Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Усмихни се“ с Вяра Панталеева

„Усмихни се“ е новата песен на Вяра Панталеева, с която посрещаме лятото.

Тя поясни, че песента е трябвало да бъде реализирана от "VINTAGE" проекта, но в нея участие взел само тромпетистът Пейо Филипов. Идеята се е родила още преди пандемията.

Вяра сподели, че работи и над друг проект - детска книжка с песни, която е насочена към най-малките.Идеята се родила от нейната дъщеря Рая, която имала страх от буболечки. Целта на книжката е да представи на децата страховете им под друг ъгъл, така че да могат да ги преодоляват.

"Трябва да се усмихваме, защото имаме толкова много поводи да спрем да се усмихваме. Да усмихваме и хората около нас“. – това каза за Радио Стара Загора певицата.

Чуйте повече от интервюто на Силвина Златарова.


Още от категорията

esen

Започна есенното пренареждане на гардероба

Посрещнахме Есента. Листата на широколистните дървета променят цвета си. Слънце, дъжд, мъгли и ниски температури, съвсем скоро, започват разпределението на главните и второстепенните роли в годишната пиесата. И няма как в това променливо време да не..

публикувано на 23.09.23 в 15:15

Професионалният гримьор Дарина Господинова със съвети за красотата

Дарина Господинова е от Стара Загора и от дълги години се занимава с професионален грим. Професионализъм, качество, отдаденост и внимание към клиента може да откриете при нея, освен изключителен професионалист е и прекрасен и интересен човек с..

публикувано на 21.09.23 в 15:29

Александър Симеонов от „Гласът на България“ е рок музикант и учител в детска градина

Той е Александър Симеонов, на 41 години и е част от музикалния формат „Гласът на България“. Рок музикант е, част е от групата „ Strykers“ и е учител в детска градина в Плевен. Има няколко образования и интереси в различни области. Пример е затова..

публикувано на 21.09.23 в 14:39

Деветдесетгодишна училищна камбана се завърна в селото си след три десетилетия

Днес жителите на старозагорското село Казанка и кметицата Елка Михайлова  се вълнуват от неочакваното завръщане на една реликва в селото…  За историята  с щастлив край разказва Динко Михайлов, който върна на своите съселяни специално отлятата за..

публикувано на 20.09.23 в 14:07

Колекцията на Снежана Маринова разказва историята на Стара Загора в картички и снимки

Експозиция в Стара Загора представя над 200 пощенски картички и снимки от личната колекция на Снежана Маринова. Дългогодишният директор на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ е и изтъкнат колекционер и краевед, а нейната безценна колекция..

публикувано на 15.09.23 в 15:24

Правят ли старозагорци домашна лютеница

На прага на есента голяма част от домакинствата започват да подготвят зимнина. Споменът за приготвянето на българска домашна лютеница в семейна обстановка стои и до днес, но все по-рядко хората правят у дома най-вкусната българска разядка...

публикувано на 13.09.23 в 15:56

Днес е Кръстовден

Днес е Кръстовден. Църковният празник се нарича още и  "Въздвижение на Светия кръст Господен" и е един от четирите дни в годината, в който според Православната църква се извършва поклонение. В народните вярвания Слънцето тръгва по зимния си път, а..

публикувано на 14.09.23 в 06:00

Вторник е добрият ден

Знаете ли, че днес, 12 септември, в Етиопия е Нова година.  Втората по население държава в Африка има абисински календар . Това е календар на етиопските християни.  В него годината има 13 месеца, 12 от тях съдържат 30 дни, а последният се състои от..

публикувано на 12.09.23 в 13:35

На над 80 и без бастун - тайната на дълголетието знаят в спортен клуб "Аязмото"

Всеки ден по едно и също време на любимото Аязмо в Стара Загора около 30-ина дами и господа от едноименния спортен  клуб за здраве и активно дълголетие провеждат тренировки.  Мястото е на открито - в подножието на Летния театър. И няма начин, ако..

публикувано на 11.09.23 в 15:52

Промените в учителската професия от миналото до днес

Как се е променила учителската професия от миналото до днес и какви са качествата, които трябва да притежава човек, за да стане учител? Това са само някои от въпросите, които си задаваме по това време от годината, когато остава по-малко от седмица до..

публикувано на 10.09.23 в 10:00