Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ямбол отбелязва Деня на Независимостта

Община Ямбол
Снимка: Емил Енчев

115-ата годишнина от  обявяването на Независимостта на България ще отбелязана тържествено в Ямбол. В празничната церемония ще вземат участие и представителни части от ямболския гарнизон. Празничната програма ще започне с изпълнения на градския Духов оркестър в центъра на Ямбол. След церемонията по издигането на националния флаг и приветственото слово на кмета на града Валентин Ревански, е предвиден тържествен ритуал с участието на представителни части от ямболския гарнизон. За втора година ще се проведе и велопоход, в който участниците ще преминат около 10 км като крайната точка е „Тракийския и античен град Кабиле".В Културно-информационен център „Безистен" е обявен Ден на отворени врати.


Още от категорията

Словенският посланик посети община Ямбол

България и Словения имат сходни проблеми, свързани с демографската криза и връщането на младите хора от чужбина. това заяви посланикът на Словения Наташа Бергел  при посещението си днес в Ямбол. Според нея двете страни могат да си сътрудничат в много..

публикувано на 28.11.23 в 13:15

Информационен киоск улеснява достъпа до обявленията на Община Стара Загора

От днес, в Центъра за административно и информационно обслужване на Община Стара Загора е на разположение киоск, който улеснява достъпа до обявления за изпълнителни производства, както и по несъстоятелност, предстоящи търгове и документи, свързани с..

публикувано на 28.11.23 в 13:01

В Казанлък се готвят за Музикални празници „Петко Стайнов“

По традиция в деня на рождението на великия български композитор Петко Стайнов – 1-ви декември Казанлък ще отбележи началото на Музикални празници „Петко Стайнов“. От 11,00 ч. в петък ще се състои церемонията с поднасяне на венци и цветя пред паметника..

публикувано на 28.11.23 в 11:20
Община Сливен

Кметът на Сливен свиква на среща съветниците от всички групи

Кметът на Сливен Стефан Радев свика среща днес със всички групи общински съветници, за да бъдат запознати с неотложните за общината задачи и необходимостта от провеждане на общинско заседание. В него трябва да бъдат включени промени в наредби,..

публикувано на 28.11.23 в 11:18

Щедрият вторник – 28 ноември е празник на дарителството и доброволчеството

Над 100 държави по света ще отбележат 28 ноември като Щедрия вторник. Днес е празникът на дарителството и доброволчеството. За шести път България ще се включи в световната инициатива. Официален партньор на кампанията у нас е фондация "BCause". В Щедрия..

публикувано на 28.11.23 в 09:40

Георги Вулджев: В Бюджет 2024 разходите продължават да растат по-бързо от приходите

Проектобюджетът за 2024г., предложен от правителството, отново не включва никакви съществени реформи. Този извод в ефира на Радио Стара Загора направи икономическият анализатор от Експертния клуб за икономика и политика(ЕКИП) Георги Вулджев...

публикувано на 28.11.23 в 09:27

Продължава отстраняването на щетите в община Стара Загора след силната буря

Паднали дървета и клони в резултат на силната буря през уикенда са причинили щети на осем автомобила на територията на старозагорска община. Към днешна дата в региона има отделни сигнали за липса на електричество. Екипи на Общината и EVN продължават..

публикувано на 28.11.23 в 09:23

Отрицателни температури с превалявания от сняг на проходите "Шипка" и "Република"

Времето в областта е предимно ясно, като температурите са в итервал от -7 до 2 градуса. Сняг вали само на проход „Шипка“.  На проход „Република“ времето е ясно температура е – 5 градуса. Пътните настилки са частично заледени и обработени, информира..

публикувано на 28.11.23 в 07:27

В Старозагорския административен съд продължава делото срещу вота за общински съветници в Раднево

В Старозагорския административен съд се проведе поредното заседание по делото срещу вота за общински съветници в Раднево. То е образувано по жалби на кандидати от листата на местната коалиция  „Българска социалдемократическа партия-ЗНС“ и на коалиция..

публикувано на 27.11.23 в 17:24
с. Мъдрец, 21 ноември 2023

След три седмици започна извозването на отпадъците от четири гълъбовски села

Жители на гълъбовското село Мъдрец сигнализираха, че контейнерите им за смет са препълнени . По думите на кмет на община Гълъбово Николай Тонев, проблемът е, че част от техниката на общинската фирма, която почиства селата, се е развалила. Той..

публикувано на 27.11.23 в 17:13