Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради блокадата демонтираха средната мантинела на АМ "Тракия"

4
Снимка: Ивайло Пеев

Блокадата на АМ "Тракия" от страна на заетите в комплекс "Марица-изток" доведе до километрични опашки в от леки и тежкотоварни автомобили в двете платна. Малко след 8ч. протестиращите миньори и енергетици пробиха полицейския кордон спряха движението по аутобана. В образувалата се колона с автомобили в посока София е и колегата от Радио Бургас Ивайло Пеев. Той разкри, че при километър 209 екипи на пътноподдържащата фирма са изразали средната мантинела, която разделя двете платна на АМ "Тракия". По този начин е осигурена възможност на леките автомобили да излязат от блокада. Те се връщат до пътен възел Нова Загора, откъдето излизат от блокираната АМ "Тракия". Процесът на изтегляне се контролира от екипи на полицията, изпратени на място. 

Около 10ч. на мястото на АМ "Тракия", където миньори и енергетици спряха движението, беше изпратен екип на жандармерията. Ситуацията към момента е спокойна. 

По публикацията работи: Живко Иванов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ЕЦИХ Загоре

ЕЦИХ Загоре отвори процедура за безвъзмездно финансиране на иновации и дигитализация

Европейският цифров иновационен хъб Загоре (ЕЦИХ Загоре) отвори първата процедура за кандидати за безвъзмездно финансиране на иновативни идеи и дигитализация. За финансиране могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия, малки дружества със..

публикувано на 14.08.24 в 11:08

Митрополит Николай донесе в Хасково чудотворна икона на Света Богородица

Пловдивският митрополит Николай пристигна снощи в Хасково, за да донесе в града чудотворната икона Пресвета Богородица – Златна ябълка, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Негово високопреосвещенство Николай бе посрещнат в..

публикувано на 14.08.24 в 09:53
Община Тунджа

В община Тунджа ще бъде разкрит център за непридружени деца бежанци

В село Овчи кладенец,община Тунджа, област Ямбол, предстои да бъде разкрит център за непридружени деца бежанци. Той ще се намира в базата на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа. Изграждането на центъра и предоставянето на комплексни..

публикувано на 14.08.24 в 09:39

56 млн. лева предоставя БЕХ на „Мини Марица-изток“ за заплати на служителите

Финансиране в общ размер на 56 млн. лв. се предоставя от страна на „Български Енергиен Холдинг“ (БЕХ) ЕАД на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на работна среща с ръководството на „Мини..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Горещото време продължава

Горещото време продължава. В сила е о ранжев код за високи температури за 10 области на страната. - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен,..

публикувано на 14.08.24 в 06:44

Продължава да пада нивото на язовирите "Копринка" и "Жребчево"

Нивото на водата в язовирите "Копринка" и "Жребчево" продължава да пада, но все още е далеч под санитарния минимум, става ясно от бюлетина на МОСВ за състоянието на водите от днес.    Язовир "Копринка" е пълен около 21%.  Общият обем на водоема е 142,214..

публикувано на 13.08.24 в 17:55

Хасковлия с 34 кражби остава в ареста

Съдът в Хасково остави в ареста днес 40-годишен мъж, който в досието си има 34 кражби и грабежи. Преди два дни в хасковски парк Емил Асенов заговорил жена, а след това задигнал телефона й и 180 лв. Мъжът е осъжан многократно. Според състав на Окръжен съд..

публикувано на 13.08.24 в 17:33

Сливен търси достойния за наградата "Д-р Иван Селимински"

Община Сливен вече приема номинациите за тазгодишната награда "Д-р Иван Селимински". Тя се присъжда за принос и постижения в опазването на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, в историческо-краеведческата дейност и в..

публикувано на 13.08.24 в 14:52

Четири училища в община Тунджа ще бъдат обновени по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“

Четири училища  в община Тунджа спечелиха проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.  Общата стойност на проектите е 58 899 лв. Близо 15 хиляди лева ще получат Основно училище „Христо Ботев“ в..

публикувано на 13.08.24 в 14:34

В Зоопарк Стара Загора влизаме с още една възможност

Вече работи и се ползва още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение в Зоопарк Стара Загора, съобщи д-р Найден Илинов, директор на институцията. Това се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на..

публикувано на 13.08.24 в 14:32