Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Историческият музей в Свиленград ще има своя зала за изложби

3
Снимка: Кристина Русева

Продължават строително-монтажните работи по изграждане на изложбена зала към Исторически музей - Свиленград. Едноетажната постройка се изгражда в двора на музея до съществуващата сграда и е с площ от 160 кв.м. Ще разполага с две обособени изложбени пространства. Проектирана е да бъде достъпна за хора с увреждания. Предвидени са  изграждане на ВиК и електроинсталация. Дейностите се очаква да приключат до 150 дни съгласно сключения договор с изпълнителя.

„Залата ще бъде готова да посреща посетители, след монтирането на  специално оборудване – 20 стенни витрини, 2 стъклени витрини за монети, 3 витрини без стъкла, щанд-витрина, проекторен екран, столове и бюра. Досега ползвахме художествената галерия, фоайето и залата на общинската администрация или правехме изложби на открито в Градския парк“, каза по този повод директора на музея Елена Митева.

 Проектът е на МИГ „Свиленград Ареал”, финансиран по Програма за развитие на селските райони. По него беше изградена и детската площадка в село Капитан Андреево.

 В звуковия файл чуйте казаното за изпълнението на проекта от директора на Историческия музей в Свиленград Елена Митева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

снимка: Стоян Радев

Възрожденски къщи в Жеравна тънат в разруха

В Жеравна човек се връща назад в ония времена на желание и стремеж на българина да даде покаже, че с трудолюбието си може да направи добър дом за живеене на своята фамилия.  Архитектурният резерват навърши 60 години от създаването си този месец. През..

публикувано на 12.07.24 в 16:14
гл. инп. Асен Йодранов

Синтетична дрога прати старозагорски деца в болница

За два случая на тийнейджъри , стигнали до болница , заради употреба на забранения синтетичен канабиноид , съобщи в предаването "Час Пик" Асен Йорданов, началник на Криминалната полиция в града. 17-годишните деца са постъпили в спешния център..

публикувано на 12.07.24 в 16:08

Хората и структурите в Хасковско са объркани от случващото се в ДПС

Сътресенията в ДПС продължават – втори депутат напусна парламентарната група днес. Това е хасковският народен представител Мюмюн Мюмюн. Така групата на ДПС остава с 23-ма членове, а вече изключените и напусналите групата на движението са 24...

публикувано на 12.07.24 в 14:38

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането,..

публикувано на 12.07.24 в 14:09

Поставят още камери за гарантиране на реда в община Павел баня

Саниране на сградата на Полицейския участък в Павел баня, възможностите за видеонаблюдение и опазване на обществения ред обсъдиха на среща кметът на община Павел баня Иса Бесоолу и началникът на Районно управление на МВР - Казанлък главен инспектор..

публикувано на 12.07.24 в 14:06

Моторист блъсна пешеходка в Стара Загора

62-годишна жена е с опасност за живота , след като мотор я блъска на кръговото кръстовище на площад „Берое“ в Стара Загора, съобщават от полицията. Инцидентът е станал на 11-и юни около 17:30 ч. в началото на ул. „Августа Траяна“, докато..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Спасиха от пожар десет къщи в новозагорското село Караново

Десет къщи в новозагорското село Караново са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят в потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци...

публикувано на 12.07.24 в 12:02

Големият пожар в района на Одрин е овладян

Големият пожар в Турция в района на Одрин е овладян, съобщиха от Югоизточното държавно предприятие Сливен, но потвърдиха, че всички горски и ловни стопанства са в готовност да се включат в гасенето, ако огъня прехвърли държавната граница.  Районът се..

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Въвеждат временна организация на движението заради рокфеста в Могилово

Въвежда се временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley край село Могилово, информират от община Чирпан.  Определени са маршрути за пристигане и отпътуване на..

публикувано на 12.07.24 в 11:53

В Брягово искат решение на проблема със замърсената вода

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Хасково ограничи използването на вода за питейни нужди в общо пет села в областта. Това стана със заповед в края на миналата седмица. Причината е мътност и повишени нива на манган, желязо, фосфати и..

публикувано на 12.07.24 в 11:46