Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клетва положиха новите кмет и общински съветници на Раднево

На тържествено заседание в Раднево клетва положиха новоизбраните кмет, общински съветници и кметове на населени места. Единодушно с гласовете на всички съветници за председател на местния парламент беше избран Илия Илиев.

На церемонията присъстваха областният управител на Стара Загора Ива Радева и Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан. 

Председателят на ОИК Раднево Пенка Желева връчи удостоверенията на кмета, общинските съветници и кметовете на населени места за мандат 2023-2027 година, а новоизбраните местни управници се заклеха и обещаха да работят за просперитета на общината. 


"Сега пред вас стои нелеката задача да докажете с професионализъм и на дело, че ще изведете приоритетите на общината и със средствата на диалога ще приемете най-добите решения", обърна се към тях областният управител Ива Радева:

Досегашният кмет на община Раднево Теньо Тенев предаде на своя наследник символите на местната власт – огърлицата и ключа на града, като му пожела успех в работата.

От своя страна новият кмет Георги Петров – Маджара заяви, че ще бъде кмет на всички и очаква подкрепа. 

  

При първото си работно заседание новите общински съветници на Раднево трябваше да изберат председател на Общинския съвет. Само едно предложение беше направено за председателското място – на Илия Илиев от местната коалиция БСДП – ЗНС.

При проведеното тайно гласуване номинацията беше подкрепена от всички 17 общински съветници.   


В общинския съвет на Раднево  влизат представители на 6 партии и коалиции. Най-голяма е групата на Местна коалиция Българска социалдемократическа партия – Земеделски народен съюз. Те имат 5 общински съветници. С 4 съветници е групата на ПП ГЕРБ, по двама представители имат БСП за България, НДСВ, Бъдеще за Родината и коалиция Заедно за силна община.

Въпреки официалното стъпване в длъжност на новите общински съветници, в Раднево днес  вещи лица започнаха повторното броене на бюлетините за общински съветници. То се извършва по решение на Административния съд в Стара Загора на първото си заседание по дело срещу изборите в миньорската община.


Галерия

Още от категорията

снимката е илюстративна

До 50 метра е намалена видимостта на проход Шипка заради мъгла

До 50 метра заради мъгла е намалена видимостта на проход Шипка, съобщи за радио Стара Загора дежурният Областно пътно управление Николов.  На по-усойните места - Казанлък, Павел баня, както и на проход Шипка, пътните настилки са частично заледени, но..

публикувано на 04.03.24 в 07:05

На Трети март в Гурково бе открит възстановеният паметник, белязал пътя на генерал Гурко и неговата войска

В Гурково беше осветен възстановеният паметник, белязал пътя на великия руски пълководец генерал Гурко и неговата войска в местността „Корията“. Над 30 години това място тънеше в забрава, както и паметника в разруха. „За един месец родолюбиви жители..

публикувано на 03.03.24 в 16:56

Хасково празнува 146 години от Освобождението на България от османско владичество

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на..

публикувано на 03.03.24 в 15:16

В Павел баня почетоха героите на свободата

Почит към геройски загиналите за свободата на България отдадоха днес жителите на община Павел баня. Онези, които не се качиха на емблематичния връх, се събраха в центъра на балнеоложкото градче и, заедно с кмета Иса Бесоолу и неговия екип, поднесоха венци и..

публикувано на 03.03.24 в 14:36

Тристаметровото национално знаме поведе старозагорци на шествие в чест на Трети март

 За поредна година в Стара Загора шествието в чест на Националния празник Трети март бе поведено от тристаметровия национален флаг. В похода на националния трибагреник се включиха почетна гвардейска част и стотици старозагорци.   Началото на..

публикувано на 03.03.24 в 13:44

Освирквания за Желязков и овации за Радев пред Паметника на свободата

С освирквания и викове оставка част от хората събрали се на Шипка посрещнаха словото на председателя на Народното събрание Росен Желязков, под чийто патронаж се провеждат честванията на Националния празник на паметния връх. В словото си Желязков..

публикувано на 03.03.24 в 12:18

Хиляди българи се събраха пред Паметника на свободата

От ранни зори хиляди българи от цялата страна се изкачват на Шипка, за да отдадат почит пред Паметника на свободата навръх националния празник 3 март.  В прохода вече са се образували километрични опашки от паркирали автомобили и автобуси на хора,..

публикувано на 03.03.24 в 10:46

Шествие с 300-метровия трибагреник за 3 март в Стара Загора

Старозагорци посрещат 3 март с традиционното вече паметното шествие с 300-метровия национален трибагреник. Честванията започват с молебен за България в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски“, а малко след 10 часа, едновременно пред всеки паметник в..

публикувано на 03.03.24 в 09:10

По случай 3 март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник в Ямбол

Националният празник тържествено ще бъде отбелязан в Ямбол с военен ритуал, шествие и   туристически поход "По стъпките на Освобождението". По случай Трети март знакови сгради и паметници са осветени в цветовете на националния трибагреник.  В..

публикувано на 03.03.24 в 09:01

Стенописи с Левски и Ботев красят детска градина в хасковското село Малево

Нестандартни стенописи с ликовете на Левски, Ботев и Раковски привличат вниманието на минувачите край детската градина в хасковското село Малево. Те са по идея на две учителки от забавачката, които със собствени средства са наели художник...

публикувано на 03.03.24 в 08:58