Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 седмокласници с 0 точки по БЕЛ, 10 по математика в Старозагорско

Снимка: Радио Шумен

Област Стара Загора се нарежда на 11-о място по успех от Националното външно оценяване след 7-ми клас по Български език и литература. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Татяна Димитрова. Общият резултат е 50, 94, което е под средното за страната. По математика Старозагорски регион се нарежда на 7-о място.

ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора е с най-висок резултат по Български език и литература и по математика.   

14 ученици са получили 0 точки на матурата по БЕЛ, а 10 по математика. 7 са седмокласнижците изкарали максимален брой точки по математика.

Днес е последният ден, в който родителите и учениците могат да видят своите работи.  Татяна Димитрова припомни, че от 5-ти до 7-ми юли учениците и техните родители трябва да подадат заявление за участие в първия етап на класиране. Кандидатстването става по 2 начина: онлайн или на място в определените пунктове за това. Когато документите се подават онлайн, родителите трябва да прикачат медицинско свидетелство, издадено от личния лекар за професионалните гимназии.

Татяна Димитрова посъветва при подреждането на желанията да се посочва най-желаната паралелка, профил или професия. Да не се застраховат излишно родителите, ако сметнат, че балът е по-нисък. 

Причината е, че ако детето бъде класирано на първо желание, то не може да продължи в следващите класирания. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Огънят настъпва към Старозагорските бани, изпепелена е постройка (СНИМКИ)

Гараж във вилната зона край Стара Загора изгоря, но няма пострадали хора или изпепелени къщи. Според кмета Живко Тодоров, благодарение на общите усилия на огнеборците, служителите на горското и доброволците, са спасени домовете и имотите на хората...

публикувано на 15.07.24 в 20:23
снимка: Живко Иванов

Затвориха пътя към Старозагорските минерални бани

Пътят от Стара Загора към Старозагорските минерални бани е затворен, съобщи репортер на Радио Стара Загора.  Огънят, който избухна около 15,30 ч. на хълм над Седмия километър, е стигнал до пътното платно и се е разпространил в част от дворовете на къщите в..

публикувано на 15.07.24 в 20:01

19-годишно момче пострада при пожар край свиленградско село

19-годишно момче пострада заради пламъците край свиленградското село Щит днес. Младежът е бил с баща и с брат и е правил опит да спаси пчелина си. Момчето е с изгаряния. След преглед в лечебницата в Свиленград веднага е бил транспортиран към пловдивската..

публикувано на 15.07.24 в 19:22

Огънят край Стара Загора наближава къщи от вилната зона

Пожарът, който бушува в района на Седми километър, вече е достигнал на около 500 метра от първите къщи на вилната зона. Автомобили на пожарната и на горското в Стара Загора са разположени непосредствено до домовете на хората, обясни за Радио..

публикувано на 15.07.24 в 19:12

Пожарът край Стара Загора се разраства, огънят тръгна към вилна зона

Частично бедствено положение обяви областният управител на Стара Загора Методи Марков. Това се налага заради п ожара над местността „7-и километър“ , който промени посоката си и вече з астрашава къщите в района . Военните имат готовност..

публикувано на 15.07.24 в 19:06
снимка: Николета Петрова

Пожарът край Стара Загора не застрашава населени места

Увеличават се екипите на пожарната, които гасят огъня над местността  "7-и километър" край Стара Загора. На място вече са четири екипа на старозагорската пожарна , един екип на пожарната в Казанлък и специализираната техника на Държавното..

публикувано на 15.07.24 в 16:47

От "Възраждане" предлагат законодателни промени срещу поправянето на изборни протоколи

От партия „Възраждане“ са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект, свързан с промени в Изборния кодекс, съобщиха в Стара Загора днес народните представители Искра Михайлова и Даниел Проданов. Промените, които те предлагат, са..

публикувано на 15.07.24 в 16:15
Снимката е илюстративна

Пожар гори край Стара Загора

Пожар гори в местността „7-и километър“ край Стара Загора. На място са два екипа на пожарната. Районът е опасен заради високата и суха растителност и близостта на боровата гора, а ситуацията се усложнява от вятъра, уточняват от пожарната...

публикувано на 15.07.24 в 16:06

Нов пожар в община Симеоновград

Нов пожар е избухнал в община Симеоновград , съобщават от пресцентъра на Областна администрация Хасково.  Горят сухи треви и храсти.  Огнената стихия се развива в посока с. Поляново и с. Константиново, фронтът на пожара е 5-6 км.  На място са..

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Старозагорци ще се потопят през уикенда в историята на „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи“

На 20 юли /събота/ и 21 юли /неделя/, от 10.00 ч., Туристическият информационен център кани на безплатната разходка „Знатните фамилии на Стара Загора и техните къщи“. Темата е най-новата от инициативата „Стара Загора -неразказани истории по правите..

публикувано на 15.07.24 в 16:00