Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районна прокуратура - Стара Загора се самосезира - разпореди проверки на язовирите

В срок от месец да бъдат проверени всички язовири общинска собственост на територията на Старозагорско – такова предписание към кметовете издаде след самосезиране Районната прокуратура в Стара Загора. 

Причина за това е настъпването на есенния сезон и наводненията в началото на септември Царево, уточни Таня Димитрова, Районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора. 

Към момента в Районна прокуратура – Стара Загора няма данни за критично състояние на язовирни стени или опасни изкуствени водоизточници, уточни още районен прокурор  Димитрова 

Повече чуйте в прикачения файл 
По публикацията работи: Дарина Колева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в горещите дни

Според българското законодателство по-строги са мерките при работа на закрито, отколкото навън.  Това съобщи пред Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване в Дирекция „Инспекция по труда“ –..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33

Старозагорски криминалисти задържаха четирима с наркотици

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" от ОДМВР-Стара Загора  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". По време на акцията непосредствено след закупуване на наркотично вещество са задържани двама мъже на..

публикувано на 12.08.24 в 11:12

Отново насилие над жени в Старозагорско

За проявена агресия срещу жени съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. На 9 август е получено съобщение от 33-годишна жена от областния град , че от няколко месеца била подложена на системен физически тормоз от съжителя й - 34-годишен мъж...

публикувано на 12.08.24 в 10:57

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното..

публикувано на 12.08.24 в 09:43

Висок риск от пожари

Заради жълтия код за опасно високи температури, в цялата страна е обявена и особено висока опасност от пожари. Пожароопасно остава в цяла България, като най-високи са стойностите в Северна България - от Видин до Велико Търново и Русе..

публикувано на 12.08.24 в 08:43

1.5 милиона лева допълнителен трансфер от държавата получава община Гълъбово

Допълнителен трансфер  в размер на милион и половина лева очаква да получи община Гълобово от Държавата, съобщи за Радио Стара Загора заместник- кметът Пламен Бараков.  Основание за допълнителното финансиране са неизплатените и намалени концесионни..

публикувано на 12.08.24 в 08:25

Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен  за днес от Националния институт по метеорология и хидрология . Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца..

публикувано на 12.08.24 в 08:15

ПТП затруднява движението по АМ "Тракия" в района на 288 км в посока София

Движението на автомагистрала "Тракия", в района на 288 км в посока София, е затруднено заради самокатастрофирал автомобил.  По първоначални данни има двама пострадали, транспортирани за преглед. В участъка движението  се регулира от полицейски..

публикувано на 11.08.24 в 13:00