Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Концерт на "Усмивки":

„Любими песни от филми на Уолт Дисни"

На 1 юни от 19.00 часа, Културен център “Стара Загора“ ще се превърне в приказен замък и ще се изпълни с красивата музика на „Любими песни от филми на Уолт Дисни“. Този концерт е подаръкът за Деня на детето от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“, за всички малки и вече пораснали деца на Стара Загора.Входът е свободен.

Уолт Дисни е творец, титан в анимацията и ненадминат създател на приказни светове. Тази година се навършват 100 години от създаването на една от най-големите и успешни медийни компании до днес, носеща името му - “The Walt Disney company”.

Тези, които решат да станат част от този вълшебен свят, ще споделят емоцията на най-популярните песни от филмите на Дисни: „Замръзналото кралство“, „Мулан“, „Смелата Ваяна“, „Принцеса Анастасия“, „Храбро сърце“, „Красавицата и звярът“, „Зоотрополис“, „Пепеляшка“, „Цар Лъв“ „Малката русалка“, който печели „Оскар“ за музика, от „Пинокио“, чиято песен е музикалната емблема на компанията, от филма „Снежната кралица“ с две награди „Оскар“, от романтичната комедия „Капан за родители“ с две номинации за „Оскар“, „Рапунцел и разбойникът“, „Жабокът принц“, „Снежната кралица“, „Училищен мюзикъл“ и още много музикални изненади.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

БНР подкасти:

Още от категорията

Продължават да пръскат срещу кърлежи и комари в Ямбол

От 1 до 3 септември 2023 г. в Ямбол ще бъдат обработени зелените площи, детски площадки и улици срещу кърлежи и комари. За по-ефективното и безпроблемно извършване на дейностите по дезинсекция, дезакаризация, дератизация и дезинфекция се умоляват..

публикувано на 30.08.23 в 12:40

Трупата на ДТ „Гео Милев” открива новия сезон с последната си премиера – „Българският модел”

За първи път на закрита сцена трупата на Драматичен театър „Гео Милев” ще представи на  11 септември, от 19.00 часа, в Културен център Стара Загора спектакъла „Българският модел” - една модерна интерпретация, на режисьора Невена Митева, на култовия..

публикувано на 30.08.23 в 10:52

платена публикация
Стара Загора става все по-атрактивна за бизнеса

Стара Загора става все по-атрактивна бизнес дестинация и повече компании успешно развиват дейността си в региона. Това показват наблюденията на пазара на труда на световния лидер в HR услугите Adecco България. По този повод компанията организира..

публикувано на 30.08.23 в 09:19

платена публикация
Популяризиране процедурата за предоставяне на международна закрила

След края на Втората световна война, твърде много хора, напуснали своите държави, не могат да се завърнат в тях заради преживяното, разрушенията и липсата на сигурност. Това кара международната общност да приеме разпоредби, чрез които тези хора да..

публикувано на 30.08.23 в 09:16

Рок фестивал „Завинаги под звездите“ в Нова Загора

Рок фестивал „Завинаги при звездите“ ще се проведе в Нова Загора на на 19 август  . Това съобщи Ивайло Енев, зам.-кмет на общината, която е съорганизатор на проявата. Събитието е в памет на Славян Иванов – млад музикант от града, който нелепо..

публикувано на 16.08.23 в 10:10

Мини "Марица -изток" честват своя покровител - Свети Иван Рилски

С тридневна празнична програма ще отбележи  Деня на миньора  - 18 август най-голямото открито въгледобивно находище в страната, съобщават от Пресцентъра на Мини "Марица - изток". В четвъртък от 8 сутринта до 12.30 следобед ветераните - миньори ще..

публикувано на 15.08.23 в 12:57

платена публикация
Норвежки финансов механизъм и ролята му за изпълнение на дейностите по проект „Повишаване на административния капацитет на компетентните органи в областта на убежището и миграцията.“

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) започва излъчването на четири информационни видеоклипа, които представят по достъпен начин основната функция на  агенцията с компетентност в прилагането на държавната политика за..

публикувано на 14.08.23 в 17:11
Народно читалище

Радио Стара Загора гостува в родното село на народния певец Георги Горелски

От 60-те години на миналия век до днес песните на Георги Горелски продължават да вълнуват слушателите на Радио Стара Загора и почитателите на българската народна музика. Роден във врачанското село Търнава през 1934 г., животът на изпълнителя протича в..

публикувано на 09.08.23 в 09:00

платена публикация
Популяризиране работата на ДАБ при МС с уязвими групи” като подпомага търсещите закрила граждани на трети страни чрез комплекс от мерки за първоначална културна и социална адаптация

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) започва излъчването на четири информационни видеоклипа, които представят по достъпен начин основната функция на  агенцията с компетентност в прилагането на държавната политика за..

публикувано на 30.07.23 в 17:57
Сава Попсавов

Радио Стара Загора чества 100 години Сава Попсавов с изнесено студио

Първото извънстолично радио се включва в честванията по повод  120 години Илинденско-Преображенско въстание  и  100 години от рождението на странджанския певец Сава Попсавов . На  29 юли  фолклорното предаване на Радио Стара Загора "От извор се..

публикувано на 25.07.23 в 00:41