Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клетва положиха новите кмет и общински съветници на Раднево

На тържествено заседание в Раднево клетва положиха новоизбраните кмет, общински съветници и кметове на населени места. Единодушно с гласовете на всички съветници за председател на местния парламент беше избран Илия Илиев.

На церемонията присъстваха областният управител на Стара Загора Ива Радева и Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан. 

Председателят на ОИК Раднево Пенка Желева връчи удостоверенията на кмета, общинските съветници и кметовете на населени места за мандат 2023-2027 година, а новоизбраните местни управници се заклеха и обещаха да работят за просперитета на общината. 


"Сега пред вас стои нелеката задача да докажете с професионализъм и на дело, че ще изведете приоритетите на общината и със средствата на диалога ще приемете най-добите решения", обърна се към тях областният управител Ива Радева:

Досегашният кмет на община Раднево Теньо Тенев предаде на своя наследник символите на местната власт – огърлицата и ключа на града, като му пожела успех в работата.

От своя страна новият кмет Георги Петров – Маджара заяви, че ще бъде кмет на всички и очаква подкрепа. 

  

При първото си работно заседание новите общински съветници на Раднево трябваше да изберат председател на Общинския съвет. Само едно предложение беше направено за председателското място – на Илия Илиев от местната коалиция БСДП – ЗНС.

При проведеното тайно гласуване номинацията беше подкрепена от всички 17 общински съветници.   


В общинския съвет на Раднево  влизат представители на 6 партии и коалиции. Най-голяма е групата на Местна коалиция Българска социалдемократическа партия – Земеделски народен съюз. Те имат 5 общински съветници. С 4 съветници е групата на ПП ГЕРБ, по двама представители имат БСП за България, НДСВ, Бъдеще за Родината и коалиция Заедно за силна община.

Въпреки официалното стъпване в длъжност на новите общински съветници, в Раднево днес  вещи лица започнаха повторното броене на бюлетините за общински съветници. То се извършва по решение на Административния съд в Стара Загора на първото си заседание по дело срещу изборите в миньорската община.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Двама задържани за пожара в Сливенската планина, тръгнал от крайния квартал "Комлука"

Двама души са задържани за пожара в Сливенската планина, тръгнал от крайния квартал "Комлука", обяви директорът на ОДМВР Сливен старши комисар Димитър Величков. Те са криминално проявени. В момента се изяснява как точно са предизвикали пожара. Гори..

публикувано на 16.08.24 в 08:11

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен, съобщи старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен. По случая вече има един задържан, издирва се втори. Няма опасност за живота и домовете на хората от квартал..

публикувано на 15.08.24 в 17:24

Горната и долната гъба в Стара Загора - какво знаем за тях?

Знаете ли къде се намират Горната и Долната гъба в Стара Загора? А чували ли сте тяхната история и за какво са служили при създаването си? Двете гъби са се появили в периода след 9 септември 1944 година, обясни Райна Антонова от РИМ – Стара..

публикувано на 15.08.24 в 17:10

Новият закон за образованието - как да го обясним на деца и ученици?

Приетият на 7 август законопроект на ПП “Възраждане”, който въвежда забрана за „пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация“ и предложените ден по-късно от депутати от бившата парламентарна група на „Величие“ санкции срещу нарушилите могат да..

публикувано на 15.08.24 в 16:34

Рекордно ниски добиви на слънчоглед отчитат в Ямбол

Изключително ниски добиви при реколтата от слънчоглед отчитат земеделските стопани в ямболско . Високите температури и липсата на вода за напояване са причина прибирането на маслодайната култура да започне с месец по - рано от обичайното, информира..

публикувано на 15.08.24 в 16:22

Задържаха мъж с близо 200 грама метамфетамин в Стара Загора

Мъж бе задържан в Стара Загора да продава наркотици на стойност на 13 000 лева. По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.Т.,  на 47 г. Той е привлечен като обвиняем за това,..

публикувано на 15.08.24 в 15:39

Митрополит Киприан отслужи литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък

На големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в храм "Св. Успение Богородично" в родния си град Казанлък. Църквата отбелязва 190 години от..

публикувано на 15.08.24 в 15:23

Гори Бармук баир в Сливен

Пожар възникна над квартал "Комлука" в Сливен по обяд. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но засега няма опасност за тях и хората.  Бармук баир е..

публикувано на 15.08.24 в 15:01

Националният събор "Богородична стъпка" посреща пазители на традициите от 20 области

Предстои дългоочакваното XVIII издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Тази година той ще се проведе на 31 август и 1 септември в курортното селище Старозагорски бани. Организаторите на събитието Община Стара Загора,..

публикувано на 15.08.24 в 14:45

Преди първия звънец: Ще приключат ли ремонтите в училищата?

Месец преди новата учебна година, ремонтите в образователната инфраструктура в Стара Загора ще приключат в срок. За това увери ресорният зам.-кмет Надежда Чакърова. Първият учебен звънец за възпитаниците на две училища- ОУ „Самара“ и в кв...

публикувано на 15.08.24 в 13:27