Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентка от Тракийския университет - с кампания за потопения Северозапад

Щети от бедствието в Берковица, 13 юни 2023 г.
Снимка: БТА

Студентка по агрономство  в Тракийския университет в Стара Загора организира  благотворителна кампания в помощ на потопения Северозапад. Името й е Кирилка Димитрова, но всички я познават като Кика. Тя е от Лом, но от 20 години живее в Казанлък.  

Кика е там, където има нужда – организира благотворителни кампании за хора в беда.  След потопа в Северозапада, мисията на Кика сега е кампания в помощ на бедстващите хора.  "Стана ми много мъчно за хората, а и това е и моят край - аз съм от Лом. Вероятно защото районът е по-отдалечен, някак ми се струва, че дотам помощта стига по-трудно. Знам, че към Берковица засега се е ориентирала Армията. 

Знам, че помагат и от "Гората БГ". Реших и аз да направя каквото мога", обяснява мотивите си Кика. 


Младата жена казва, че сега най-важното, от което хората от потопената Берковица имат нужда, е вода. "Осигурили сме вече 30-40 стека, добре дошли са още, надявам се и на някой завод, който произвежда хляб също да помогне, за да спестим и с тези пари да можем да закупим хранителни продукти", казва Кика. Всеки, който иска да помогне може да го стори - събират се консерви, сухари, боб, брашно, ориз.  Осигурено е помещение, където даренията да се съхраняват,  то е в Казанлък, уточнява младата жена и казва, че ако има желаещи да помогнат по този начин, могат да се свържат с нея по телефона или през социалната мрежа.


. Тази седмица в събота Кика планира да стигне с първите помощи до потопените райони. За да донесе на хората в беда късче от събраната от други хора и подарена надежда. А иначе, кампанията е безсрочна, телефонът за връзка с Кика е 0898 687 890. 

Повече чуйте в репортажа  



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Германско сдружение помага на дома за лица с умствена изостаналост в Малко Шарково

Домуващите в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост – село Малко Шарково, Община Болярово посрещнаха гостоприемно своите приятели от германския град Кьолн за поредна година. Секретарят на община Болярово Мария Чанева и директорът на дома Димитрина..

публикувано на 09.07.24 в 16:46

Една от главните улици в Болярово е изцяло с нов облик.

На финал  е изпълнението на етап едно от реконструкцията на ул. "Нико Пехливанов" в гр. Болярово, която включва цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. „Улица “Нико Пехливанов“ е една от най-дългите..

публикувано на 09.07.24 в 16:35

До 15 юли България аргументира пред ЕК отпускането на първите 250 млн. лв. за "Мини Марица-изток"

Европейската комисия е изпратила 24 уточняващи въпроса, свързани с гласувания от парламента първи транш от 250млн.лв. за "Мини Марица-изток". До 15 юли българската държава следва да аргументира пред Брюксел отпускането на средствата, за да може..

публикувано на 09.07.24 в 14:21
Събаряне на незаконни постройки в кв. Лозенец, Стара Загора

Събарят 36 незаконни къщи по поречието на река Бедечка

36 незаконни къщи, построени в района на поречието на река Бедечка, ще бъдат премахнати утре, 10 юли 2024 г., съобщи Ангел Стоманярски, главен експерт в Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ в Община Стара..

публикувано на 09.07.24 в 14:16

Гости от Тибет посрещнаха в Казанлък

Гости от мистичен и далечен Тибет, посетиха кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Тибетска делегация, предвождана от Лобсанг Пунтсок-председател на Хималайската културна фондация, координатор на събитието, трима от най-приближените монаси на..

публикувано на 09.07.24 в 14:05

Касата и аптеките се договориха

Със задна дата, от 1 юли, аптеките ще получават 15% допълнително от стойността на всяко лекарство, заплащано напълно от Здравната каса. Това ще бъде възнаграждението им за частично или цялостно изпълнение на рецепта с лечение, поемано от Касата. За това..

публикувано на 09.07.24 в 14:03

В РАО „Тракия“ обсъждат новата методика за такса смет

Зам.-кметът на Община Стара Загора Павлина Делчева участва в годишната конференция на РАО „Тракия“, която се проведе на 8 и 9 юли в Поморие. Представителите на местната власт са дискутирали актуални теми от дневния ред на общините. Сред акцентите в..

публикувано на 09.07.24 в 13:16

Вдигат паметник на Иван Асен II за 800 години от битката при Клокотница

В Хасково създадоха инициативна група, която ще подготви честването на 800 години от битката при Клокотница и славната победа на цар Иван Асен II. Годишнината ще се изпълни през 2030 г., като идеята е през следващите пет години с различни прояви да..

публикувано на 09.07.24 в 12:31
Жителите на Стамболийски осветиха курбан за откриването на ремонтираната църква Св. Неделя

Какво обединява хората в хасковското село Стамболийски

Хасковското село Стамболийски е само няколко километра от областния град. До там води автобус на градския транспорт, но все още не се води квартал на областния град. Има 823 жители. И християни и мюсюлмани живеят заедно, тихо и спокойно. Говорят за..

публикувано на 09.07.24 в 12:28

Община Стара Загора налага санкции за тротинетки, които хвърчат по паркове и тротоари

Шест нарушения на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора са установени през първата юлска седмица . Всички те са свързани с управлението на индивидуални електрически превозни..

публикувано на 09.07.24 в 11:33