граници между изкуствата, споделя Недко Боянов в интервю на Силвина Златарова.


Още от категорията