Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 13 души при акция на полицията в Харманли и Любимец

Снимка: Христо Христов

Спецчасти от хасковската полиция атакуваха адрес в Харманли и задържаха общо 13 души. Сред арестуваните са служител на Дома за временно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ към МВР в Любимец и синът на служител от бюро "Съдимост" към Районен съд Харманли. Новината ни бе потвърдена от директора на ОД на МВР Хасково – Чавдар Георгиев, който уточни, че служителят на МВР е нает по граждански договор. 

Акцията е започнала още в петък след сигнал за нелегални мигранти в Харманли. На частен адрес са намерени 9 души. Първо те са били арестувани.

След разпит на собственика на апартамента полицаите стигат до служителя на СДВНЧ, който в този момент пътувал с кола. С него е бил и граничен полицай, за който обаче е установено, че не е съпричастен към случая. Той също е давал обяснения по случая, каза Георгиев.

В акцията са участвали и служители на "Вътрешна сигурност".


По публикацията работи: Деян Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сливен отбеляза Деня на независимостта на България

Сливен отбеляза 116 години от обявяване Независимостта на България с военен ритуал по издигане на националното знаме на централния площад „Хаджи Димитър“. Венци и цветя поднесоха представители на държавната и общинска власт, военно-патриотични съюзи,..

публикувано на 22.09.24 в 16:24

ГЕРБ, "ДПС-Ново начало" и ИТН регистрираха листите си в Старозагорско

Три от парламентарно представените партии и коалиции в 50-то НС регистрираха листите си за вота на 27 октомври в Старозагорско.  Кметът на Стара Загора поведе листата на ГЕРБ от 22-ма кандидати в регион а. Втори е Красимир Вълчев, който преди няколко..

публикувано на 22.09.24 в 16:18
Снимка: Павлина Дудева

Жители на старозагорския кв. „Колю Ганчев“ излязоха на протест с искане за обезопасяване на пешеходна пътека

Мирно протестно шествие организираха граждани на Стара Загора. Те се събраха се събраха на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в старозагорския кв. „Колю Ганчев“, за да настояват за обезопасяване на пешеходна пътека. В продължание на един час те пресичаха..

публикувано на 22.09.24 в 14:12
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Приех да оглавя листата, но оставам кмет на Стара Загора

Часове след като стана ясно, че водач на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ в Стара Загора е кметът на града Живко Тодоров той заяви, че няма намерение да става депутат или министър . Коментарът той направи по време на..

публикувано на 22.09.24 в 13:52

Започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

На 24 септември 2024 г., вторник, ще стартира дезакаризацията на тревните площи против кърлежи в Община Стара Загора. Обработката ще се извърши с биоцид „Мастерцид микро“ и при спазване на следния график: Вторник - 24.09.2024 г.: АБ..

публикувано на 22.09.24 в 13:29

Ямбол отбеляза Деня на независимостта с молебен и велопоход

116–та годишнина от обявяването на Независимостта на България отбелязана тържествено в Ямбол.  За трети път се организира и велопоход до античния град „Кабиле“.  С благодарствен молебен, в който се включиха и представителни военни части от ямболския..

публикувано на 22.09.24 в 13:26

Стара Загора отбеляза 116 години от Независимостта на България

С поднасяне на венци и цветя в парк „Александър Стамболийски“ („Алана“) Стара Загора отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България.  Точно в  10.30 часа в присъствието на представители на местната и държавната власт и граждани..

публикувано на 22.09.24 в 13:04
Снимката е илюстративна

МЦР-Взаимопомощ се включи в европейската инициатива "Ден без автомобили"

"Младежки център за развитие-Взаимопомощ" се включва в европейската инициатива "Ден без автомобили" на 22 септември. Това се случва по повод двадесетата годишнина на организацията, която от сдружението отбелязват  с редица инициативи и планирана..

публикувано на 22.09.24 в 11:22

Този следобед настъпва астрономическата есен

В 15 часа и 43 минути днес настъпва есенното равноденствие и у нас започва астрономическата есен, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В прогнозата на НИМХ за сезона се съобщава, че есента на 2024 година ще е със средни..

публикувано на 22.09.24 в 10:10

България чества 116 години от обявяването на независимостта си

Велико Търново днес е център на тържествата за 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това е обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:16