Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на лятото Стара Загора ще има неонатална линейка

До края на лятото Стара Загора ще получи детската неонатална линейка от кампанията "Капачки за бъдеще". Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора Лазар Радков от благотворителната организация. Линейката за недоносени бебета ще бъде дарена на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" и ще покрива нуждите на Сливен, Ямбол и част от област Бургас, каза Радков и уточни, че остават някои довършителни елементи, за да може медицинският автомобил да бъде регистриран.

Почти е готова и втората оф роуд линейка, като нейната цел е да спасява пострадали в планините.

Лазар Радкова каза още, че от 15-ти септември продължава инициатива за обучаване на деца  на първа долекарска помощ, която започна в началото на година в София,Пловдив , Пазарджик и Плевен. От септември се включва и Стара Загора . Инициативата има за цел да обучи деца  в училищна възраст как да реагират при застрашаващи живота ситуации. От началото на година до момента са обучени над 4 000 деца.


Още по темата чуйте в прикачение звуков файл.

Още от категорията

Огнище на птичи грип в димитровградското село Черногорово

40 000 кокошки ще бъдат умъртвени по хуманен начин в птицевъден обект в димитровградското село Черногорово заради огнище на птичи грип. Директорът на ОДБХ Хасково д-р Георги Илиев увери, че са взети всички мерки, за да не се разпространи заразата и в..

публикувано на 23.02.24 в 12:50

Продължават благотворителните инициативи в помощ на Амая

Продължава вълната от съпричастност и благотворителни събития в  подкрепа на едногодишната Амая, която спешно се нуждае от трансплантация на сърце. Родителите на детето са от Казанлъшко, затова и в региона се организират поредица от събития в помощ на..

публикувано на 23.02.24 в 12:49

Съвременник на Холокоста навърши 100 г.

Аврам Исак Ниаго от Хасково, наричан с уважение от всички Бай Аврам, днес навърши 100 години. Той е преживял Втората световна война и си спомня за гоненията срещу евреите. А в Хасково е познат с това, че прави и продава шапки, Макар и на тази..

публикувано на 23.02.24 в 12:43
Хасково

В Хасково се проведе дискусия за развитието на региона

Дискусия с хасковската общественост на тема „Икономика и земеделие – фактори за развитието на южно-централния регион на България“ се проведе в областния град. Организатор е Стратегическият институт за национални политики и идеи.  "Избрахме точно..

публикувано на 23.02.24 в 12:20

Музеят на неолитните жилища светна с ново осветление

 Ново осветление и интерактивен екран с два филма за историята и живота преди новата ера в старозагорски регион ще посрещат посетителите на музея „Неолитни жилища“ в Стара Загора от днес. Подобрението на осветлението в изложбените зали, около сградата..

публикувано на 23.02.24 в 12:09

До 28 февруари работодателите подават справки за изплатени през 2023 г. доходи на физически лица

До 28 февруари предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2023 г. доходи на физически лица, включително и от трудови правоотношения, са длъжни да представят по електронен път в НАП справки за платените суми. От миналата..

публикувано на 23.02.24 в 11:08
Владимир Иванов

Регион Стара Загора има ценово изражение на основните хранителни продукти в "златната среда"

Цените на основните хранителни стоки от потребителската кошница продължават да са под нивата от миналата година, тази седмица себестойността й е 108 лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов, председател на ДКСБТ.  Почти без изменение са..

публикувано на 23.02.24 в 09:45

Временна комисия ще проучва дали е необходим Медицински център за рехабилитация и спортна медицина

Временна комисия в Общинския съвет ще проучва дали в Стара Загора има потребност от създаването на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина. Идеята ще се реализира впоследствие, ако местните депутати приемат предложението на колегата..

публикувано на 23.02.24 в 09:43

Денков и Габриел на парламентарен контрол днес

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще отговарят на въпроси на депутати в рамките на парламентарния контрол, предвижда програмата на Народното събрание.  Пленарното заседание е насрочено за 9:00 часа, а..

публикувано на 23.02.24 в 08:20

Започна делото за блудство срещу британския пастор Даниел Хъл

Районен съд - Сливен даде ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудствени действия с малолетни и непълнолетни от квартал „Надежда“ в Сливен. Делото се гледа при закрити врата заради конфенденциалната информация и доказателствен..

публикувано на 23.02.24 в 06:23