Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасково е готово за изборите в неделя

Снимка: Ани Петрова

В Хасково подготовката за изборния ден също е към края си. Създадена добра организация, включително и за предаване на чувалчетата с бюлетини след края на изборния ден. Петима са кандидатите за кмет на общината. Общо 91 са кандидатите за кметове на кметства. Най-много кандидати  - 5 са в селата Клокотница и Мандра. В общо 8 села кандидатът пък е само 1, съобщи председателят на ОИК – Хасково Добромир Якимов.

Той допълни, че СИК-овете са обучени как да попълват протоколите и не очаква да има сериозни проблеми или напрежение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Броят повторно бюлетините за Общински съвет в Раднево

Бюлетините от вота за  общински съветници в Раднево ще бъдат броени повторно. Това реши Административния съд в Стара Загора на първото си заседание по дело срещу изборите в миньорската община.  Резултатите ще станат ясни на 16 ноември, когато е..

публикувано на 10.11.23 в 15:48

Иса Бесоолу обеща на павелбанци заедност, диалогичност и единство между всички

Досегашният кмет на община Павел баня Иса Бесоолу встъпи официално във втория си мандат на първото тържествено заседание на новосформирания Общински съвет на малката община. Той спечели местните избори на 29.10. на първи тур с убедителна преднина..

публикувано на 07.11.23 в 16:53

Неуспели кандидати обжалват изборите в съда

Осем жалби за изборни нарушения са подадени в Административен съд – Стара Загора. Всички са само за първи тур на вота, тъй като срокът за обжалване на балотажа все още не е изтекъл, обясни председателят на съда Бойка Табакова. По всички жалби са..

публикувано на 07.11.23 в 15:27

Новият кмет на Раднево: Важно е да си подадем ръка и да работим заедно

Новият кмет на Раднево Георги Петров и щаба му определиха хода на предизборната кампания като „преминал в рамките на нормалното“.  Като благодари на всички жители на Раднево, които са гласували за него, Георги Петров припомни част от изказванията си от..

публикувано на 06.11.23 в 05:35

Георги Петров печели в Раднево с над 54 на сто от гласовете на втори тур

В община Раднево от 15 223 избиратели в избирателните списъци са гласували 7 323 души. Избирателната активност е била около 48%.   „За новия кмет Георги Петров от Местна коалиция Българска социалдемократическа партия /Земеделски народен съюз/ са..

публикувано на 06.11.23 в 05:27

Изборният ден в община Казанлък приключи в 20ч.

Всички секции на територията на община Казанлък са приключили изборния ден в 20ч.. Това обяви председателят на ОИК-Казанлък Здравко Балевски. Малко над 33% е окончателната активност в общината. На балотажа в Казанлък избирателите гласуваха за Галина..

публикувано на 05.11.23 в 20:50

Под 25% избирателна активност към 16ч. на балотажа в община Казанлък

24,70% е отчетената към 16ч. избирателна активност в община Казанлък. 15 191 избиратели са упражнили правото си на глас до момента във втория тур на местните избори. Това разкриха от ОИК-Казанлък. Близо 8% по-ниска е активността в общината днес в..

публикувано на 05.11.23 в 16:51

Досегашният кмет на Твърдица определя хората като най-важни, а не партиите, преди втория тур на изборите

  Кандидатите за кметския пост в община Твърдица винаги са били много.  За втория тур в неделя на  5-ти ноември ще се явят досегашният градоначалник Атанас Атанасов от ГЕРБ, спечелил  38 на сто от гласовете и Мария Гвоздейкова - Златева от "Граждани за..

обновено на 30.10.23 в 14:23

Досегашният кмет и кандидатът на „Граждани за Общината“ отиват на втори тур за кметския пост в Твърдица

   Досегашният кмет на община Твърдица Атанас Атанасов и Мария Гвоздейкова – Златева от „Граждани за общината“  ще се явят на втори тур за кметския пост в малката планинска община. Сред десетте претенденти за кметския пост, най-много избиратели..

публикувано на 30.10.23 в 13:25

Осем общини от старозагорска област с кмет на първи тур

Стара Загора, Мъглиж, Чирпан, Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Павел Баня и Опан имат свой кмет от първи тур от общините в Област Стара Загора, а от втори път другата неделя градоначалник ще си изберат в Казанлък, Раднево и Николаево. Към..

публикувано на 30.10.23 в 07:04