Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Среща на бивши учители и възпитаници на Средно училище „Константин Константинов" в Сливен

Снимка: Стоян Радев

За втора година бивши учители и възпитаници на Средно училище „Константин Константинов" в Сливен се срещат в рамките на Деня на отворени врати. „Идеята е бившите ученици да посетят училището, да видят преподавателите си, а техните учители да видят и чуят за постигнатите професионални и житейски успехи," каза директорът на училището Веселка Паскалева. 

Срещата е много емоционална и зареждаща, каза още Паскалева и сподели, че е посрещната с голям интерес от бившите ученици и граждани.

"Ще дойде ли госпожа еди-коя си и т.н., за да може всъщност да видят къде са учили, да се срещнат с техните учители. Това все пак са духовно зараждащи срещи."

Да видят своите учители дойдоха вече порасналите ученици и споделиха емоцията от срещите си със тях.

"Ами голямо вълнение! Ние понякога тук в града сме се виждали въпреки, че аз вече рядко се прибирам."

"Много се радвам, че се върнах в училище да си видя годините, които съм ги минал и ... носталгия."

Бившите учители споделиха, че в спокойните пенсионерски години им липсва емоцията от преподаването и досега до младите хора.

"Да, много почивка имаш, имаш свободно време, имаш си всичко, ама ти липсва живия контакт!"

Тази година СОУ Константин Константинов навършва 40 години от създаването си и по този повод се снима документален филм за учителите работили в него и успелите в професионален план бивши ученици.


По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Икономистът Даниел Василев: Липсата на държавен бюджет прави невъзможно свиването на разходите

Липсата на държавен бюджет за 2023- та прави невъзможно актуализирането на разходо-приходната макрорамка на страната, каза за радио Стара Загора икономистът Даниел Василев. Според него, ако до 10 юни не бъде приет нов бюджет за 2023-та година, ще се..

обновено на 30.05.23 в 08:20
РЗИ, Стара Загора

Регионалната здравна инспекция и Превантивно-информационния център по зависимости със съвместна инициатива за ученици

В партньорство с Регионална здравна инспекция – Стара Загора, по повод Световния ден без тютюнопушене и Международния ден за противодействие на злоупотребата с наркотици и техния нелегален трафик, на 31 май и 26 юни, в актовата зала на..

публикувано на 29.05.23 в 16:50

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 0001 РХ до СТ 0500 РХ

От 30 май започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 0001 РХ до СТ 0500 РХ. В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от..

публикувано на 29.05.23 в 16:47
Стара Загора

Четири старозагорски села канят на празник през почивните дни

На 3 юни – събота, от 18.00 часа, кметството на село Борово и местното НЧ „Свети Патриарх Евтимий 1935" канят на събор по повод празника на селото. Традиционно населеното място празнува около Спасовден. Програмата включва изпълнения на формация „Розов..

публикувано на 29.05.23 в 16:07
СНИМКА: google.com

Възстановено е движението по пътя Стара Загора - Раднево

Движението по пътя между Стара Загора и Раднево е възстановено. Това съобщиха чрез страницата си от Агенция "Пътна инфраструктура". Катастрофа с три превозни средства в сутрешните часове около старозагорското село Могила доведе до ограничаване на..

публикувано на 29.05.23 в 15:54

Водач на ТИР е с опасност за живота след катастрофа на Прохода на Републиката

Шофьор на ТИР е с опасност за живота след катастрофа на Прохода на Републиката между Пчелиново и Предела . Сигналът за инцидента е подаден в 10.54 ч., съобщават от полицията. По първоначална информация е самокатастрофирал ТИР. Пострадал е водачът,..

публикувано на 29.05.23 в 15:50
Николай Денков от ПП (вдясно), Десислава Атанасова, Томислав Дончев (вляво) и Росен Желязков (на втори план) на съвместната пресконференция на ГЕРБ-СДС ПП-ДБ в Народното събрание - 18 април 2023 г.

"Избори до безкрай" - старозагорци са скептични за съставянето на правителство

Замразяването на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ остава шанс за формиране на редовно правителство. Това заяви в коментар за политическата обстановка в навечерието на втория проучвателен мандат политологът Георги Проданов. Според анализатора целта..

публикувано на 29.05.23 в 15:33
Снимка: Община Стара Загора

Второкласници от II ОУ „П. Р. Славейков" гостуваха на Община Стара Загора

Децата от 2-ри В клас на Второ основно училище „П. Р. Славейков" в Стара Загора бяха гости на Общината з аедно със своя класен ръководител Маруся Колева. С удоволствие разгледаха кабинета на кмета Живко Тодоров, ю а след това седнаха на местата на..

публикувано на 29.05.23 в 15:21

Старозагорски ученици отново вървят по стъпките на Ботевата чета

Точно в 7.00 часа на 27 май, на площада пред Община Стара Загора бе строена представителната група на Юношеския туристически клуб към Туристическо дружество "Сърнена гора". Младежите от старозагорските гимназии се отправиха към своето 120-километрово..

публикувано на 29.05.23 в 15:11

Годишна изложба на художествените школи към Център за подкрепа за личностно развитие подредиха в Стара Загора

От 1 до 14 юни в изложбената зала „Лубор Байер” в Стара Загора ще бъде експонирана традиционната годишната изложба на художествените школи към Центъра за подкрепа на личностното развитие. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Ще бъдат..

публикувано на 29.05.23 в 15:03