Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев очаква Мария Габриел в понеделник с изпълнен мандат

Снимка: Даниела Костова

В понеделник очаквам ГЕРБ-СДС да дойдат с изпълнен мандат обяви президентът Румен Радев в Ямбол и допълни, че идеята за конституционно правителство е добра, но трябва да иман обикновено мнозинство, за да има правителство.

В 15 часа в понеделник президентът ще очаква Мария Габриел да върне първият мандат:

Очаквам ГЕРБ – СДС да дойдат с изпълнен мандат със структура и състав на МС.След което ще издам указ и да се гласува в парламента предложения от ГЕРБ-СДС министър-председател.

Що се отнася до спряганата идея за правителство на конституционната реформа, Радев заяви

"Идеята за конституционно правителство е добра, но нека първо да има обикновено мнозинство, за да има правителство. Това е най-важното, за да има парламент, който да може да разгледа и въпроса за конституционна промяна", каза президентът.

Търсенето на пет гласа, които да подкрепят правителство на ГЕРБ- СДС Радев коментира така.

„Не е въпрос на търсене, не е въпрос на лотария, трябва да има устойчива политика, трябва да има ясни принципи, поставени върху стабилна основа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Георги Манев

Велосипедист загина при удар в Казанлък

Млад мъж загина при сблъсък с автомобил около 21 часа в четвъртък в Казанлък, потвърдиха за радио Стара Загора от полицията.  Инцидентът е станал на бул. "Шипченски пехотен полк"  близо до голям хипермаркет, предаде сътрудникът ни в града. Според свидетели..

публикувано на 30.05.24 в 22:09

Тенис турнир, посветен на първи юни, ще се проведе в Ямбол

Спортен празник организира тенис клуб „Ямбол-2005“ по повод Международния ден на детето. На 1 юни на тенискортовете в Градския парк на Ямбол ще се проведе турнира „Ролан Гарос“. В  него ще се включат над 40 деца, които ще бъдат разпределени в четири..

публикувано на 30.05.24 в 18:20

Кольо Кавръков се завърна от пътешествие в Хималаите

Председателя на Туристическо дружество „Еделвайс“ Павел Баня Кольо Кавръков се завърна от пътешествие до базовия лагер на осемхилядника Анапурна в Хималаите. „Толкова красота на едно място е трудно да се опише“ , споделя за своите преживявания..

публикувано на 30.05.24 в 18:16

Георги Станчев остава управител на "Тролейбусни и автобусни превози"

Георги Станчев е новият стар  управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“. Той беше едната от двете кандудатури, класиран на първо място от Временната комисия по избора, потвърден днес от гласуването в зала от Общински..

публикувано на 30.05.24 в 16:22

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа в област Стара Загора

Общо 455 безработни лица са постъпили на работа през месец април в област Стара Загора. Това съобщи Любен Георгиев от "Бюрото по труда". От тях с посредничеството на Дирекцията са устроени общо 345 лица, уточни Георгиев.  "Равнището на безработица за..

публикувано на 30.05.24 в 16:21
Община Сливен

Област Сливен кандидатства за финансиране за ремонт на войнишки паметници

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия "Военни паметници"...

публикувано на 30.05.24 в 15:32
заместник-кметът Надежда Чакърова

Надежда Чакърова: Съпричастността на деца към деца превръща доброто в лавина

Приветствам всяка благородна инициатива и особено, когато е от деца за деца – тази тяхна хуманна съпричастност е трогателна проява на доброта и трябва да се популяризира. Така зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова коментира провеждането на..

публикувано на 30.05.24 в 14:07
архив, Радио Стара Загора

Утре е Денят на Казанлък

Утре е денят на Казанлък. И първият от трите дни на кулминацията на Празника на розата в Града на розите.  Празничният 31 май ще започне с официалното издигане на знамената на площада пред Общината. Следва тържествена сесия , на която със званието..

публикувано на 30.05.24 в 13:38

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарат.  Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много..

публикувано на 30.05.24 в 13:28

На финала са дейностите по обновяването на пространството в центъра на Стара Загора

На финалната права е обновяването на пространството на мястото на стария съвет в Стара Загора. Това обявиха пред Радио Стара Загора от фейсбук групата „С любов за Стара Загора“.  До седмица трябва да приключат дейностите, които включват..

публикувано на 30.05.24 в 13:01