Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава Празникът на розата и на минералната вода в Павел баня

Снимка: интернет

Продължават събитията от Програмата на Розата и на Минералната вода в Павел баня. Тази вечер от 19,30 ч. на лятната сцена на централния площад е концерта на Нелина. Утре, 08.06 четвъртък в 20 ч. ще бъдат обявени и коронясани Царица Роза и Царя на Минералната вода.

 В концерта след избора на победителите ще участват  Боян Михайлов, Мина Пенкова, Костадин Ангелов-гайда, ФА „Детелини“ . Това съобщи за Радио Стара Загора кметът на община Павел баня Иса Бесоолу и покани жителите на околните селища и приятелите на Павел баня да присъстват на Празника на розата и на Минералната вода.

 В петъчната вечер концерт за жителите и гостите на коурортното градче ще изнесат Бойка Дангова и Фолклорен ансамбъл „Детелини“, които се завърнаха наскоро след успешно участие на международен танцов фестивал в Сърбия

  Празничната програма предвижда в събота детско шоу с аромат на рози, кулинарно изложение „Селски дворове“, карнавално шествие, концерт на Ивана и заря.

Вижте програмата по дни и часове

08.06 четвъртък

20:00 ч. Лятна сцена, Площад Централен – Избор и Коронясване на Царица роза и Цар на Минералната вода-Павел баня 2023, Водещ на церемонията Христо Пъдев, участват Боян Михайлов, Мина Пенкова, Костадин Ангелов-гайда, ФА „Детелини“

09.06 петък

18:00 ч. Кабинет на кмета Иса Бесоолу, Общинска администрация – „Пос стъпките на Царя и Царицата“ – среща на избрани през годините Царици на розата и Царе на минералната вода с кмета на Община Павел баня Иса Бесоолу; Представяне на туристически каталог на община Павел баня

19:30 ч. Лятна сцена, Площад Централен – Фолклорен спектакъл с участието на ФА „Детелини“ и Бойка Дангова

10.06 събота

16:00 ч. НЧ „Напред-1903“, гр. Павел баня – Детско шоу с аромат на рози с участието на ДГ „синчец“ – гр. Павел баня

17:30 ч. Площад Централен – Усмивки с Царя и Царицата – жители и гости на Павел баня имат възможност да се снимат с царя и царицата за спомен

18:00 ч. Паркова зона – „Селски дворове“ – кулинарно изложение на традиционни ястия, занаяти, обичаи и др. – представяне на всички населени места от община Павел баня

20:00 ч. Площад Централен – Карнавално шествие

21:00 Лятна сцена, Площад Централен – Концерт на Ивана; Празнична заря




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Групата на ПП ДБ в общински съвет – Стара Загора питат ЦИК за казуса с Янко Янков

Групата на ПП - ДБ в общински съвет – Стара Загора направи запитване до ЦИК за участието на общинския съветник Янко Янков с влязла сила присъда в заседанията на общински съвет Стара Загора.  Заседанието на Върховния касационен съд, което..

публикувано на 18.04.24 в 16:07

Започна ремонт на емблематичната сграда на читалище "Заря" в Хасково

Започна ремонт на една от най-емблематичните сгради в Хасково, тази на читалище „Заря“. 4 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкцията, която ще продължи 510 дни. Символичен старт на строителните работи дадоха кметът на Община Хасково..

публикувано на 18.04.24 в 15:13
Община Ямбол

2 май ще е неучебен и в община Ямбол

Със заповед на кмета на Ямбол Валентин Ревански втори май, ще е неучебен за всички училища на територията на общината. От общинската администрация напомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден...

публикувано на 18.04.24 в 15:07
Снимка: Стоян Радев

Президентът отказа да коментира политически теми по време на посещението си на полигон "Ново село"

Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време на посещението на учебния полигон „Ново село“ заедно с италианския си колега Серджо Матарела. Двамата направиха инспекция на Многонационалната бойна група, чиято рамкова държава е..

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Три случая на коклюш в област Стара Загора

Три случая на коклюш в областта са регистрирали от Регионалната здравна инспекция на Стара Загора. Това съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“. Инфекциозното заболяване е установено при две деца на 17 и 8..

публикувано на 18.04.24 в 13:56
Снимка: ГЕРБ

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора. Той беше избран по време на отчетно-изборно събрание на общинската организация на партията. Мартинов беше номиниран от кмета Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия..

публикувано на 18.04.24 в 13:48

От 7 май ще започнат проверките на водните обекти в област Стара Загора

От 7 май ще започнат проверките на водните обекти в област Стара Загора. Това стана ясно след днешното заседание на Областната междуведомствена комисия. Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките..

публикувано на 18.04.24 в 13:28