Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Един талант зад граница:

Треньорът Благовест Кисьов разказва за баланса между бадминтона и музиката

4
Снимка: Личен профил_Facebook

Благовест Кисьов започва да играе бадминтон на 10 години в родния си град Първомай .  На 15 се мести в клуб в Хасково. По това време се присъединява към юношеския национален отбор и започва да представя България на различни събития.

През 2005 г. се премества в София и постъпва в Националната спортна академия. През 2006 г. започва работа като помощник-треньор в тренировъчния център на BWF София, паралелно с подготовката на националния отбор, като през същата година печели Държавно първенство на България по бадминтон в състезанието по двойки мъже. През 2009 г. той получава контузия в гърба и спира да играе за 1,5 години. Подновява тренировките и състезанията през октомври 2010 г. и посещава различни тренировъчни програми и лагери в Малайзия , Индонезия и Европа , което му помогна да получи по-добри знания и да подобри играта си.

През 2012 г. печели Българското национално първенство по бадминтон на двойки мъже и става вицешампион на турнира Bulgaria Hebar Open на смесени двойки. През 2014 г. той стана вицешампион на Hellas International на смесени двойки и Hatzor Internationalтурнири на сингъл мъже. През 2015 г. той участва в Европейските игри през 2015 г. в състезанието за мъже на сингъл, където стига до осминафиналите.

От 7 години живее и работи като национален треньор по бадминтон в Загреб, Хърватска.

От година и половина Благовест Кисьов  е горд член и един от основателите на триото "Акустика Балкана". Триото запали сцената на "Хърватия търси талант".

За баланса между работата и хобито и животът на крачка от родината, чуйте повече от разговора с треньора по бадминтон Благовест Кисьов, един българин зад граница, който се определя като щастлив човек.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Само мечката Диана заспа отново, останалите осем търсят вниманието на посетителите

 В зоопарка в Стара Загора, днес на Андреевден, известен и като Мечкин ден, имаше много посетители.   Само мечката Диана отново е заспала зимен сън, след като се пробуди преди няколко дни, останалите 8 кафяви мечки се радват на посетителски интерес...

публикувано на 30.11.23 в 17:53

Монети от различни епохи показват в Стара Загора

„Монетите през вековете - Берое, Августа Траяна, Верея, Иринополис, Боруй” е темата на тазгодишния „Нумизматичен салон 2023”, който се открива на 5 декември, вторник, от 17.30 ч. в Малка изложбена зала на Регионален исторически музей – Стара Загора...

публикувано на 30.11.23 в 16:31

Зоопарк Стара Загора организира открита лекция посветена на зимния сън на мечките

Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка (Ursus arctos L., 1758)" подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица". Събитието е насочено към студенти, преподаватели и..

публикувано на 30.11.23 в 11:02

Анкета "До Ню Йорк и назад" на българските младежки делегати към ООН 2023-2024

Стартира ежегодната национална анкета на българските младежки делегати към ООН. Тази година е подготвена от Коста Каракашян и Александър Янев. Те в момента са в първата част от мандата си, който трае 18 месеца - 6 месеца пасивен и 12 активен..

публикувано на 28.11.23 в 15:20

Българка спечели титлата „Мисис Европа 2023“

Българка спечели конкурса "Мисис Европа 2023", който се проведе в Истанбул преди броени дни. Манита Вартан е родена в Пловдив, но има арменски корени. Тя е четвърто поколение арменка в България. Израснала е в Родопите, откъдето пази мили детски..

публикувано на 24.11.23 в 11:24

Новата песен на група „Канела“ е по стихове на старозагорския поет Веселин Ханчев

Новата песен на група „Канела“ е по стихове на старозагорския поет Веселин Ханчев. Песента носи заглавието „Пръстен“ и има интересен клип към нея с послание. Още, когато чува песента преди време Димо от група P.I.F., който вече не е сред нас, но..

публикувано на 23.11.23 в 12:19

Дете-родител-учител : диалог в развитие

Детската градина често се осмисля от родителите като място, което осигурява почасово гледане на техните деца, и институция с възпитателна функция. Истината е, че възпитанието си децата би следвало да получават в семейната среда, а в детското..

публикувано на 22.11.23 в 13:43

Жените не отстъпват на мъжете

Полицията е абсолютно необходима и нужна институция за обществото. За тази хуманна професия - на полицай, са необходими здрави нерви, силна психика и твърд характер.  Какво обаче означава да бъдеш полицай и нещо повече - жена полицай? Младши..

публикувано на 22.11.23 в 12:42

Иван Звездев ще готви на Празник на ориза в старозагорското село Християново

Традиционният за старозагорското село Християново Празник на ориза събира жители и гости на населеното място тази събота – 25 ноември. Програмата започва в 10.00 часа в центъра на селото. Тазгодишното издание на тържеството съвпада с отбелязването на..

публикувано на 21.11.23 в 20:12
IX майсторски клас на БНР Академия

Мила Маринова се дипломира в IX майсторски клас на БНР Академия

12 Участници от националните и регионални програми на обществената медия, избрани чрез конкурс, се включиха в обучението, което се проведе в рамките на няколко месеца по учебна програма на квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия..

публикувано на 20.11.23 в 15:40