Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В разгара на летния сезон: Няма отказани резервации от чуждестранни туристи

Снимка: БГНЕС

Около 5 милиона и 100 хиляди български туристи се очаква да посетят родното Черноморие през летния сезон, прогнозира за радио Стара Загора Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма.

Статистиката сочи, че за първите шест месеца на годината в България са влезли 1 милион повече чужденци в сравнение с предпандемичната 2019 година, съобщи той. Част от тях пътуват за лятната си почивка. Няма анулирани резервации по българското Черноморие заради съмненията за замърсяване на водата след разрушаването на язовир Нова Каховка в Украйна и последвалата екологичната катастрофа в страната.

Очаква се 900 000 българи да изберат за лятната си почивка Гърция, каза още Румен Драганов.

32 хиляди туристически агенции предлагат българския туризъм по света, сочи статистиката на Института за анализи и прогнози в туризма.

Цялото интервю с Румен Драганов можете да чуете в прикачения звуков файл. 


По публикацията работи: Анна Турлакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стадион

Променят организацията на движение по няколко старозагорски улици заради футболен мач

Временно се ограничава движението по няколко улици в град Стара Загора в събота,  14 септември 2024 г.  Ограничението ще бъде валидно за времевия отрязък  от 18.00 до 20.00 часа  и  от 21.30 до 22.30 часа , информираха от звено..

публикувано на 11.09.24 в 13:25

Стара Загора и Казанлък – в топ 10 на градовете с развитие на наука и иновации

София, по естествен път, концентрира над ¾ от разходите и над половината от заетите с наука и развойна дейност. След София, Пловдив, Варна и Плевен по този показател в първата петица влиза и Стара Загора с близо 16млн.лв за разходи, а Казанлък с..

публикувано на 11.09.24 в 13:15

Шестима пострадаха след като автобус се обърна край Раднево

Шестима души пострадаха след като катастрофа с автобус край Раднево. Четири от пътниците са настанени за лечение в болница.  47-годишна жена е опасност за живота с различни травми след като автобус се обърна на пътя Стара Загора –Раднево,..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Обновяват пътната маркировка около учебните заведения в община Павел баня

В ход е обновяване на хоризонталната маркировка около учебните и детски заведения в община Павел баня по повод новата учебна година.  Използваният материал за освежаване на пешеходните пътеки е със светлоотразителни елементи. Това повишава..

публикувано на 11.09.24 в 11:38

Община Гурково получи над 4 млн. лв. за ремонт на улици

  Община Гурково ще започне работа по 10 обекта в областта на инфраструктурата в общинския център и в две от селата. С подписаните споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, малката община има одобрени и финансирани..

публикувано на 11.09.24 в 11:14

Откраднаха 3 тона грозде в лозов масив край село Паничерево

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са регистрирани четири престъпления, настъпили са две пътнотранспортни произшествия, започнато е едно бързо производство, разкрити са две престъпления. Сред по-характерните..

публикувано на 11.09.24 в 10:55

Ще обезопасят ли опасна пешеходна пътека в Стара Загора

75-годишна жена беше ударена на пешеходна пътека в понеделник на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в старозагорския кв. „Колю Ганчев“. Тя е в стабилно състояние, с травми на крайниците и бъбрек, настанена за лечение в Университетската болница. Водачът е..

публикувано на 11.09.24 в 10:41

Огнеборците в Стара Загора са реагирали на близо 2000 пожара

От началото на годината пожарникарите в Старозагорска област са реагирали и потушили общо 1989 пожара. Това разкри в седмицата на пожарната безопасност началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението старши комисар..

публикувано на 11.09.24 в 10:28
Тракийски университет

Тракийски университет – Стара Загора разкрива нова магистратура по специалността „Киберсигурност и бизнес мениджмънт"

Тракийски университет – Стара Загора приема кандидатстудентски документи за обучение на магистри по специалността „Киберсигурност и бизнес мениджмънт" към Стопанския факултет. Тя е в съответствие с нарастващите изисквания за формиране на експертиза,..

публикувано на 11.09.24 в 09:31

Областният съвет на БСП реди листата за Стара Загора в четвъртък

В четвъртък, 12 септември, областният съвет на БСП в Стара Загора ще проведе свое заседание. На него 39-те членове ще подредят листата, с която социалистите ще се явят в региона на предстоящите парламентарни избори, като част от лявата коалиция..

публикувано на 11.09.24 в 09:10