Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кризисен център и Център за временно настаняване откриха в Сливен

За първи път в Сливен бяха открити Център за временно настаняване на бездомни хора и Кризисен център за жертви на домашно насилие. И двата центъра ще работят с капацитет до 20 души. Центровете са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж" на обща стойност близо 2млн. лв.. 

Битовите условията в центровете са съобразени със съвременните изисквания за предоставяне на подобен род услуги, каза кметът Стефан Радев при откриването. "Има всички удобства за съвременно и нормално пребиваване на хората в тях. Предстои сега да структурираме и начина на извършване на услугата", заяви градоначалникът.

Радев посочи, че в момента общината работи по разширяване на услугите в дома за стари хора в Сливен. "Пълно реконструиране на дома и изграждане там на центрове от типа на този с по-малък брой потребители, както и възможност за настаняване на възрастни хора, които са лежащо болни."

В откритите днес центрове потребителите ще бъдат настанявани от три до шест месеца и ще им се предоставят необходимите преквалификационни курсове, социална адаптация, социално-психологическа помощ и други.


Още от категорията

Председателката на БСП Корнелия Нинова (в средата) по време на брифинга в централата на партията

БСП събира в Стара Загора кметове и общински съветници от Югоизточна България

Ръководството на БСП събира новоизбраните кметове и общински съветници на формацията от Югоизточна България в Стара Загора. В срещата ще се включат представители от областите Стара Загора, Бургас, Кърджали, Сливен, Смолян, Хасково, Ямбол. Събитието е..

обновено на 09.12.23 в 09:46