Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

Снимка: БТА

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на парламента бяха отворени и за медиите.

И все пак има надежда за резултат сред някои от енергетиците и миньорите, които дойдоха заедно със синдикалните си представители в Народното събрание. 

"Готови сме да стигнем дотам, докъдето е нужно. Единствено ще повярваме, когато политиците се обединят, всички управляващи да работят за тази държава и за народа", каза Стойчо Стоев, един от протестиращите на магистралата.

Именно миньорите и енергетиците, които протестират на магистралата и вече пети ден блокират ключови артерии по пътищата на България, настояха за среща в Народното събрание, заради което премиерът Николай Денков, който първо ги покани на среща в Раднево, промени мястото на срещата и ги покани в Народното събрание. Засега не се знае дали премиерът е вътре. По информация на БНР той е в сградата на парламента.

На влизане президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че има една-единствена дума, която може да определи ситуацията и тя е недоверие. Попитам дали би приел разговори във формат без ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане", а само с партиите, които подкрепят управлението, Манолов отговори:

"На мен лично не ми е проблем, защото аз не правя голяма разлика между тях. Да си кажа честно беше ми трудно да разбера защо. Но сега си поговорихме и разбрахме. Би ни се искало от тях да вземат единна българска позиция по този проблем".

"Нашата идея е да започнат преговори по някакъв начин с парламентарно представените партии, тоест тези, които крепят правителството, защото хората вече са на ръба", каза Огнян Атанасов, вицепрезидент на КНСБ.

Срещата започна при закрити врата за медиите, но вече журналистите са допуснати поне да влязат в сградата на Народното събрание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

14-годишно дете от Хасково е в болница след бой в училище

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи...

публикувано на 30.04.24 в 18:32

Ямболии събраха 9 000 лв за ремонт на най-старата църква в Ямбол

Жители на кв. Каргуна и на Ямбол са  дарили около 9 000 лв. от благотворителния базар на Цветница за ремонт на най-стария храм „Света Троица“ в града. „За пореден път своята заплата за богоугодното начинание дари кметът Валентин Ревански, с по-големи..

обновено на 30.04.24 в 17:30

Няма проблеми с предпразничния трафик в Старозагорско

Допълнителни екипи на териториална и пътна полиция ще дежурят по празниците в Старозагорско, информира комисар Антон Иванов от Охранителна полиция в ОД МВР в Стара Загора. По думите му към момента трафикът обичаен за сезона и само по магистрала..

публикувано на 30.04.24 в 17:02

Правят предпразнични проверки на търговците в Сливенско

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки от областната дирекция по безопасност на храните и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по..

публикувано на 30.04.24 в 16:07
Община Стара Загора

В община Стара Загора отчитат 56% събираемост на данъци

Днес изтича срокът, в който могат да се платят с отстъпка от 5% местни данъци и такси в община Стара Загора. Успешно начало на бюджетната година, отчете Иван Иванов, от отдел „Местни данъци и такси“ в общината. Към момента около 43% от гражданите..

публикувано на 30.04.24 в 16:02
Златина Йовчева, председател на РИК, Стара Загора

РИК-Стара Загора призовават да не се чака последния ден за регистрация на листи

Членове на Районната избирателна комисия в Стара Загора изразиха опасения, че може да се стигне до срив в системата и до проблеми в последният ден за регистрация на листи с кандидати-депутати за предстоящите парламентарни избори. Срокът за..

публикувано на 30.04.24 в 15:02

С цялостна канализация, водопровод и асфалтирани улици могат да се похвалят в село Долно Изворово

Село Долно Изворово в община Казанлък е едно от малкото села в България, а може би и единственото, което има изградена 100% канализационна мрежа. Това е и една от големите гордости на местните жители, а основна заслуга има дългогодишният кмет  на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Стартира розоберът, очакват по-ниски добиви

Заради по-ранния цъфтеж на маслодайната роза тази година кампанията по прибирането на розовия цвят вече започна. 3 лева и 70 стотинки за килограм е изкупната цена, а за прибирането на същото количество уханни цветчета на берачите се плащат по лев и 50..

публикувано на 30.04.24 в 14:40

Десетокласници от Стара Загора и Бургас разиграха съдебен процес по Йовковата "Албена"

Десетокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, проведоха симулативен съдебен процес по разказа на Йордан Йовков „Албена“. В съдебната зала учениците на госпожа Златина Вълева, преподавател по български език и литература, заеха ролите на..

публикувано на 30.04.24 в 14:13

В Болярово партиите се разбраха за съставите на секционните комисии

В конструктивен диалог преминаха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите..

публикувано на 30.04.24 в 14:05