Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Груба грешка в отбрана вгорчи дебюта на новия треньор на „Берое“

Снимка: Ани Георгиева

“Берое“ загуби гостуването си на „Ботев“ във Враца с 1:0 в среща от Х кръг на Първа професионална лига. Даниел Генов наказа много груба грешка на отбраната и вратаря на старозагорци, която вгорчи дебюта на новия старши-треньор Хосе Ачинари. Дори завръщането на голмайстора на беройци Вини Трибле не спря пропадането на отбора, който записа четвърта поредна загуба. Енцо Ойос и Сантяго Годой най-накрая записаха първи минути с екипа на „Берое“, след дълго чакане.

Новият треньор на „Берое“ Хосе Ачинари върна в отбора голмайстора на тима Вини Трибуле. Наставникът избра схема 4-3-3 за първия си двубой начело на старозагорци. Тиаго Сейшас се върна в игра след изтърпяно наказание. В първите минути беройци не изневериха на стила си да започват по-прибрани, изчаквайки съперника в своята половина. Първата ситуация дойде в 6-та минута, когато след изпълнение на фаул топката беше подадена към Стефан Велев на границата на наказателното поле на „Берое“. Играчът на „Ботев“ обаче стреля над вратата на Родриго Ачинели.

След 10-та мин. „Берое“ изнесе играта в по-предни позиции и това даде отражение. В 13-та мин. Трибуле изведе в наказателното поле Майк Севайос, който пусна топката покрай стража на домакините, но тя премина в страни от вратата. Същата комбинация беше повторена 17мин. по-късно. Този път обаче Севайос беше в положение на засада. Вини Трибуле пропусна най-сериозното положение през първата част. Селест и Политино размениха двойно в наказателното поле на врачани. Последният опита удар, който се превърна в подаване към оставения напълно непокрит Трибуле. Голамйсторът на „Берое“ сложи крак на пътя на топката, но вместо в намиращата се на 4-5 метра врата, тя отиде над нея.

Две минути по-късно Ботев отговори с опасност. Грешка на Трибуле позволи на играч на домакини да навлезе в наказателно поле на бероойци и да стреля опасно, но в страни от врата. Първата част завърши без попадение, за което повече можеха да съжаляват старозагорци.

Втората част започна с много ниско темпо от двата отбора. Джани Политоно с експлозивен пробив разнообрази скуката на стадиона във Враца. Футболистът на старозагорци беше фаулиран на около 25м. от вратата на домакини, но от последвалото статично положение не произлезе нищо интересно. Мартин Смоленски от „Ботев“ можеше да откри резултата буквално в обратната атака, но останал срещу вратаря на беройци играчът стреля встрани.

Груба грешка на Лучано Скуадроне и Родриго Ачинели доведе до откриване на резултата в 56мин.. Защитникът и стражът на старозагорци не се разбраха за една топка и тя отиде в краката на Даниел Генов, който на празна врата се разписа за 1:0. 

След попадението старши-треньорът на „Берое“ Ачиари потърси промени с две смени. В игра се появиха дълго чаканите нови попълнения Енцо Ойос и Сантяго Годой. Беройци опитаха да натиснат своя противник, но това създаде сериозни пробойни в отбрана, от които врачани, при малко повече концентрация, можеха да се възползват. Въпреки промените в предни позиции "Берое" не направи нищо в офанзивен план. Картината за старозагорци съвсем се вгорчи, когато 8мин. преди края на срещата Франко Рамос получи червен картон, след като останал последен в отбрана фаулира Марко Мажуга от домакините, който стигна първи до спорна топка. До края мачът буквално се доигра, а финалният съдийски сигнал затвърди лошата серия от 4 загуби, в която беройци се намират. На другия край на емоциите беше новият старши-треньор на "Ботев" Христо Янев, който започна с успех престоя си във Враца. 

В следващия кръг тимът от Стара Загора приема ЦСКА 1948. Двубоят е на 26 септември от 17ч.. 


Състави:

"Ботев" Враца: Федерико Рубио(вр), Едуардо Кунде, Стефан Велев, Спас Георгиев, Мартин Смоленски, Браян Мендоса, Даниел Генов(к), Марио Киконда, Мирослав Маринов, Момчил Цветанов, Мартин Христов;

"Берое" Стара Загора: Родриго Ачинели(вр), Густаво Каскардо, Франко Рамос, Франческо Селест, Лучиано Скуадроне, Джорди Говеа, Джани Политино, Едуин Ласо, Тиаго Сейшас, Вини Трибуле, Майк Севайос;


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32