Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ямбол отбеляза Деня на Независимостта

Денят на Независимостта беше тържествено отбелязан в Ямбол. В празничната церемония участие взеха и представителни военни части от Ямболския гарнизон. Стотици жители на Ямбол почетоха деня на Независимостта в центъра на града. Те споделиха, че 22 септември е един от най-големите празници!

"Лично аз не се чувствам нито независим, нито имам усещането, че като народ сме независими. Може би трябва още много години, които трябва да изживеем, може би - едно, две поколения, за да започнем се почувстваме независими като нация", заяви един от присъстващите на церемонията. "Мисля си, че най- важното , което трябва да отнесем от този празник е да бъдем по- добри, по- обединени, за да сме достойни за това, което предците са ни дали".

След издигането на националния флаг и приветственото слово на кмета на града Валентин Ревански. От централните улици на Ямбол потегли велопоход към тракийския и античен град Кабиле. В Културно-информационен център „Безистен" днес е обявен Ден на отворените врати.По публикацията работи: Живко Иванов

Още от категорията

Задържаха митничар от Капитан Андреево с голямо количество наркотици

Митнически служител е задържан при пренасяне на голямо количество наркотици. Мъжът - на 37 години, е служител на Агенция "Митници" при пункт "Капитан Андреево", но е задържан около 17:30 часа днес в Стара Загора при рутинна проверка на Пътна..

публикувано на 28.11.23 в 19:32
Снимката е илюстративна

Терени до българо-турската граница са превърнати в сметища

Огромни терени в близост до българо-турската граница отново са превърнати в сметища след полицейските акции за залавяне на нелегални мигранти. От Общината в Болярово ще търсят съдействие за разчистване на района. На територията на крайграничната община..

публикувано на 28.11.23 в 18:50
Съдебна палата, Стара Загора

Девет години затвор за мъж, блудствал с малолетни в Казанлък

Девет години лишаване от свобода получи 34-годишен мъж, извършил блудствени действия с две малолетни лица, съобщиха от пресцентъра на Съдебната плата в Стара Загора. Съдебен състав на Окръжен съд – Стара Загора, състоящ се от един съдия и двама..

публикувано на 28.11.23 в 18:11

Старозагорски полицаи иззеха голямо количество цигари без акцизен бандерол

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР-Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол.  Към 13:10ч. вчера, на улица в Стара..

публикувано на 28.11.23 в 17:59

Четири досъдебни и четири бързи производства за притежаване и разпространение на наркотични вещества след спецакция в Стара Загора

За времето от 14.11.2023г. до 16.11.2023г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ е проведена Специализирана полицейска операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпления свързани с разпространение на..

публикувано на 28.11.23 в 17:53

Междусистемната връзка за водород между Гърция и България е в приоритетен списък на ЕК

Междусистемната връзка за водород между Гърция и България е сред 166-те трансгранични инфраструктурни проекта, които ще се ползват от ускорени процедури за издаване на разрешения и регулаторни процедури и ще бъдат допустими за финансова подкрепа от ЕС...

публикувано на 28.11.23 в 17:18

В Сливен се споразумяха за свикване на сесия на общинския съвет

Общинските съветници в Сливен се споразумяха в петък да проведат среща, на която да бъдат ситуирани комисиите в местния парламент. Решението дойде по време на инициираната от кмета Стефан Радев среща, на която те бяха информирани за неотложни пред..

публикувано на 28.11.23 в 16:23
СНИМКА: divident.eu

В деня на Щедрия вторник Сдружение „Самаряни“ с инициатива в Стара Загора срещу домашното насилие

Тази вечер в 18ч. в Стара Загора ще се състои инициатива, насочена към подпомагане на жертвите на домашно насилие. Организатор е Сдружение „Самаряни“. Събитието започва в 18ч., а в него ще бъде разиграна ситуация с жертва на домашно насилие. Целта на..

публикувано на 28.11.23 в 16:18

Комисия направи оглед на щетите по опожарения блок в Стара Загора

Изцяло нова покривна конструкция трябва да бъде направена на пострадалата преди дни от пожар жилищна кооперация на ул. "Хан Аспарух" №3 в Стара Загора. Огнената стихия остави без дом 24 семейства. Пожар остави две семейства без покрив в Стара..

публикувано на 28.11.23 в 16:05

Бюджетът за здравеопазване не получи подкрепа в ресорната парламентарна комисия

Здравната комисия отхвърли бюджета на НЗОК за 2024г.. Въпреки рекордните средства, отделени от правителството, „За“ проекта на бюджет гласуваха четирима от членовете на комисията, „против“ гласуваха петима, а „въздържал се“ – деветима. Парите на..

публикувано на 28.11.23 в 15:55